Jag är en rekommendations-junkie

Jag är en sån som a l l t i d går på rekommendationer. Säger en läsare att jag ska köpa en specifik receptbok för smoothies, så gör jag det. Eller tipsar om en bra skruvdragare. Jag lyssnar alltid på vad andra, som har koll på sånt jag själv inte har koll på.

 

Jag har en kompis, Lena. Hon började som bloggläsare men vi är nu nära vänner. Hon jobbade i måååånga år på Elisabethskolan här i Stockholm. En privatskola för hud- och make up. Hon var ansvarig lärare och kan fanimej ALLT. Efter 13 år så blev hon i somras headhuntad till L’Oréal. De skulle börja marknadsföra en ny hudvårdsprodukt i Sverige. Dessvärre så bra att den bara får säljas där det finns läkare. Alltså inte jättetillgänglig. Hur som, hon började där och var lyrisk över produkten. Hon hade ALDRIG sagt upp sig om det inte var för att produkten verkligen är så bra som utlovat och hon är alltså ansvarig för lanseringen här i Sverige.

 

Det betyder att hon åker land och rike runt för att träffa klinker och salonger. I flera månader har hon pratat om ett speciellt ställe här i Stockholm. Dr K Clinics. Jag tyckte namnet lät lite … konstigt …. men har inte tänkt så mycket mer på det. Lena pratar ofta om att deras kunder verkligen har fått upp ögonen för den här hudvårdsserien och att hon är så glad över att det är just Dr K’s klinik eftersom ”den är heeeelt otroligt fin”. Jag har tänkt, ”alltså, en klinik är väl en klinik, det går väl inte att göra på så många sätt”. Vitt, vitt och så lite mer vitt.

 

Jag har gått ner 43 kilo. Jättebra. Jag har skrynkliga fula ben och en platt hängig rumpa. Ser förjeflig ut but I don’t care. At all. Däremot så opererade jag bort gäddhänget. De var stora som ICA-kassar och jag hade problem med kläder.

 

Men, jag har ETT problem som jag har svårt att förlika mig med och kom inte med nåt trams om att ”man ska älska sig själv bla bla bla”. Jag gör det, om jag kan fixa det här.

img_9738

Min hals/haka. Jag är femtio plus men tycker att det är jobbigt att hakan är 80 plus. Mår verkligen skit över det. Frågade min plastikdoktor när jag gjorde gäddhängsoperationen om han kunde fixa det och vad det skulle kosta.

 

”Jaaa, mmm, det skulle kosta ungefär 60.000!”

 

”SEXTITUSENÄRUGALEN?!!” sa jag. Han förklarade att det inte b a r a gick att fixa till halsen, man måste göra ett helt ansiktslyft ”och det tänker inte jag göra på dig för du har inte så mycket rynkor.”

 

Jag gick därifrån och var superolycklig. Med tanke på de gener jag har kommer jag få vänta tills jag är 90 innan jag får tillräckligt med rynkor. Åren har gått och även om inte folk runt omkring har brytt sig om min skrynkliga hals så tänker jag på den 10 gånger om dagen. Ytlig? Japp men se, jag står för det och inbillar mig att jag är en god människa med stort hjärta, så s p e l a roll om jag vill fixa min hals. Jag blir inte mindre värd för att jag har såna tankar.

 

Alla mina vänner vet om det här. En dag säger Lena att hon tycker att jag ska träffa Hadde. Han äger Dr K Clinics och är sjukt duktig. Säger hon … och ber mig skicka henne en bild på halsen, som hon vidarebefordrar till honom. Lite senare återkommer hon och säger att han tror att det går att fixa utan att behöva ta till kniven. Jag är tveksam. Hur då liksom? 

img_3908

Det visar sig att han håller på med så kallad trådlyft, Silhouette Soft. Jag går in och läser. Har ju hört talas om det fast om en annan metod … som det råder delade meningar om. Jag blir nyfiken men har häcken full och lägger det hela åt sidan.

