Daisybeauty Award 2017 – väry fun evening!

I veckan var jag på skönhetsmagasinet Daisy Beautys gala ”DaisyBeauty Award 2017”.  Jag har, på ålderns höst, kommit på att man kanske borde se om sin hy lite. Ni som följt mig länge vet att jag fram till 5-6 år sedan ALDRIG skötte om min hy med mer än möjligtvis tvål. Eftersom jag inte sminkar mig till vardags så tvättade jag inte ens ansiktet på kvällen. Idiot.

 

Nu är jag tvärtom. Smörjer, fixar och donar. Ansiktsmask minst en gång i veckan och så prövar jag mig genom marknadens hudvårdsprodukter. Sent ska djävulen vakna. Men, jag har en himla tur …. eller goda gener, för jag har lyckats rätt bra. De som kan hudvård säger att min hy är kalasbra. Rengöring morgon och kväll. Manisk. Sen kör jag kontinuerligt med fillers och botox i mina sur-rynkor. Inget jag hymlar med.

 

Men, även om jag har en fin hy idag så önskar jag ändå att jag varit noga från början. Har därför skrämt hål i huvudet på talibanen om vikten av att man sköter sin hy. Hon är därför supernoga med sin rengöring varenda morgon och kväll.

 

I alla fall. För några år sedan hamnade jag på ett event som DaisyBeauty anordnade. Jag går på mycket sånt, eller ja, inte nu för tiden, nu väljer jag bort det, men DB’s grejer är en av de få jag verkligen uppskattar. Bra produkter, suveräna samarbetspartners och extremt välorganiserat. Själva tidningen DaisyBeauty är min ”varannan-månadslyx”. Det här är inget samarbetsinlägg på något sätt men sweet lord; är ni någorlunda intresserade av hudvård och smink så börja läs den för bövelen! (Jag prenumererar och betalar fullt pris för den.) Kicki, som tillsammans med sin sambo Sam, äger tidningen, är skrupulös i sitt nagelfarande av marknadens produkter. Givetvis är mycket subjektivt, men hon är supernoga med att hennes skribenter är konstruktiva i sina bedömningar. De har inga problem med att skriva att en kräm är ”jättebra men alldeles för dyr så köp den här likvärdiga i stället”. Typ så. Likväl som hon/dom höjer det som ska höjas. Skönhetsbranschens ”Råd & Rön” brukar jag säga.

 

För några månader sedan blev jag tillfrågad om jag ville sitta i juryn och vara med och bedöma ”Årets Hårvård/Styling” inför den skönhetsgala som alltså gick av stapeln igår. Man var inte särskilt svårövertalad. Fick hem ett gäng produkter och genomförde en test. I veckan var det alltså dags.

När man köper ett nytt kameraobjektiv så k a n det vara bra att man läser in sig lite bättre på funktionaliteten av densamma. T ex om just det objektivet är lämpligt att använda i mindre bra belysning. Alla 150 bilder jag tog går nämligen i det lilarosas tecken. Tyvärr, men ni får stå ut med det ändå. Lyckades ta ett par hyfsade med mobilen.

De första jag stötte på var Linnea Öst, Sveriges skönhetsguru som skriver många artiklar för Daisy Beauty samt Joanna och Caroline från Let’s Face it (med bl a Idun Minerals, Real Techniques). Alla tre är guld-bönor. 

Givetvis var Åsa, marknads- och PR-ansvarig på Apoteket där också. Mycket, mycket trevlig och fantastisk kunnig. Jag har haft förmånen att få lyssna på henne vid ett par tillfällen och hon är grym.

Blev otroligt överraskad och glad över att se dom här dårarna: Marielle och Norrlands-Madde. Vi träffades första gången på en DB-resa till Rom förra året och hade sjukt kul ihop. De har ett eget sminkmärke, Glossgods, som de driver från Umeå. Marielle driver även en make up-skola där, som har ett väldigt bra renommé i branschen. Jag kunde dock konstatera att man inte säljer några behå:ar i Umeå, haha!

