Vad ska jag ha för färg?

Well, nu är soffan på plats men jag har grymma problem med vad jag ska ha för färg på gardinerna. Nedan är de som suttit där hela hösten/vintern.

Tupparna vid fönstret åker givetvis ut i trädgården så fort påsken är över. Bakom min fåtölj i hörnet ligger ett gäng gröna kuddar som jag har fått av LidbyLiving-Malin (finns HÄR) och från att ha varit anal med färger så går jag bananas nu med cerisefärgade fåtöljer. Jag tycker de gråa gardinerna drar ned allt, eller hur?

Jag s k u l l e även kunna byta ut mattan. Har två likadana till: en beige och en svagt, s v a g t, rosa.

 

Funderade en stund på om jag skulle vara helt galen och ha gröna gardiner.

 

Ska jag sluta röka hash nu, eller?

 1. Jag röstar för svagt rosa (typ smutsrosa) och lindblomsgrönt omlott. Kommer ge mer ‘liv’ åt rummet. Åsså matchar du med den rosa mattan så är tantrummet komplett

 2. Vita gardiner blev ju väldigt bra! Byt mattan också, vilken som kan bli fin… När du nu kan välja! Fräscht helhetsintryck och mycket trivsamt blev det!

 3. Varför inte prova utan gardiner? Jättefina fönster och ett rum som är ombonat i sig gör att långa gardiner är onödigt tungt tycker jag.

 4. Herregud människa! Du har ju ingen plan, ring en inredningsspecialist omgående så att du får hjälp. Bara för att en sak är snygg som solitär så betyder det inte att den funkar i helheten. Tänkte på den gröna kuddarna som bara väntar på att få slänga sig i röran.

  1. Haha, hade en inredare här i helgen som inte håller med dig för fem öre! Hur som, jag ska blanda. Har varit så jävla anal i alla år så nu är det dags för färger!

 5. Jag sticker ut hakan med att säga….ta bort gardinerna helt! Ta upp den rosa färgen i krukor i fönstret i stället. Dina fönster är så små och fina så gardinlängder drar ner det lite….om du ändå vill ha gardiner så någon käck kappa eller typ hissgardin som tar upp den rosa färgenJag är ingen antigardinperson….men ibland kan fel gardin dra ner helheten istället för att lyfta! Sorry

  1. Jag har ytterligare ett fönster som inte syns i bild, plus stora altandörrar, och om jag inte har några gardiner alls blir jag orolig att det ser för naket ut..

 6. Om du nu ändå ska leka med bananerna så varför mesa med enfärgat!? Indiska har ju så fina med mönster…hm men de är ju typ 2.40 du verkar ha högt i tak.

 7. Min första tanke var gröna gardiner, som färgen på kudden i fåtöljen, ger ett varmt intryck. Den rosa mattan skulle säkert bli jättefin till.

 8. Jag är anal vad gäller gardiner, både de grå och vita ser ut som några tarmar som hänger där, dessutom är de för korta, och herregud människa, stryk dem om du ska ha dem uppe, man ser ju vikvecken från förpackningarna. Håller med någon kommentar ovan att du kan ha någon snygg kappa eller hissgardin, så ser det inte så naket ut. Funkar även på altandörren om den går utåt, annars kan du ha en bredare gardinlängd bara på ena sidan av altandörren, det kan bli jätteballt! Du har ju så fina elementskydd också, så det är inget som behöver döljas med långa gardiner.
  Mattan ”bråkar” lite med elefantkuddarna i mönstret, där ska du välja antingen eller men eftersom mitt hem är nerlusat med elefanter för att jag älskar dom, så byt matta till den svagt rosa för att ta upp färgen på fåtöljen, och ha kvar elefantkuddarna. Jag har gått crazy med kuddar och klädda stolar i olika färger av elefanter och några andra Josef Frank mönster, så att ta in de gröna kuddarna skulle säkert funka om du tar upp det gröna på något sätt, kanske i gardinkappona?
  Hmmm, nu har gardin-polisen talat…

 9. Beige gardiner, samma färg som soffan, och nu på våren beige matta.
  Låt fåtöljerna vara det som står för färgklicken, plus kuddarna i soffan.
  Känns lätt ”plottrigt” annars, enligt min smak.

