Det finns nära vänner … och så finns det en själsfrände

Den här bönan ser ni sällan här inne men det är andra halvan av mitt hjärta, W. Hon är amerikanska och vi har varit hardcore soulmates i  20 år.

img_1206

 

Har ni nån sån vän, en vän man absolut inte kan leva utan?

 1. Ja, jag har en vän som bor på samma ort som mig. Vi har känt varandra sen gud gick i kortbyxor. Här kan vi stöta och blöta allt. Vi har jämngamla barn och har umgåtts så länge. Vi tar alltid vid där vi slutade. Jag har flera sådana vänner men det skulle bli en roman så jag håller det lite kort. En del av vännerna är nyare men ack så viktiga. Vi möts genom olika skeden i livet.

  Skönt att höra att du känner dig gladare. Kram

 2. Önskar jag hade det! Eller egentligen så önskar jag bara att jag hade haft någon nära vän. Men, har väl alltid varit ensam trots att jag har och har haft vänner. Alltid ensam när det gäller och alltid ensam inombords.

  Men jag är fantastiskt glad att just du har så fina vänner och W i ditt liv!

 3. Jo, det har jag och det är SÅ viktigt!!! Jag tycker att det är så spännande eftersom vi är väldigt olika men kanske är det just därför vi funkar så bra ihop. Jag litar på henne till 100% och hon har ALDRIG gjort mig besviken på något sätt. Det är så dyrbart och unikt och jag är mer än tacksam.

 4. Jag har vänner som jag känner att mitt liv skulle vara avsevärt mycket tråkigare utan. Sen finns det vännen med stort v, min bff, andra halva och själsfrände. Vi har haft varandra sedan vi var 10 år, så snart firar vi 14 år tillsammans. Hon är mitt bästa och mest betydelsefulla förhållande jag haft. Utan henne går jag sönder, utan henne finns jag nog inte.

 5. Har TVÅ såna vänner…. eller, det är vi tre tillsammans som hela tiden finns där för varandra. Skrattar, gråter, delar historier, lyfter varandra, reser och gör allt för varandra. Vet att det är ovanligt att tre tjejer ( vi är bara 40 år) är så tajta, men beror väl på att vi är sjukt ärliga och raka med varandra. Är så galet tacksam för dessa i mitt liv! ❤

 6. De gör så ont i hjärtat när jag hör att alla inte har en riktigt nära vän. Jag har två, en sen ‘gud gick i kortbyxor’ och en från den vuxna tiden i mitt liv. Men jag har en son på 16 år, helt underbar kille med ett hjärta av guld, men för blyg att ta kontakt med andra, så han är helt själv. När andra pratar om att dom är oroliga för att deras barn är ute på kvällarna så känner jag att jag önskar bara att han hade nån att vara ute med.

 7. Har en underbar som jag har haft sedan jag var 6 år! Nu är vi snart 47! Vi umgås knappt! Typ två ggr om året men hörs….men vi vet båda…när the shit hits the fan!!! Så är jag/hon där på två röda!!! Dom vännerna är unika!!❤️❤️

 8. Jag är lyckligt lottad med några riktigt nära vänner (som jag fått sen jag blev vuxen), men så har jag min Ingela också! Jag började leka med hennes syrra när I gick i blöjor 😉 Men ju äldre vi blev, så blev det hon och jag. Det är en rikedom att ha en vän som man vet alltid finns där, vad som än händer och vad man än gör!
  Det är väldigt många som inte har nån kompis att fika med eller för all del ta ett glas bubbel 🙂 Nån av Monas härliga läsare kanske kan skriva i detta kommentarsfält att den som vill ses i, till exempel Kramfors (eller var sjutton som helst i detta avlånga land) på det fiket på den tiden kommer dit den dagen. Så kanske några hittar en vän att fika med 🙂 (Mona! Du behöver inte publicera detta om du tycker att det blir för mycket jobb för dig, jag vet inte hur det fungerar bakom kulisserna i en blogg med arbetsbelastning för dig) Jag förstår det i så fall och diggar dig ändå <3

 9. Japp, Maria❤️. Jag skulle inte kunna leva utan henne. Vi bodde grannar för typ 23-24 år sedan och sedan dess har vi hängt ihop. Hon är 9 år äldre än mig men ser nästan yngre ut ( skata). Vi har gått igenom hustrumisshandel, skilsmässor, barnafödande, bröllop, dödsfall, men framför allt ALLA skratt! Vi är så sjuka i huvudet när vi kommer ihop. I går fick jag skjutsa henne till akuten/ortopeden då hon hade halkat och fått en fraktur på armbågen. Vi är som ett gammalt gift par. Vad skulle jag göra utan dig, säger vi ofta till varandra❤️.

  Vi kommer att vara bff enda in på hemmet!

 10. Tappade mina närmsta vänner efter skilsmässan. Jag träffade en ny karl som mina vänner inte verkar gilla av nån anledning. Han är snäll och bra för mig men jag tror de tycker att jag har förändrats, vilket jah iofs har gjort också. Ytliga saker är mindre viktigt för mig nu. Sen lever vi så olika liv. Jag som kämpar med ekonomin efter att varit ensamstående mamma och de som lever stabilt faniljeliv med utlandssemestrar osv.

 11. Jag har en som vet mycket mer om mig än andra och vi träffades för snart 10 år sedan. Sedan skulle jag tro att jag räknas som väldigt nära vän till 2-3st, men där jag känner att de öppnar upp mer för mig än jag för dem. Jag är väldigt selektiv med vilka som kommer mig under huden, men lyssnar gärna på andra (om det inte spårar ur i rent monologsnack).

  1. Typ samma här. Har två ”innanför västen”, W och Malin. Sen har jag några mycket nära vänner strax utanför och utanför den ringen har jag flera andra goda vänner. Sådana jag kan ringa när som helst. Har skalat av rätt bra de senaste åren, vilket känns oerhört bra.

 12. Nej tyvärr. Men jag önskade att jag hade.
  De försvann i samband med skilsmässa….men då visade det sig ju att de inte vara äkta vänner!

 13. Min bästis och jag har känt varandra i drygt 51 år nu. Bodde grannar som små och vänskapen har bestått genom åren. Vi ses inte så ofta nu som när barnen var små, men hon är gudmor till min dotter och hon vet det mesta om mig. Vi har även som tradition att handla julklappar tillsammans, iår gör vi det för 34:e året på raken.
  Jag har ytterligare en mycket bra kompis, som jag har känt i snart 34 år. Känner mig privilegierad som har dessa båda väninnor. Utan dem vore livet så mycket tråkigare.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..