Nya naglar och snäll fru

Vi har som absolut mest att göra just nu eftersom alla butiker skriker efter sina varor inför stundande julhandel. Med andra ord består mitt liv av att packar ordrar som en gnu fram till lunch, sen kommer Schenker och hämtar.

 

Strax efter lunch sa jag tack och hej till de andra på jobbet och åkte in till stan. För några veckor sen träffade jag en av mina bloggläsare, Jessica , och tyckte att hon hade så fina naglar. Hon berättade att hon brukar göra dom på en salong runt hörnet hemifrån. Blev plötsligt sugen på fejknaglar. Jag fick mobilnumret och messade direkt.

img_4246

Igår var det dags.

img_4251

Pamela, eller Pam, som hon kallas, är så eftertraktad att hon inte ens har något bokningssystem, som alla andra. Nä, hon kör med sms. Det är för övrigt första gången under mina snart 11 år som bloggare, som jag blir ombedd att INTE göra reklam. ”Nä fan, jag har inte plats för fler kunder!”

 

Sen kan man ju säga att världen är liten; Pam bor bara några hundra meter från mig. Precis vid dyr-ICA så vi hade en del att prata om!

img_4254

Jag har inte haft lösnaglar på länge så jag har tokglömt hur det är men som tur är gjorde Pam dom lagom långa. Hon tyckte i och för sig att de kunde ha varit lite längre ”men vi börjar så här”.  Bra, med tanke på hur mycket jag packar på jobbet.

 

Åkte tillbaka till kontoret och hämtade upp maken för vidare färd till Synoptik i Bromma Blocks.

img_4260

De har nämligen halva priset på glas just nu och maken behöver verkligen nya glasögon. Det är flera år sedan han köpte senast men han får aldrig tummen ur.

img_4261

Därför såg jag till att boka en tid hos Georgette. Hon och jag var tillsammans med Optiker Utan Gränser till Nicaragua i våras and I love her!

img_4267

Blev förresten glad när jag såg det här;

img_4257

Det är nämligen jag som har tagit de flesta av ovan bilder!

img_4258

Glöm inte att lämna in era gamla glasögon till valfri Synoptik-butik. De kommer till STOR användning för de fattiga människor vi besöker när vi åker på dessa resor. 

 

Som vanligt var jag och maken inte överens när han skulle välja bågar. Han vill helst ha såna som inte syns, medan jag tycker att glasögon är som ett smycke, de ska synas!

img_4273

Efter MÅNGA om och men fick jag honom till slut att kliva ur boxen och ta dom till vänster. Halleluja!

img_4276

Supertrevliga Kerstin, som är butikschef, hjälpte till och mätte. 

img_4280

Det såg ANINGEN roligt ut när hon plockade fram en sån däringa småbarnspall för att nå upp och kunna markera glasen i makens bågar. 

img_4277

Vi sa tack och hej och gick vidare. 

img_4281

På vägen ut stötte vi på Jarmo och hans assistent. De är ansvariga för all dekoration på allmän plats i Bromma Blocks.

img_4283

Men ingen av dom ville vara med på bild.

img_4284

Jarmo berättade att hans företag nu, efter flera år, gör sitt sista uppdrag i gallerian i januari. De ansvariga har bestämt sig för att spara in på den utgiften vilket är helt vansinnigt. Jarmos tokroliga och extremt kreativa dekorationer är en del av gallerians identitet … som nu alltså försvinner. Flera butiker lägger ner och det är kanske inte då man ska dra in sånt här. Det är då man ska gasa och visa att man finns och är någon att räkna med. Skittråkigt.

 

Idag onsdag. Mitt i veckan. Shitlaods att göra. November är snart slut. En månad närmare till sommaren. Yeaaay!

 

Men, idag blir det jobbigt här inne. TVÅ hela reklaminlägg. Japp, ibland blir det så men det är bara att scrolla om det kliar i ögonen. Nu ska jag iväg till jobbet. Paket att packa.

 

Snart kommer tomten.

  1. Haha, hon ba’; ”det löser sig, nån gång i juldagarna”… Hon hade en kund direkt efter mig så jag drog utan att boka. SKa nog messa henne i veckan tror jag visst!

 1. Hej
  Åk och köp dig ett par tunna arbetshandskar i skinn, finns på Jula, jag kör också fejknaglar och behöver vara rädd om dom.
  Det är inga klumpiga handskar utan superbra, dom är vita.
  Lycka till och kram

 2. Du ska nog inte bry dig att någon dissade ditt halsband i Mirkas blogg. För i samma inlägg klagade nån på att det stod en colaburk på deras matbord!! Jag klarar knappt att uppfostra tre barn, de har 13 och verkar klara det galant.Men Gud vad hon får skit för både det ena och det andra. Ha det bra och en trevlig resa.

  1. Ja, man slutar aldrig att förvånas över folks bitterhet eller över deras innehållslösa liv. Önskar bara att alla kunde vara lite mer vänliga mot varandra…Tack snälla du.

 3. Req är ju så himla bra ! 🙂 Dra på mer längd nästa gång, det kommer funka bra. Jag har nästan 3 ggr längre naglar än dig och jag skriver ju hela dagarna och det går utmärkt. Man vänjer sig plus att Req är så bra och hållbart. Vad heter den färgen du fick förresten ?

 4. Fina naglar. Är svårt sugen på att fixa mina naglar men det har inte plånboken råd med nu tack vare min förbannade lunginflammation. Sjukskriven veckan ut men på måndag SKA jag jobba, så det så! Nu har jag lessnat på att ligga på sofflocket!

 5. Ja, vad är det med Bromma Blocks? Nu är jag ju inte där lika ofta, men det känns allt mer tomt … Inte bra. Ska förbi nästa fredag och kolla läget. Gillar när det är mindre butiker och mindre ”kedjor” men det blir ju liksom aldrig bestående. Mall of Scandinavia, har de mindre butiker? Har hittat en ny blomsterbutik http://www.restlessgarden.com/ 🙂 Måste kollas in!

 6. Vad synd att vi inte har Synoptik där jag bor ! Har flera fina glasögon som bara ligger och väntar på att bli slängda !
  Här finns ingen i vår lilla stad som tar emot glasögon. Synd !!!!

  1. Haha, men det var ju bara för att det var många bilder i PostNord-inlägget!=)) Jag är dessvärre tvungen att ha 3-6 reklaminlägg i veckan. Annars måste jag jobba mer på kontoret!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..