Marielle hade för övrigt galakvällens i särklass coolaste make up som gick i rött. Fifasen som jag önskade att jag kunde sminka mig så snyggt!

Rachel Mohlin var konferencier och till vänster ser ni ûbersnygga Kicki, chefredaktör och ägaren av magasinet. 

Jag hängde med Marielle och Madde större delen av kvällen. Till vänster sitter Angelica, en youtuber som håller på med sminktutorials.

Under prisutdelningen hade jag turen att hamna bredvid Lina, som äger sminkmärket Palina. Hon har hängt här inne i flera år och jag är genuint glad åt hennes stora framgångar i den här branschen. Det är inte lätt att slåss mot drakarna L’Oréal och de andra men hon har lyckats bra med det! Dessutom är hon trevlig som få..

Givetvis var favorit-youtubern Thomas Sekelius på plats. Messade hem till talibanen, som gick i taket. Hon dyrkar den här killen och med all rätt; har sällan träffat en mer ödmjuk och trevlig kille. 

Thomas och Linda Hallberg (en av Sveriges duktigaste make up-artister) var några av presentatörerna. 

Jag blev något lycklig när den hårvårdsprodukt som jag tyckte var helt överlägsen, vann priset i sin kategori. Prova om ni inte har gjort det innan.

Hade SÅ gärna hoppats att Tina och Tanja, som äger LyxCosmetics, skulle vinna i klassen Årets Nagelprodukt med sina fantastiska lack, men det var ett amerikanskt märke som vann. Dom här tjejerna har verkligen kämpat och äntligen lyckats. Det var stort nog att vara nominerade tyckte dom.

Mina bilder blev som sagt lilarosa så jag kan dessvärre inte lägga upp några bilder från den fantastiska buffén som serverades. Jag åt bland annat Jordärtkockssoppa. Well, ni som känner mig och vet vad jag tycker om grönsaker och sånt skit, ni fattar ju vidden när jag säger att den var m a g i s k t god!

Fotograf-Sara var givetvis på plats men ledig från rollen av tidningens fotograf. Som vanligt är mina bilder på henne värdelösa men hon älskar mig ändå, hehe!

Träffade många ansikten jag kände men var tvungen att lägga ned fotandet då jag insåg att något var fel på handhavandet bilderna. De som fick fastna var dom här raringarna från Cetaphil; Maria och Elisabeth. Vi hängde mycket på DaisyBeauty-helgen i London i höstas, så det var extra kul att träffa dom. 

Skulle upp tidigt så jag var inte kvar hela kvällen. Fick med mig en för en gång skull snygg goodiebag av tyg med bl a nya DaisyBeauty-tidningen.

Under kvällen lanserades även DB’s nya tidning, DaisyBeauty Professional. Den är endast för branschfolk så närmare än så här lär jag inte komma den i fortsättningen. Däremot ska jag, som vanligt, lyxa till mig med ett par timmar på Wilmer Kaffebar, där jag läser det vanliga DB-magasinet. Älskar den traditionen. Bara jag, en cappuccino och två timmars läsande i lugn och ro.

    1. Oj, det går inte att svara på eftersom det är individuellt! Dock tycker jag generellt att Cetaphil och andra produkter som finns på Apoteket både är bra och mycket prisvänligt!

  1. Haha, nä här i Umeå går vi med tissarna i vädret. Skämt och sido, om du vet av nån behå med vadderade formade kupor (som på vanliga behåar, gärna balconette), men med mjuk resår, typ mudd hela vägen runt bröstkorgen, så let me know! Verkar omöjligt att hitta, så så länge får jag nöja mig med tråkiga behåar med yttepytte vaddering och inget stöd. Kan inte ha vanliga eftersom jag har kronisk värk och tål inte tryck mot kroppen. Ha en fin vecka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..