 

Härom dagen hör Lena av sig och frågar om jag vill komma med på ett event på just Dr K Clinics. Dr Hadde själv är inte där men hon vill att jag kommer och träffar de andra och i synnerhet för att se kliniken. 

img_3904

Redan utifrån gatan ser jag att det inte är det vanliga stuket. 

img_3890
img_3883
img_3884
img_3885

Ovan är sant; Jenny, som jag går hos på ArtFace, såg direkt vilken sida jag sover på när jag kom till henne första gången.

img_3891

Lena scannade ansiktet på gästerna. Till höger står en särskild böna. Det är Kelli, syster till Dr Hadde och jobbar själv med IPL och andra hudvårdande tjänster på kliniken. Hon var SÅ jäkla trevlig. Liksom Helena, som jag inte fick någon bild på. Lena har tjatat hål i huvudet på mig om hur fantastiska människor och hur bra dom är. Det var dom verkligen. 

img_3889
img_3887
Kelli är i grunden dekoratör och jag blev inte särskilt förvånad. Det är hon som har inrett kliniken och det var hon som fixade plockmaten. 
img_3888

Vi satt kvar länge och pratade efter att de inbjudna gästerna hade gått och när jag åkte därifrån så vågade jag mig på att boka tid hos Hadde. Ska dit nu på tisdag för en konsultation. Jag är fortfarande tveksam till att han på riktigt kan fixa halsen utan en kniv i bakfickan.

 

Och nä, jag kommer a l d r i g sluta att gå hos Jenny men hon är specialiserad på andra områden. Jag vet nämligen att flera av er kommer undra…

 

Hur gör ni när ni ska bestämma er för en pryl eller tjänst? Googlar, lyssnar på kompisar eller vad?

 1. Hej Mona,
  Jag blir galen på julmusiken som spelas på din sida, hittar inte heller vart man stänger av? Vilken reklam är det som spelar upp den?

  Annars gillar jag din blogg 🙂

  Hälsningar,
  Yvonne

 2. Mona, har inte du en tub Defining Gel hemma? Den gelen tar hand om din hals. Ge den en chans, smörj in morgon och kväll, eller åtminstone en gång per dag. It Works!

 3. Jag lyssnar på rekommendationer, speciellt från Dig! Går sedan något år hos ”sprut-Jenny” och är mer än nöjd, har dessutom i min tur rekommenderat henne till flera kollegor och vänner som också är super-nöjda! Väntar med spänning på resultat av Ditt besök på Dr K-kliniken för min hals ser väldigt lika ut som Din, och jag stör mig dagligen på den.

 4. Detta vill jag veta mer om funkar det på halslinjen som försvunnit , alltså inte rynkor utan bara lite häng Och finns det på fler platser i landet . Detta måste vi få veta mera om .

  1. Jag har googlat sönder mig och jag är s å tacksam över att jag inte hoppade på det första tåget med den här metoden. Men, så är det väl med allt: man ska vänta ett par vändor först.

 5. Hmmm, funderar på vad jag behöver och om jag verkligen behöver det, kollar upp olika märken, klinker eller vad det nu gäller. Kollar om det finns någon/några som har eller har gjort. Funderar ett eller två varv och sedan kolla vad/Vilken som är bäst, kollar rekommendationer. Letar efter dåligheter, biverkningar och annat som man kanske inte gillar… Sen bestämmer jag om det blir av eller ej.
  2 år för att skaffa en byst och då storlek b.
  4 år att fixa en tatuering
  2 år för hallförvaring
  3 år för köksö
  osv
  Du fattar?

 6. Jag har alldeles för mycket självbevarelsedrift för att bara lita på några rekommendationer, så får jag nåt rekommenderat googlar jag sen så fingrarna glöder. Är det bra även med hjälp av google kan det hända att jag tror att det är bra.
  Vet hur du lider av din hals. Hoppas det funkar med snörning!
  Själv har jag äntligen fått tummen ur och bokat läkartid för remiss till specialist som får bedöma mina ögonlock.
  Jag är blind när jag slappnar av i pannan och får huvudvärk när jag spänner upp ögonbrynen.
  Nedrans hängande ögonlock!

  1. ÅH vad du kommer bli glad om du fixar dina ögonlock! Det har jag också gjort. På den tiden använde jag ögonskugga men när det till slut inte gick att göra det insåg jag att det var dags att göra nåt åt problemet. Nu är dom på väg tillbaka igen. Tyvärr. Å andra sidan sa doktorn redan då att ”det här kommer du får göra igen längre fram för du har en sån hudtyp”.

