I godan ro

Har varit hemma större delen av eftermiddagen idag och varvat tiden med att ta fram lite julstjärnor och sitta och jobba. Var tvungen att gräva fram lite förlängningssladdar ur kaoset i vårt garage men tänkte inte så mycket mer på det.

 

Nån timme senare sitter jag i soffan, har tv:n på och det är ljud lite överallt. Är djupt koncentrerad på det jag gör men undgår ändå inte att höra en hund skälla långt bort. Eller att telefonen ringer. Jag pratar en god stund. Går ut i köket och börjar fixa med middagen. Bilar kör utanför, hundar skäller, tv-programmen avlöser varandra.

 

När jag står vid spisen tänker jag att ”det var väl en jefla hund och skälla kan dom inte få stopp på den”… och häller i riset.

 

Då slår det mig. Var fan är Nisse? Han som inte låter mig gå en meter utan att vara på en armlängs avstånd. Jag tittar ut i vardagsrummet. Nä, inte där. Går upp i badrummet där han tycker om att ligga på golvet då det är varmt. Nä. Och glöm att han skulle ligga där om ingen annan var där. Han är puts väck. Då hör jag det igen. Hundskallet.

 

Helvittisjeflar, jag råkade stänga in honom i garaget. I två timmar.

p1030040

Gladare jycke har jag aldrig sett.

 

Inte heller en sämre hundägare.

 1. Haha, jag har lyckats stänga in min lilla hund i stallet ett par gånger, hon är ju inte alltid så lätt att se( 1,7 kg och typ 20 cm hög) Tur de har röstresurser!

 2. Jag har en hund som är likadan. Höll på och städade och sprang runt i min lilla tvåa. Sen helt plötsligt inser jag att hunden inte är efter mig. Men var är han? Letar överallt. Går tom ut i trapphuset. Var fan är hunden?

  Då ser jag att toadörren är stängd. Där inne i mörkret sitter världens gladaste hund som inte sagt ett knyst. Visserligen satt han bara där typ en kvart tjugo minuter MEN ÄNDÅ?! Vilken hund gör så liksom? Hade råkat stänfa in honom när jag fejjade runt. Plutten. Som jag skämdes för hans skull x)

 3. Stackars Nisse! Jag har letat efter ena katten i omgångar och kunde inte hitta honom. Letade överallt och tillslut trodde jag att han smitit ut. Slutar leta och fortsätter att vika tvätt. Gissa vem som far ut från garderoben som en kanonkula när jag öppnade dörren? Han måste smitit in när jag inte tittat så noga.

 4. Hehe. Vi glömde vår hund i ladugården då vi bytte till vinterdäck som vi förvarar där. när vi kom på var hon var och släppte ut henne blev VI utskällda . Kram från Norrland/Ella

 5. Får jag ställa en något privat fråga? Du väljer ju självklart om du svarar ^^

  Du som håller ett sånr jävla tempo hela tiden 1. Hur orkar du? 2. Blir du aldrig liksom trött? Och liksom bara, fuck it, idag sitter jag i soffan hela dagen och tänker inte göra ett piss.
  Jag blir helt matt ibland samt avundsjuk på att läsa hur jäkla mycker du lyckas pressa in på en dag. Jag har nyligen börjar jobba efter studier och orkar knappt någonting efter jobbet. Ut med hunden, ibland laga mat. Vissa lediga dagar får jag ett städryck men inte orkar jag fixa sånt när jag jobbat hela dagen. Hur balanserar du? Samt, hur mår du nuförtiden? Började följa dig efter att ha läst om ditt ex och vet att det i det dolda kan vara extremt tungt för dig. Kram <3