 10. Antingen inga gardiner eller gardiner med massor av färg och riktiga färger inga fega…. Nu ser det mest sterilt ut som ett väntrum på sjukhuset….

 11. Rosa matta, gröna gardiner, gröna och rosa/cerisa kuddar. Flytta gardinfästena ( byt till andra gardinstänger ) till taket så att gardinerna hänger fritt, lägg tyngder i gardinfållen. Kör på gråsvartvita detaljer i fönster (ut m guldet),, spreja spegeln i vitt eller silver.
  Nu har du att göra ett tag tror jag….
  Kram

 12. Jag tror du ska testa utan gardiner i några dagar och känna in.

  Annars skulle jag säga mild grön, på kuddar, matta och gardiner.

  Ha en fin dag!

 13. Beiga gardiner, beige matta. Ös på med färg med kuddar. Tar du mer färgglatt i fönstren och mattan tror jag det blir för rörigt. Snygg soffa! Vad heter modellen?

 14. Skippa gardiner Blir bra ”stuffit” OM du måste köp hissgardiner i vitt linnetyg, ha den ljusa Malin mattan ist för den du har….kuddar kan du köra all in på
  Skulle flyttat fåtöljerna lite mer från soffan… blir så uppradat i rummet…

 15. Jag skulle nog föreslå en mörkgrå soffa. Den lugnar rummet lite och känns mysig att krypa upp i tillsammans med de gröna kuddarna.
  Och som du skriver, varför inte ta upp det gröna du har i kuddarna även i gardinerna. Supersnyggt!
  Mattan, passar både med med den du har och en ljusrosa. Kanske kul att alternera efter säsong, ljusare på vår o sommar och den andra på höst och vinter 🙂
  Lycka till!

 16. Inga gardiner eller hissgardiner, stör mig när du har gardiner som som slutar på halvflöjt (som män i för korta byxor). Större gröna växter i fönstren och nya ytterkrukor eller måla för matchning och mer enhetligt intryck (blanda modeller och färgnyanser men matcha). Mattan kan vara beige eller rosa! Har själv svårt för grått och svart i kombination med beige, då ska det vara krispigt vitt till svart/grått. Gröna kuddar låter fint och passar bra till större gröna växter i fönstren. Blomsterlandet brukar ha fina krukor. Såg vita/beiga med bubblor på Plantagen för ett tag sen. Skulle nog passa fint till mässing/guldfärgen du använder också. Lycka till! (Och recensera gärna soffan sen).

 17. Linnegardiner med mycket tyg, inga slaniga tarmar som hänger där, samma färg som soffan och byt mattan till ljus så blir det bra. Sen gå bananas med kuddar i färger, lyxiga, färgglada och stora. Typ Designers Guilt eller liknsnde tyger.

 18. Nu till vår/sommar skulle jag tycka att cerisa hissgardiner vore snyggt. Höst/vinter mörkare gardiner som har mönster med färger från övrig inredning.

  Kram Cecilia

   1. Jag var tydligen rätt på det med hissgardiner Kan redan se det framför mig I samma färg som fåtöljerna! Man måste liksom sluta cirkeln lite
    Du vet ju vad jag har som hobby Så jag bruka ”se saker färdigt i huvudet” innan det är klart

   2. Jodå, det är både stilrent och snyggt!

    Personligen så har jag en regel när det kommer till inredning; aldrig gardiner och möbler i samma färg som på väggarna.
    Blir astrist och utan liv.

    Kan möjligtvis sträcka mig till att gardinerna får ha samma grundfärg som på väggarna, men då måste det finnas ett mönster i flera färger på gardinerna. Sedan väljer jag ut en utav färgerna i gardinen, som får bli valet av färg på kuddarna.