   1. Men vad faen! Jag som varit avundsjuk på dina fina öppna ögon, och så har du fixat dem! Haha, fatta mig rätt, känns bara som att jag också kan få en öppen blick igen. 😀

    1. Haha, don’t you worry, om skalan är 1-10 från hur de såg ut från början så är jag nere på 2…=)) Nämen allvarligt talat, jag måste göra om det om ett par år.

     1. Man får alltid göra om det efter ett antal år. Bara väntar på att min ögonlock skada ska driva igenom min första. Fick en bra lång beskrivning om vad de kommer att göra och varför det inte håller en livstid. Av läkare för jag var hos landstingets ögonspecialist….

      (Det kan bli dyrt att vara gift med fel man….)

 7. Gör som du själv vill. Det dumma med normer är att de lätt leder till dubbelbestraffning. Typ att alla kvinnor förväntas ”ta hand om sig och vara snygga”, men om de gör ingrepp eller på annat sätt ”åtgärdar sig för mycket” så är de ytliga och blåsta. Alltså, damned if you do, damned if you don’t. Straffad om du inte är tillräckligt kvinnlig, straffad om du anstränger dig alltför hårt.

  Men visst, det bästa vore ju om vi alla kunde och fick se ut som vi gör/ vill UTAN att se oss med normögon. Men det är långt dit, tyvärr.

 8. Har redan hunnit gå 2 ggr till Jenny sen jag vann 50% via din blogg 😉 exakt samma för mig… första besöket sa hon direkt vilken sida jag oftast sover på. Hon har dessutom bl.a trollat bort min argrynka som jag trodde satt där ”for life”. Håller med dig, älska att man kan fixa det man stör sig på… hihi 🙂
  Kram Lindha

 9. Jag går också alltid på rekommendationer och jag är glad att jag provade ”Lenas produkter”.
  De är sjuuuukt bra! Jag är helt såld! Har använt dom i en månad nu och tycker mig känna en enorm skillnad. Lyster, mjuk hy och känner mig mycket fräschare, rosigare och piggare i ansiktet.
  Ska bli kul att höra vad som sägs på konsultationen på tisdag.

  1. Jag veeet men folk tror ju fan att jag är köpt när jag säger att dom ÄR fantastiska! Jag ljuger inte om jag säger att minst 2 komplimanger i veckan rör min hy!

 10. Jag har oxå tappat mkt i vikt efter en gbp o gjorde ett lyft m tråd o blev lovad att kalkonhalsen skulle försvinna m det kom tillbaka. Det kanske är olika beroende på hur ens hud är jag ser betydligt äldre ut än jag är o får ofta höra det folk tror 15-20 år äldre än min verkliga ålder. Kliniken där jag gjorde det upptäckte jag senare var väldigt oseriös. Det är mycket som spelar in men som sagt jag tror att elasticiteten i hyn avgör slutresultatet o min är inte bra. Det lyckas säkert för dig fräscha kvinna

  1. Vad gullig du är, tack. Jag är supernoga när jag ska göra ingrepp: kollar upp allt tusen gånger, kollar referenser och vill vara hundra på att jag fattar rätt beslut. Ska bli intressant att se vad han har att säga.

 11. Jag har gjort trådlyft fast på det gamla sättet. Typ trådar med hullingar som förs in under huden.
  Dessa trådar lyfter huden och simulerar kollagenproduktionen.
  Gjorde detta för sex år sedan för att få ordning på mina sura mungipor, vecken mellan näsa och mun och för att lyfta den slappa huden.
  Är så nöjd med resultat jag fick!
  Nu funderar jag på att fräscha upp med nya trådar (de håller inte för alltid men sex år är en bra tid tycker jag).
  Huden fortsätter tyvärr att bli slapp även efter ett ingrepp så det krävs lite underhåll då och då.
  Ja, nu börjar även min hals att se lite väl skrynklig ut så jag ser fram emot att höra hur och om du gör ingreppet.
  Tills dess får jag vackert dölja den med kragar och sjalar 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..