Ellos Everyday Inspiration … 12 avsnitt senare

img_4107
Well, att vara fullmejkad 07.30 en söndag morgon är en ny erfarenhet men gårdagens inspelningar var de sista och det var fullt ös fram till jag kom hem vid 21.30-tiden. 
img_4103

Vi är ju fyra programledare och kommer därför in olika tider på morgnarna. Jag är oftast först och Elaine brukar komma sist. Kan mest troligt bero på att sminktjejerna haft svårast att få mig representabel, haha! Elaine brukar för övrigt aldrig se så här sur ut men hon är nyvaken…

img_4116

Och som vanligt när vi är färdiga i sminket så är det väntan på att allt ska riggas i studion. 

img_4118

På med våra myggor. Igår hade jag klänning i första programmet och då är det knöligt med mikrofonen. Dosan fäster jag med kardborrband runt låret. Skaver oskönt kan jag meddela. 

img_4120
img_4122
img_4123
img_4128
img_4135

Första gästen igår var Martin Melin, polis-Robinson-Martin ni vet. Hade noll förväntningar om jag ska vara ärlig men det var en snubbe som verkligen bjöd på sig själv. Helt otippat är han en sucker för doftljus!

 

Vår andra trevliga gäst i första programmet var Ala.

img_4140
img_4143

Hon kom tvåa i Årets Mästerkock 2014. My GADD vilken god mat hon lagade! Och hon var dessutom skittrevlig och sjukt rolig.

xezc7247

Stundtals har det varit rätt kallt i studion och här ligger Ala och blir sminkad av Clara. Haha, det ser ut som om hon kolat vippen!

img_4162
img_4156

Vi fick göra ett gäng omtagningar och jag höll på att kissa i brallan åt hennes felsägningar. Ala jobbar på Skatteverket så jag passade på att fråga henne lite kring reglerna på saker som jag får skickade till jobbet, i egenskap av bloggare … och så. Kan dock meddela att jag kan sova gott om nätterna.

img_4144

Maria, superchef för hela programserien … tillsammans med Towe … superchef över budgeten. Två grymma tjejer.

img_4145

Program nummer två som vi spelade in igår handlade om resor. Vem kunde ha passat bättre som gäst än Lottie Knutsson?!

img_4171

Hon reser otroligt mycket och har svart bälte i att bara resa med en kabinväska. Hon fick därför visa hur man smartast får med så mycket som möjligt utan att den väger mer än lovligt.

img_4173

För mig kommer Lottie alltid vara den som skötte informationen till oss om Tsunamin på bästa och mest värdiga sätt. Bromma tillhörde det område i Sverige som förlorade allra mest människor och sorgen var fruktansvärd för många här. Flera barn i talibanens skola omkom och jag kommer för alltid förknippa Lottie med professionalism i hanteringen av katastrofen … till skillnad från vår regering. Nog om det. Idag är hon en reseexpert, bloggare och föreläsare. Och styrelseproffs. Grymt trevlig. 

img_4198

Sen fick vi prova på att packa en kabinväska med så mycket som möjligt utan att den fick väga mer än 8 kilo. Vi missade med 400 gram …

img_4199

… med Smink-Clara i bakgrunden…

img_4188

Jag och Mari-Linn. SOM vi har skrattat denna helg!

img_4177

Goofy-Sophie som varit ansvarig för våra kläder. Hon är utbildad statsvetare men råkade hamna på Splay.tv, produktionsbolaget som skött våra inspelningar. Den här bönan kommer gå långt i livet. 

img_4181

Vår ena kameraman, engelska Benjamin. Sweet Lord om han har fått stå ut med hänga med i våra rörelser utanför kameran..

img_4187

Och så fina Emanuel, delägare i Splay.tv med nån sorts chefstitel som jag aldrig kommer ihåg. Humor och tålamod är två av hans främsta egenskaper. Det roliga är att han har en syster som hänger här inne (hej Jenny!) och hon skvallrade att de är fyra systrar i familjen. No wonder att han klarat av att hantera oss galningar utan att få ett psykbryt!

img_4196

Anna har skött all inredning. Scripta heter det då va? Har inte suttit stilla en enda sekund.

img_4195

Våra sminkbönor; Jennifer och Clara. Clara har varit huvudansvarig för oss och varit med i alla 12 program. Hon jobbar i normala fall på Tv4 och hon är svinduktig på smink. Det har även våra gäster, som många varit veteraner inom tv, sagt. 

img_4191

Clara har för övrigt nästan fått mig övertygad om att jag passar i sidbena. 

img_4186

Till gårdagens sista inspelning förärades vi av besök av Erika. Hon är den som klippt ihop alla program och det var första gången vi träffade henne. FIFAN som hon har fått klippa eftersom vi gjort 5000 omtagningar. Oftast för att teflonhjärnan Fru Universum h e l a tiden glömmer vad som ska sägas och h u r det ska sägas. Jonas, vår ljudkille har stått ut med mer under dessa 12 program än vad han någonsin kommer behöva göra. Det här med att vi hela tiden glömt bort att stänga av micken när vi har gått på toa. Eller när vi suttit och snackat en massa skit som inte varit ämnat för andra öron än oss programledare (det finns gäster man kanske har pratat lite om) …

img_4207

Igår var som sagt den sista inspelningsdagen. All rekvisita skulle bort. 

img_4213

Vi avslutade hela programserien med gemensam middag och bubbel. Tacktal och vilken-gäst-var-trevligast-vad-var-roligast. 

img_4219

12 program är nu inspelade. Det släpps varje fredag på Youtube. Serien heter Everyday Inspiration. Fem kvar för er att se. Det här har varit en jätterolig erfarenhet och jag är glad att jag blev tillfrågad. Gänget bakom det här har varit HELT suveräna. Splay.tv jobbar i normala fall med så kallade ”youtubers”. Unga tjejer och killar som har egna youtube-kanaler. Detta är första gången som de gjort en produktion av den här kalibern så jag gissar att erfarenheten för dom har varit lika rolig och givande som för oss fyra programledare. Jag kommer sakna varenda en av alla inblandade!

 

Nu tillbaka till vardagen. Borde vara ledig idag men det går inte, har en förkylning på ingång, men måste jobba. Om en vecka åker jag till Kenya och jag har shitloads to do innan dess!

 

LOADING..