Gulliga läsare och sköna vänner hemma i finhooden

Vi hade två sinnessjukt intensiva och roliga dagar hos ZOÉGAS i Helsingborg och mitt i allt kom ett bud in med ett par påsar.

Jag och Magdalena fick varsin påse med FANTASTISK god choklad av en av mina fina läsare här inne, Carina. 

För några månader sedan skickade Carina choklad till mig från det här företaget. Jag skrev om det här och sa att jag LÄTT skulle sladda förbi stället på min Skåne-turné i sommar. När jag tidigare i veckan berättade att jag skulle till Helsingborg hörde Carina av sig och lovade att ta mig till chokladaffären. Dessvärre var vårt schema så späckat varför jag inte hann möta upp henne. I stället gör hon sig besväret att åka dit och handla till oss och se till att vi fick varsin påse. Jag blev SÅ glad!

Vårt tajta schema avslutades med ett besök på ZOÉGAS café mitt inne i Helsingborgs stad. När vi stod där tittade jag rakt över gatan och vad såg jag väl då …

… om inte självaste chokladbutiken! Jag älgade över likt en överårig gasell. 

När man får möjlighet att köpa prisbelönt choklad så går det inte alls an att bara köpa ett par stycken. Icke. Jag smällde på med en stor låda.

Ett par timmar senare satt vi på flyget hem. Jag sov dåligt natten innan och såg fram emot en tidig kväll. När jag landade på Arlanda ringde maken och bad mig skynda. Vi skulle ut och premiäråka båt här i finhooden med Herr och Fru Calou och ”kan du fixa något att äta åt oss, dom har redan käkat middag?!”

 

Magdalena och jag delar på en taxi och hon släpper av mig hemma. In med väskan, hämta bilnyckeln, och bort till vår andra jättestora dyr-ICA.

 

Paus.

 

Just precis nu står jag på Viking Line-terminalen. Jag ska på en pressresa med Daisy Beauty. Jag har inte haft tid att öppna min mail på ett tag så mitt under min jobbresa med ZOÉGAS råkar jag i hastigheten se ett mail där jag har fått instruktioner. Varje deltagare på pressresan har fått en ”match make” som man ska ta reda på så mycket som möjligt om. (Jag gissar att vi ska presentera varandra inför de övriga deltagarna.)  I mitt fall är det en kvinna som heter Helene Arkhem. Redaktionschef på tidningen ToppHälsa. Ähum. Jag är ju ingen journalist och har således rätt taskig koll på kända sådana. Än mindre vet jag om hälsosamma tidningar. Host host, jefla Kicki, hon visste exakt vad hon gjorde när hon parade ihop oss två.

 

Okej, tillbaka till gårdagen och stor-dyr-ICA. På flygplatsen i Ängelholm inser jag att jag måste få tag i ett nummer av tidningen för att se vad den handlar om. I fall det är en sån däringa skitjobbig ”du-måste-röra-på-dig-annars-dör-du-blaska me don’t like.  Det fanns ingen där. Sladdar därför in på story-dyr-ICA, greppar kvällskäket och lubbar bort till tidningsstället. 

Fuck. Ingen ToppHälsa. Åker vidare bort till Statoil. Ursäkta mig: CIRKLE K (fjantigt namn). Ingen jefla tidning där heller och nu får jag faktiskt panik. Klockan går, jag ska ut på sjön och umgås, hem, packa om väskan och helst sova ett par timmar. Däremellan ta reda på vem denna mest troligt trevliga kvinna är.

Chansar på att min vanliga dyr-ICA närmast hemmet har den.

Hallefuckingluleja, de hade den!

Åker hem, packar ned all mat och ropar på talibanen. Maken har redan gått ned till bryggan. Talibanen kommer och jag stirrar. Ungen har på sig en tunn sommarklänning, en glittrig långkofta, är barbent … med en Michael Kors-väska (som hon snott lånat från mitt klädrum).

 

”Men alltså, vi ska ut på sjön, det är s v i n k a l l t och VAD ska du med en handväska till?!” 

Kan säga att min frågeställning inte hjälpte en sekund och jag bestämde mig för att hon fick skylla sig själv.

Mats och Carina hade spenderat hela dagen i båten och var på toppenhumör.

Här i finhooden ligger 20-30-miljoners-villorna på rad. Som sillar. Även om vi bor snett bakom här så har vi inte alls så här tätt mellan husen. Dock är jag tacksam över att vi bor i ett fantastiskt fint område med närhet till naturen.

Vi passade på att dra en repa förbi Drottningholms slott, där kungaparet bor men de syntes inte till ..

Nu väntar ett intensivt och intressant dygn på Daisy Beauty Magasin.

 

Gissa vem som glömde TopHälsa på köksön där hemma. Det blir till att googla sig lite i hytten.

 

 1. Låter som en trevlig men lite lätt stressig helg, ha det underbart! Men du, googla i hytten? Har för mig att det är noll mottagning i hytterna, man får sitta ute i korridorerna typ, om man vill använda datorn, eller har jag fel?

 2. Tätt mellan husen? Då har du inte varit i fiskesamhällena här på västkusten, hehe;-)))
  Men håller med dig, själv vill jag ha lite space mellan husen. Helst skulle jag vilja bo så man inte ser till grannen. Man ska bo i skogen men närheten till havet det är livet!
  Åh choklad va gott! Sugen man blir!

   1. Känner du till Mollösund? Ett av landets äldsta fiskesamhälle. Och Gullholmen. För att nämna några i närheten.
    Nu bor jag inte som tur är mitt i samhället utan en bit utanför men jag bor på samma ö.

 3. Håller med Josefine! Appen Readly är superbra! Du betalar 99:-/ månad, och man kan vara upp till 5 st. som läser , d.v.s. om man vill så kan man ju dela kostnaden med 4 till. 🙂 Finns i princip alla svenska tidningar, både dagstidningar och veckotidningar, magasin, och även utländska. En helt suverän app! Kan även läsa tidningen du brukar prata om Daisy beauty (visst heter den så) . Kan jag varmt rekommendera!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..