    Lycka till 🙂

 19. Roligt att du kommit över din färgrädsla, det är uppfriskande med färg, bra för humöret också. 🙂 Min första tanke var just gröna gardiner och så fram med fler av de gröna kuddarna. Om du vill byta matta skulle jag välja den ljusrosa och köra gardiner antingen i samma ljusrosa färg eller, ännu heller, mönstrade i ljusrosa, cerise som fåtöljerna och grönt som kuddarna. Våga mer mönster, och klart du ska ha gardiner, dels blir det mycket mysigare och dels så är det aptrendigt nu med textilier med vågade mönster, gärna blommor och blad.

 20. Tycker du ska ta upp det rosa på nåt ställe. Om det är i gardinerna eller varför inte i en tavla på väggen vet jag inte, men det känns som att rosa cirkeln skulle behöva slutas.

 21. Tycker inte du ska ha några gardiner alls. Och ska du nu ha några så ska de fästas upp i taket eller sätt gardinstången så högt det bara går inte nere vid fönsterkarmen. Sedan ska gardiner ALLTID gå ner ända ner till golvet ingen glipa mellan gardin och golv. Och om du nu inte tänker ge dig på gardinfrågan så satsa på så ljusa och skira gardiner du bara kan hitta.

 22. bot med gardinerna och byt ut mattan till något ljusare! 🙂 Om det måste vara gardiner röstar jag för samma färg som soffan.

 23. Jag tänkte gröna gardiner, innan jag hann läsa att du redan fundera de på det – så GO FOR IT!
  Och då inte en murrig mörk färg, utan en ljus vårfräsch en. Kommer bli skitfint!

 24. Vita gardiner MEN tycker dom kan sitta på en skena i taket så ser det bättre ut. Och sen en ljus matta, om inte vit så beige och inte mönstrat! Kramar

 25. Inget snack, du ska ha samma rosa som fåtöljerna på gardinerna. Det kommer bli urhäftigt.
  Om du fegar ur så ta gardiner med beige, grönt och rosa. 😀

 26. Mattan och de svartvitprickiga kuddarna ska bort. Lägg dit den svagt rosa mattan och sätt upp marinblå gardiner som kombineras med enfärgade marinblå kuddar i soffan. Rätt grön färg kan också funka på gardiner/kuddar….

 27. Jag hade valt vita eller ljust beige spetsgardiner nu till sommaren (neutral färg men ytterligare en textur). Älskar romantisk stil men vet ju att det inte går hem hos alla.

 28. Om du ska ha gardiner tycker jag skena i taket längs hela rummet. Mer gardin på varje sida och mer på sidan av fönstret gör så dom ser större ut. Tyg som man ser igenom lite men med mer fall. Färg grönt eller ngt fint mönster som har cerise i som tar fåtöljens färg. Någon föreslog tex svenskt tenn. Alt hissgardin i mönster som tar upp fåtöljens färg. Tänk Marimekko. Rosa mattan tror jag. Kommer bli jättefint när du tänkt klart.

 29. Linnegardiner i samma färg som soffan (Designers guild har fina), enfärgad matta och kuddar i samma färg. Möjligtvis någon enfärgad kudde som tar upp den rosa färgen. Låt fåtöljerna bli som små fina smycken. Kanske med beige kudde eller pläd i någon av dem. Rörigt annars. Tycker jag:)

 30. Ljusa gardinerna är jättesnygga till möblemanget den här årstiden (påminner om att det i kalendern är vår). Klart du ska ha gardiner!!
  Byt matta, vilken som!
  Jättefint rum

 31. Mitt bästa tips är att du håller dej till tre grundfärger som dominerar rummet. SEN kan du go bananas med accentfärger efter årstiderna. Det ger ett vilsamt ouch sobert intryck men blir aldrig tråkigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..