  1. Du får fråga precis vad som helst! Vet du, folk skulle bli jävligt förvånade om de visste att jag i grund och botten är lat som fan. Svårt att tro kanske men jag ÄR det. Det märkliga är att det är inte förrän när ni läsare frågar hur jag orkar ha ett sånt tempo som jag faktiskt funderar på just det. För mig känns det inte alls som högt tempo. På riktigt. Jag och maken är rätt lika där, vi jobbar snabbt och sjukt effektivt. Liksom min dotter, som jobbade för oss i 6 år. De finns folk som jobbar/jobbat med oss som undrar hur fan vi pallar och ha det tempo som vi har men för oss har det, på nåt konstigt sätt, blivit normalt. Men, jag kan LOVA dig att jag skulle kunna sitta hemma i soffan en vecka i sträck, med datorn i knät och ha på en massa reality-shower på tv och inte röra mig ur fläcken. Lätt. Men, du har också en poäng i att det är tungt mellan varven och tempot gör att jag slipper tänka på all skit. Där ligger också en stor del av mitt shoppingbeteende. Jag dövar och det funkar. Det finns dom som stör sig på det men så länge jag inte slår någon, eller är dum mot någon så bryr jag mig inte om ifall folk kallar mig ytlig. Jag ÄR ytlig och saker ÄR viktiga för mig. Men, det betyder inte att jag är helt bakom flötet. Jag försöker vara en så god människa som möjligt, oftast lyckas jag, men jag har mina brister jag med. Dock är jag i extremt behov av er läsare. Svårt att förstå för er kanske, men jag hade ALDRIG pallat de här 2,5 åren sen jag fick reda på vad som hänt min dotter, om inte läsarna funnits. Även om jag inte gick ut med det förrän i år så har läsarna varit ett stort stöd under tiden, i all sin ovetskap. Jag är knepig om man är ny här: ironisk, hatar min chef men älskar min man, ytlig, gillar att handla och har ett jävla humör. Inte så lätt för nya att komma in i matchen. Men i grund och botten är jag en bra människa. Du frågar hur jag mår nu för tiden, well, det är olika vecka för vecka. Har varit nere i en jobbig svacka senaste tiden men nu i dagarna börjar det ljusna lite … igen. Kan bero på att jag ser fram emot Kenya och att där få möta/intervjua kvinnor och tjejer.

 6. Hehe vi höll på att glömma våra barn på en parkering när vi stannade för kisspaus och lite omstuvning av packning i Danmark, två sekunder innan vi ska köra ut på motorvägen så vänder jag mig om i bilen och upptäcker att dom inte är där, de var och lekte vid en kulle och var lyckligt ovetande om den lilla insidenten!

 7. Jag har råkat stänga in katterna i klädkammaren ibland (inte båda samtidigt dock). Den ena är ofta som ett småbarn/plåster så han brukar relativt snabbt upplysa matte om hennes klantighet genom att rafsa på dörren. Den andre är ďock lite mer cool och lägger sig bara skönt tillrätta och sover tills matte börjar sakna honom .
  Numera är dock klädkammaren delvis omgjord till legorum så jag är mer noga nu att de inte råkar smita in.

   1. Det behöver du inte ha. Nisse fick världens belöning när matte kom och hämtade honom. Och med det var matte förlåten med råge av Nisse. (Därmed behöver du inte stänga in honom i onödan.)

 8. Jag stängde in gammelkatten i källargaraget i ett dygn, innan jag kom på var hon höll hus! Det var sommar och jag trodde hon gått ut, så det dröjde länge innan jag kom på att jag inte sett henne på ett tag…

  Mina katter är utekatter, som kommer och går som de vill – speciellt sommartid kan de vara ute flera dagar i sträck, även om de håller sig runt gården så jag ser att de är ”hemma”.

 9. Hehe!! För en stund sen kom jag hem efter att ha varit och handlat. Lämnar ytterdörren lite på glänt eftersom jag skulle ut igen om en liten stund. Packar upp det jag handlat och kollar ut genom köksfönstret ett tag senare. Ser en liten ensam hund promenera utanför huset längs gatan. Men vilken gullig liten hund, hann jag tänka!! Sekunden senare föll som tur var polletten ner, för det var ju vår lilla chihuahua Olle som hade smitit ut på en liten promenad 🙂

 10. Vi glömde vår ena hund på altanen för ett par somrar sedan.
  Gick o lade oss på kvällen, vaknar av att en hund skäller. Inget konstigt, bor en del hundar i kvarteret.
  Vaknar igen av att en hund skäller, o då känner jag plötsligt igen det där skallet..
  Går ner, öppnar dörren, o där sitter hundfxn. Hon sov väl så gott där ute när vi gick in, men sen blev det antagligen lite ensamt..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..