Kan någon förklara

I fredags kväll installerade jag den här sov-appen alla pratar om. Den som mäter hur man sover. Man stoppar i laddsladden, lägger telefonen på nattduksbordet med skärmen nedåt och mikrofonen mot dig … så ska den mäta sömnen. Jättefiffigt.

Men. Jag fattar inte. HUR kan en app ha koll på min sömn?
 

… och en annan sak; vadå 1346 och 8655 steg? Har jag gått i sömnen?

 

Förklara please!

 1. Den mäter din andningsfrekvens. Ju djupare sömncykel desto långsammare andetag. Den märker även av hur mycket eller lite du rör dig när du sover.
  Antalet steg är det du gått under dagen när du haft mobilen med dig, i väskan, bakfickan, jackan…. Så du har inte gått 8000 steg i sömnen
  Eftersom du bara haft ett par nätter så kan du inte se kvaliteten på din sömn än, det kommer att stå i %-form, men du måste mäta under 5 eller 7 nätter först ( kommer inte riktigt ihåg hur många det var).
  Jag har använt den i snart ett år och tycker den ger en ganska bra bild över min sömn och mina snarkningar. Framförallt har jag kunnat se vad som spelat in när jag sovit dåligt en period.
  Lycka till!
  PS det är första gången jag svarat ordentligt på ett av dina inlägg så det var kul att kunna hjälpa till! Älskar din blogg och Instagram! Ds

  1. Åh, TACK för förklaringen men jag tycker ändå att det är helt SJUKT att den kan mäta sömnen på det sättet. Och vad händer om maken ligger nära mig och snarkar som fan, då måste ju hans andetag fångas upp?! Hur som så tänker jag fortsätta att använda den ett tag till, jäkligt intressant att se hur man sover! Tack så jättemycket för din fina komplimang Malin …. h e r r e g u d, ännu en Malin i mitt liv, hahaha!

   1. Så länge du och mannen inte byter plats under natten så mäter den din andning. Det är samma om man har ungar i sängen så mäter appen den som ligger närmast microfonen i mobilen. Och mannen kan ju skaffa appen så kan ni ju jämföra era nätter

   1. Sömnappar drar väldigt mycket batteri, that’s why. Den riskerar att ladda ur under natten annars (hänt mig) och har du den som larmklocka är det ju mindre bra om telefonen dött.

  1. Måste och måste, nej man måste inte

   Men däremot så blir batteriet troligtvis urladdat innan natten är över om man inte har mobilen på laddning under tiden man har igång appen och då kan inte appen analysera hur sömnen varit

    1. Ja, för att batteriet inte ska bli urladdat under natten

     Appen funkar utan sladd med, men troligtvis inte en hel natt utan bara några timmar beroende på hur bra batteri man har

 2. Varför ska man veta hur man sover med hjälp av en app? Är jag trött när jag vaknar så antar jag att jag sovit dåligt och kan inte göra något åt det för den tiden är förbi. Bara att leva i nuet och snarka på

 3. Visst är det roligt! Jag kör med ett armband så jag också får vilken typ av sömn, hjärtfrekvens mm. Dock inte kopplat till denna app då men likväl väldigt bra och intressant.

 4. Jag som lever mitt liv med en svår sömnstörning pga stress har stor nytta av appen. Den hjälper mig att förstå vad som påverka min sömn, både bra och dåliga saker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..