Målmästaren

Alltså, sprejfärg is tha shit! Jag sprejar allt jag kommer över. Fort och bekvämt. Har två såna här ”träkorgar” och nu ska jag bara köpa hjul och borra fast, sen är båda klara. Inte för att jag vet vad jag ska använda dom till, men det löser sig alltid …

Maken tyckte vi skulle ge oss på golvet en vända till.

Samma make som aldrig har velat haft ett vitt golv. Bestämde mig dock för att låta målarna måla golvlisterna.

 

Idag måndag. Det blir tippen några gånger. Laddar inför morgondagen då vår jättesändning med bajssprejer kommer. De jag skrev om igår. Måste hjälpa till att packa.

 1. Kan man spraymåla alla typer av trämöbler? Har ett vardagsrumsbord i ek(tror jag) eller ekfaner och skulle så gärna ha det i vitt kanske tom högglans vitt. Maken är skeptisk till att det går ich jag är rädd att förstöra möbeln då jag inte har pengar att köpa ett nytt bord . ( därför vill jag måla)
  Du har ju testat att spraymåla en hel del. Något tips på vad man bör se upp med eller något man kan göra för att resultatet ska bli bättre?

  1. Chalk paint är ju bra annars, då behöver du inte grunda. Däremot kan du behöva spärrgrund först om det är kvistar i träet, som då kan blöda igenom den vita färgen. Har själv 2 bruna sängbord som jag ska försöka måla om med vit chalk paint

    1. Är det lätt att få det snyggt med Chalk paint Mona? Även om man inte har någon erfarenhet av att måla möbler? Kanske är värre att måla om från mörkt till ljust än tvärtom?

     1. Jag hade NOLL erfarenhet och kan säga att det är sinnessjukt lätt att få det bra och skulle man misslyckas så är det svinenkelt att slipa ner och börja om!

 2. Golvet blir riktigt snyggt, ett litet tips om man vill piffa till sitt kök lite utan att lägga ut en förmögenhet är att byta ut handtagen. Har själv gjort det ett par gånger och det kan lyfta ett helt kök. Handtag är inte jättebilliga om man köper orginalhandtag, men jag har köpt på Biltema och jag är helnöjd. Ha en fin dag.

 3. Nu blev jag jättesugen på att måla jag med, har exakt en sån där hemma. Dock har jag tummen mitt i handen och noll erfarenhet av att spraymåla, frågan är om man vågar sig på? Vad heter färgen du använt och var får man tag i sån? Måleributiken i Alvik kanske?

  1. Åh, du måste göra det! Jag valde två varianter av färg: först sprejade jag med mattsvart för att täcka helt och när det torkat sprejade jag med blank svart färg. Måleributiken har, liksom Bauhaus…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..