Hyra ett rum i Stockholm

Jag har en kompis, vars 23-åriga dotter har kommit in på Naprapathögskolan här i Stockholm och hon behöver hyra ett rum eller liknande från januari …  och gärna så länge som möjligt. Utbildningen är 4 år.

rent-a-room-scheme

 

Hon är sjukt skötsam och ingen partyböna. En-från-landet-tjej. Vet ni någon som har ett bra boende att hyra ut till henne?

 

Hör gärna av er i så fall.

 1. Å min fotbollspelande dotter också icke-partytjej ska börja teckentolkutbilning i januari i Sthlm. 26 år, lugn och trygg jämtländska som också behöver ett rum…
  Gode gud – helt otroligt hur svårt det är! Tänk att kanske behöva tacka nej till utbildning för att man inte har råd att betala 10 000 kr/månad för typ 10kvm. …

  1. Mmm. Det är jättesvårt för alla ungdomar som växt upp i sthlm och har familj, vänner och studier här att hitta eget boende så som man kanske vill ha när man blir vuxen. 10000 för 10 kvm är faktiskt mkt för dem med.
   Förlåt men jag blev faktiskt irri.

   1. Givetvis är det svårt även för dem som är uppväxta i Sthem! Det är ett elände att det ska vara så svårt för unga att hitta boende till rimligt pris. Å att det finns så många som ”skor” sig på behovet…10 000 är mycket för de flesta unga (och mig med som absolut inte har möjlighet att stötta ekonomiskt av den kalibern) Det var inte meningen att göra någon irro, förstår problemet för andra också. Men man är sig själv närmast – jag skrev utifrån min dotters situation. Risken att inte kunna gå den utbildning hon vill. Givetvis skulle jag tänkt till och inkluderat alla andra unga i bostads behov! Vilket gäller i fler städer än Sthlm. Oftast är alternativet hyresrätt litet och många tvingas till dyra lån eftersom bostadsrätter är det som det finns mest av.

  1. Hon är intresserad av allt som inkluderar Stockholm och dess förorter. Nu för tiden skriver man inte förorter eftersom de inkluderas i ”Stockholm”.

   1. Nu menade jag inte er, utan syftade till en annan kommentar. Men det finns ju även bortanför förorterna, som det tar 30 minuter in till stan.

     1. Fast Anne, det är inte alltid det finns bostäder i förorterna heller! Jag bor 30 min från Sthlms central, ute i en förort men good luck för ungdomar att få ett förstahandskontakt här. För 7 år sedan när jag flyttade hemifrån räckte det med att ha stått i kö i 1-2 år, idag måste man ha stått i kö i minst 6 år. Så det är inte så jäkla självklart med boende i Stockholm!

     2. Fatta att äldsta dottern satte ut bild på sig själv på Blocket och efter två månader fick hon ett förstahandskontrakt i Bromma!

  1. Vi har ett perfekt rum i källaren med egen ingång, dusch och toa MEN, från det rummet går det en spiraltrappa rakt upp i vårt vardagsrum. Det går inte att stänga igen där vilket betyder att man har noll privacy. Annars hade jag lätt hyrt ut..

 2. Kan hon tänka sig nio kvadratmeter sovrum och vara en dotter i huset? Mina två söner har flyttat ut och jag behöver någon att bry mig om! Hon kan dessutom träna på mig – alldeles gratis! 🙂

 3. Vi har en lägenhet i bottenvåningen av vår villa i Vallentuna.
  En 1,5 på ca 45 kvm med egen uteplats, kök,tvättmaskin.
  Kommer bli ledig i januari.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..