När man är på väg att bli dyngsjuk

Ge mig tips på hur man får bort en intågande dunderförkylning.

stock-photo-a-cartoon-of-a-sick-woman-with-a-thermometer-in-her-mouth-89619565

Fort som fasen tack, har i n t e tid att vara sjuk.

 1. Men allvarligt talat.. är man sjuk så är man sjuk. .
  Tillåt dig det, jag tror ingen dör av att du ärborta några dagar,
  borde väl vara viktigare att inte va sjuk i Kenya, eller?

 2. Esberitox kör jag alltid, 3 tabletter, 3 ggr om dagen, och om det inte tar bort förkylningen helt så dämpas den betydligt. Finns på apotek och hälsokost.

 3. Cocktail på honungsvatten, citron och ingefära sim ovan beskrev, (varmt men inte koka) men tillsätt en 6:a brant/whiskey eller congac (efter behag) och svep – för det smakar inte gott. Sen sängen med ett gäng handdukar för du kommer att svettas!
  Sen är Esberitox riktigt bra 3 tabl, 3 ggr om dagen (eller vad som står på paketet).
  ”Cocktailen” fick jag rekommenderad ev en chef från Sydafrika för typ 10 år sedan. Den har räddat mig många gånger. Krya på Dig!

 4. Hittade detta på en blogg och jag har tagit 1 varje morgon i ca 2 månader och än så länge har det fungerat.
  Tror jag har gett dig receptet på detta tidigare men du får det igen.
  Ingefärsshot:
  RECEPT 1 LITER INGEFÄRSSHOT 200 g färsk ingefära 1 l vatten½ dl honung 2 st citroner 4 tsk malen gurkmeja 1 tsk kanel Gör såhär:Koka 1 liter vatten. Riv ingefäran grovt, låt skalet sitta på. Låt det kokta vattnet svalna till runt 60 grader, detta för att man inte ska förstöra allt det nyttiga och fantastiska i ingefäran och de andra ingredienserna. Lägg i den rivna ingefäran och låt dra i ca 20 minuter. Sila av ingefäran och ha sedan i honungen. Låt svalna helt. Pressa i citronerna, ha i gurkmejan och kanelen. Rör om ordentligt, häll upp i glasflaska med tätslutande lock. Ställ in i kylen. Det här effekten har ingredienserna.Ingefära: Innehåller massa antioxidanter, är anti-inflammatoriskt, bra för tarmar och mage. Ökar blodflödet, sänker kolesterol, bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Bra på alla sätt!Citron: Perfekt källa till vitamin C. Innehåller även bioflavonoider som är antioxidanter som skyddar kroppen mot toxiska skador. Citron är nyttigt som stärker ditt immunförsvar och har en läkande effekt på skador på kroppen, som orsakas av fria radikaler. Den besitter antibakteriella egenskaper och har en renande effekt på blodet, ökar kroppens förmåga att föra ut giftiga toxiner från kroppen vilket kallas detox. Honung: Den läker sår, lindrar halsont och tar kål på bakterier. Antiinflammatorisk och läkande i t ex tarmen. Gurkmeja: Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. –Gurkmejans effekt är lika stark som – eller starkare – än antiinflammatorisk medicin. Kanel: Reglering av blodsocker, förbättrad insulinkänslighet och inverkan på hjärt- kärlhälsa.

 5. Night Nurse kombinerat med Day Nurse (på dagen) så klarar man av förkylningen som en dans.
  Bunkra upp när du är i England eller be någon langa.

 6. Färsk ingefära i bitar, hackad chili, pressad citron (vill man dö äckeldöden pressar du i vitlök med) på med hett vatten och drick. Gurgla även med vodka, det är fint det 🙂

 7. Vill inte va sån alltså men är den i antågande så brukar den sällan ge sig, min kom på besök igår Sova o plöja serier o dricka te är min sysselsättning just nu. Krya på dig

 8. Vill inte va sån alltså men är den i antågande så brukar den sällan ge sig, min kom på besök igår Sova o plöja serier o dricka te är min sysselsättning just nu. Krya på dig

 9. Från den vetenskapliga sidan: vila, vila, vila, vätska (ev alvedon om du blir väldigt påverkad av ev feber). Kroppen behöver all energi till att motarbeta viruset. Det finns inga mirakelkurer. Tyvärr.

   1. Finns typ 7 lådor i mitt skåp…
    Kom hem därifrån i förra veckan!

    Ska se om jag får in i dagens schema att ta en tripp mot Bromma – så ska jag nog kunna dumpa en hög hos dig!

 10. Köp Enchinagard och C-vitaminer brus! Ta Enchinagarden 1 gång per timme å gör stora glas med c-vitaminbruset.
  Går inte att överdosera det.
  Jag har fått stopp på mina förkylningar med detta.

 11. Sen på bollen men det finns bara en sak som verkligen funkar. En sexa vodka 40 % innan sängdags. Tar kål på allt. Kram o krya på dig.

 12. Drick ingefärsshot och ha mycket sex med maken, då blir du så där äckligt svettig och febern försvinner…mooohhhaaaaaa…..;)

 13. Mitt hetaste ( och bästasteGurgla(!) tips: Gurgla och svälj kollodialt silver. Fungerar för mig. Lenar ond hals. Det kan också användas i täppt näsa.

 14. Skulle på utbildning utomlands för två veckor sedan och blev apsjuk på helgen innan. Ont i halsen och feber. Fick dottern att köpa Strefen, en ny sorts halsontsmedicin. Superbra! Håller ca 4 timmar! Utan att tungan domnar bort till en ”brädlapp”. Köpte hostmedicin på plats. Finns inte i Sverige, narkotikaklassad och utan recept. Bästa någonsin!
  Håller med ovanstående – har du blivit sjuk så kan Esberitox eller Echina Guard hjälpa något, men det är bara att genomlida skiten.

 15. Jag har alltid bastat bort bacillerna. Kom-ihåg att dricka mkt vatten under tiden du bastar. Efter det så är det bara att gå och lägga sig. Du kommer att vakna frisk som en nötkärna (alt så bryter det ut ordentligt och du blir sängliggande)

 16. Skölj näsan med ljummet saltvatten! Det är oslagbart det bästa mot en snuvig näsa. Man ska gärna börja så fort man känner de första symptomen och det finns både sprutor och saltpåsar att köpa på apoteket. Jag har haft problem med förkylningar som har utvecklats till svåra och upprepade bihåleinflammationer under 20 års tid! Jag har även ätit många penicillinkurer under åren, men dessutom fått åkt in till sjukhuset och spola bihålorna flera gånger eftersom det inte alltid gett med sig ändå.
  Sedan jag började skölja näsan har det inte hänt en enda gång och förkylningarna går över inom 1 vecka!!

 17. Jag känner med dig! Samma här, absolut inte tid att bli sjuk, och har iofs inte blivit det heller- men i tre veckor nu så har mannen + 3 barn varvat med kräksjuka, 2åringen har även haft halsfluss och ‘mul & klövsjuka’ eller vad det heter på swedish, sen fick dottern feber och idag fick äldsta sonen en infektion på snorren- uppenbarligen har JAG skött min handhygien mycket bra för tror fan att jag har fått en enda timme i sängen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..