Halmbockar och speedy Gonzales

Sweet Lord så trött jag var i går morse. Vaknade och fattade först inte att jag var hemma. Upp, frukost och järnet till jobbet. Vi väntade på en jättecontainer från Kina med 3000 halmbockar. När dessa containrar kommer så har man en timme på sig att tömma den. Efter det börjar taxametern ticka: 2.500 kr per påbörjad timme. Under tiden sitter chauffören i hytten, eller så kopplar dom loss kördelen och drar iväg tills man är klar.

 

Vi har en knölig lastkaj så det brukar vara supermeckigt att backa in och hamna rätt. I synnerhet när det är en jättecontainer.

img_3774

Chauffören och medhjälparen lyckades. Efter många om och men. 

img_3775

Alla containrar är förseglade och det är vi som mottagare som ska bryta förseglingen … om man inte ber chauffören om hjälp. Detta av säkerhetsskäl. När dörrarna öppnades stirrade vi rakt in i 3 ton cashewnötter …

 

Panik, jag hade nämligen en tid att passa. Chauffören körde containern åt sidan, hakade loss den och drog iväg tillbaka till Värtahamnen där alla containerleveranser kommer in. På med rätt och turbo tillbaka till oss. 

img_3776

Vi slet som babianer. Fördelen med halm är att kartongerna inte väger något så det gick hyfsat fort. 

img_3779

Åkte upp och ned i lasthissen och till slut var vi färdiga. Klarade det strax under timmen.

img_3780

Lämnade kontoret och drog iväg till Espresso House och hämtade upp en cappuccino. Wilmer-Malin har lärt mig att man INTE ska beställa det där, eller på andra kaffekedjor, om man vill ha en riktig cappuccino. På just Espresso House ska man be om en ”Cortado på en enkel espresso”, den är mest lik en riktig italiensk cappuccino.

img_3784-1

Jag greppade den och åkte några hundra meter bort till Bromma flygplats för att hämta upp Malin/Fnulan. Om två veckor åker vi till Kenya och vi är tvungna att ta Gula febern-vaccin. Problemet är att den är slut i hela Sverige, tokslut hos tillverkaren nämligen. Slut på alla ställen utom på ett … i Stockholm. Malin bor i Skåne och fick därför flyga upp bara för att ta sprutan.

img_3780

img_3785

Medan jag väntade ögnade jag igenom Facebook. Jag gillar inte FB och håller mig helst därifrån men måste läsa lite då och då. Blev jefligt illa berörd av det här, som en av mina bästa kompisar publicerat. HUR uppfostrar vi våra barn egentligen?! Är det så här det ska vara?

img_3790

Malin fick ta flera sprutor men jag har redan, tack vare resorna med Synoptik, tagit dom.

img_3789
img_3787
img_3788
img_3791

Efter sprutorna åkte vi till Wilmer Kaffebar och åt avokado-smörgås. Malin var inte där men det smakade lika gott ändå. Körde Fnulan till flyget igen och sen järnet till Kindahls Dansskola för att hämta upp en sjukt trött, tjurig och hungrig taliban. Alltså, dom här jefla tonårshormornerna … just saying. Ena dagen är man världens bästa men sekunden efter är man den sämsta mamman i universum.

img_3793

Kom inte hem förrän 19.30 så det var bara att ställa sig vid spisen. Fuskade lite med ordningen på veckans matschema för att det skulle gå fort som attan.

 

Kvällen ägnades åt att försöka komma ikapp med mina email. Helvitti som jag ligger efter.

 

Nu till kontoret och packa halmbockar. Sen lunch med kompis; Snygg-Malin. Alltså, det är ju helt sjukt hur många Malin som jag träffar;

Wilmer-Malin

LidbyLiving-Malin

Fnulan-Malin

Snygg-Malin

Café-Malin (Wilmer-Malins svärdotter som jobbar hos henne.)

 

No wonder att man måste ha smeknamn på alla!

 

 1. Ang. fostran, jag tror den är avskaffad… eller rättare sagt det måste den vara.
  Som när en 6-åring som just fått en tillrättavisning, tittar upp på förskolefröken
  och säger: Jag skiter i vad du säger.
  Jag skäms när jag ser vartåt det lutar.

 2. Själv startar jag precis bok nr 4 på en dryg vecka. Jäklar vilken bra idé att lyssna! Kan oftast koppla av förvånansvärt bra, lyssnar i stället för att titta på tv på kvällen (…natten)
  Ha en skön dag!

 3. Mona hjälp. Du är länken mellan alla oss läsare och jag vet att du bara har bra och snälla sådana. Jag bor ju i Skåne och har köpt en barnvagn i Kista (hehehe…). Tänkte be min man att hämta upp den. Men eftersom jag har grava geografi-störningar så insåg jag inte riktigt hur långt härifrån det är. Ja jag tittade på en karta på mobilen, ett par centimeter från Skåne bara. De jag köpt vagnen av ‘har inte möjlighet att lämna in vagnen hos ett ombud’ utan någon måste hämta vagnen hos dom för att sedan skicka iväg den. Varken postnord, dhl eller schenker hämtar hos privatpersoner. Kiss my ass.
  FINNS HÄR NÅGON I KISTA? Please help me.
  Mvh Störd.se

  1. Om Mona har en tillräckligt stor kartong där vagnen ryms så kan jag hjälpa till att skicka med blocketpaketet, det kostar mellan 2-300:- om jag minns rätt, det beror lite på hur stort paketet blir osv.

 4. Hej Mona !
  Vad är ditt fina armband ifrån. Det du har på dig när du fikar med Fnulan på Wilmers. Det stela blanka menar jag !
  Ps. Jag kunde inte vänta på att du skulle bli pilsk så jag beställde Magdalenas Boost ha ha !!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..