Att shoppa i London

Jag har inte varit här på flera år men har av många hört talas om en butik som heter Primark. En kedja typ GeKå’s. Allt är superbilligt.

img_3564

Efter första dagens konferens var vi ett gäng som drog iväg till den största Primark-butiken men jag är nog lite tudelad. Visst, allt är verkligen svinbilligt men när folk beter sig som grisar och bara kastar kläder och andra varor på golvet, då blir jag trött. Hela butiken såg förjävlig ut. 

img_3551
img_3552

Men allt är som sagt superbilligt. Köpte tre blusar till mig själv (totalt 230 kr) och myskläder till talibanen. 

img_3550

Under 2.8 sekunder övervägde jag att att köpa den här till mig själv eftersom jag hatar att frysa där hemma, men insåg att, om jag någonsin ska få idka umgänge med maken så var det bäst att låta bli. 

img_3558

Istället fick dessa raringar följa med hem till hotellet. På senare år har jag börjat gilla blått. En färg jag alltid förknippat med gamla människor. Min mamma är en blå människa så hela min barndom har jag levt med hennes blå kläder. Det ledde därför till att jag aldrig i livet velat ha använt blåa kläder. 

img_3556

Älskar att London aldrig förändras. Det här fotot kunde lika gärna vara taget för 30 år sedan, när jag började åka hit. Alla kan se ut precis som de vill och inte en käft höjer på ögonbrynen. 

img_3576

Hittade en jättegullig mjuk tröja och supersöt glittrig väst till Wilmer-Malins barnbarn Milou.

img_3577
 Det stod att det var från två år och hon är förvisso bara 1 men jag tror att dom kommer passa ganska snart.

img_3554
Handlade shitloads med grejer men det blev en billig nota.

img_3574
img_3561

Gick ut på gatan och tog en nypa luft. Det är flera år sedan jag var här men jag älskar verkligen London. 

img_3566
img_3571

Jag och Louise/Big ass fashion orkade inte vänta på de andra utan började gå tillbaka till hotellet. Givetvis gick vi vilse och var tvungna att hoppa in i en taxi. 

img_3573
img_3567

Och givetvis fastnade min jacka i bildörren  …. som alltid låses framme hos chauffören. 

img_3575

Packade upp innehållet och med tanke på alla produkter vi får med oss hem från konferensen så hoppas jag att jag klarar vikten.

 

Just precis nu så är planen att åka till Harrods. MÅSTE upp på deras julavdelning. Under flera år hade jag som tradition att åka dit och köpa julkulor. Problemet är bara att dom öppnar 11.30 och det tar ju flera timmar att gå igenom alla avdelningar..

 

Sweet Lord vilka värdsliga problem.

 1. Kul att ” hänga ” med på shoppingrunda , vilket händer mer och mer sällan har tröttnat på trängsel och provrum med stigande ålder

 2. Primark är verkligen butiken med fynd! Är ju ofta i Bryssel och de har en butik där. Knepet för att slippa röran är att vara där när de öppnar, då slipper man den värsta trängseln och kan andas lite bättre 😉
  Och måste tillägga att fast de är billiga har deras plagg oväntad bra kvalité! Har tex trosor från dem som hängt med i minst två år, tumlats och tvättats ofta och ändå är fina. Och kostade 2 € per styck!

 3. åååå julavdelningen på Harrods <3
  var där för någon månad sedan och såg de sötaste fluffiga vita ekorrarna att hänga i granen… förstår inte hur jag kunde glömma att köpa dem när jag höll på att plocka på mig andra saker x(
  Njut!

 4. Jag har svart bälte på Primark, m systern förra året var vi inne där minst fyra ggr / dag 🙂 ,hon har beslutsångest de luxe. Skulle kunna åka över när som till London, bara strosa runt äta gott o glo på folk:). Kramen till dig o Louise

 5. Ha ha, när vi får besök från Sverige så vill nästan alla åka till Primar på Oxford Street. Jag undviker denna butik så mycket jag kan för det är alldeles för mycket folk där. Om man nu måste ge sej till Primark så har vi en bara ett tunnelbane stop away. Jag måste erkänna när jag behöver köpa trosor så åker jag dit. Annars köper jag nästan ingenting där eftersom kvaliteten varierar så mycket och man vet aldrig hur länge det håller

 6. Finns 2 Primark på Oxford Street, den nära Marble Arch är hemsk medan den vid Tottenham Court Rd är bättre.

  Men du har rätt, folk beter sig helt otroligt respektlös mot andra kunder och personalen.

  Hoppas att du hann till Harrods.

 7. Du skulle köpt en fleece-piece, de är varma , mysiga och helt underbara! Jag bodde i mina när jag var gravid och allt annat satt åt och stramade.
  (och nej, det blev väl inte så himlans mycket bäverbonk men det är väl inte värre att man kan fixa sina helkroppsnysningar på egen hand)

 8. Nu kom det upp nån ruta igen om att jag vunnit nån Iphone, gaah! Blir tokig på sånt.
  Konstigt det där med storstäder och shopping har aldrig lockat mig. Tur att vi är olika:-))

 9. Jag antar att ni var på Primark uppe vid Marble Arch. Det finns ett annat lika stort Primark längst ned på Oxford Street vid Tottenham court. Mycket mycket bättre. Välj det nästa gång!

 10. Jag bor i norra England, i stad som heter Hull. Har en Primark 10 min bort (gångasvstånd) Mjo, det blir en hel del shoppat där. Lite för mycket skulle jag vilja påstå till och med. o.O

 11. Fyra tips till nästa gång:
  1. Om man ska till någon av Primarkbutikerna på Oxford street så måste man vara där vid öppning. Då är det superfint i butikerna.
  2. Den borta vid Tottenham Court Road är trevligare och bättre än den vid Marble Arch.
  3. Ge dig ut till en Primark utanför innestan, den i Hammersmith är super!
  4. Se till att ha flera timmar på dig. Minst två =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..