Hudvård och kosmetika i London

Tiden är ju en timme tidigare här i London och igår morse såsade jag lite för länge på rummet. Råkar titta på klockan och får panik. 20 minuter kvar tills konferensen börjar och jag hade inte fått i mig frukost. Kastar mig ned till restaurangen … bara för att konstatera att klockan var 07.10. 

img_3511

Tidiga var också några av L’Oréal-bönorna, Nadia och Ida.

p1020286

Leverantörerna gjorde i ordning alla borden med de produkter som precis har, eller ska lanseras på marknaden.

img_3539
p1020324
11112016-img_1308
p1020554
p1020334

L’Oréal kommer med en julserie som innehåller mycket guld. Passar den här skatan som handen i handsken då jag är en sucker för just guld.

p1020333
img_3523-1
p1020296

img_3515

Kicki, chefredaktören/ägaren för DaisyBeauty och Sam, hennes sambo … som också äger magasinet, började med att hälsa oss välkomna.

p1020440
p1020409
p1020425
Sedan delades vi in två och två. Vi hade tre minuter på oss att förhöra oss om varandra för att sen presentera varandra inför resten av gruppen. Jefligt kul idé.
p1020632

Sen körde leverantörerna igång. Först ut var L’Oréal med Johanna och nya PR/Kommunikation-chefen Susanne.

img_3522
p1020777
p1020744

I normala fall är är jag totalt ointresserad av statistik men det här är rätt roligt att hör. Köpbeetende, vanor, behov etc. 

img_3521-1
p1020694
img_3519-1
img_3520-1

Detta är min andra pressresa med DaisyBeauty och jag, som fram till bara för några år sedan, aldrig har varit intresserad av hudvård, är genuint tacksam över att jag får vara med för sweet Lord vad jag lär mig. L’Orèal har t ex gjort en undersökning som visar att 76% använder regelbunden hudvård och 67% använder kroppsvård regelbundet. Jag smörjer ALDRIG in kroppen. Köper en massa krämer, gör ett halvhjärtat försök, sen åker burken in i skåpet. 

img_3536
Det här är Winta. Hon jobbar som toxikolog på Apoteket. Kan ALLT om innehåll i produkter. Även konkurrenters. Vad som är bra och vad som är mindre bra. 
img_3542

Jag har aldrig köpt några rengöringsprodukter eller smink på Apoteket eftersom jag har haft nån sorts förlegad bild om att de inte vet vad de pysslar med. Ujuj, måste nog tänka om där för dom är duktiga som attan. 

p1020386

Jag kan säga så här: på den här konferensen är det inga lättköpta småbrudar eller köpta journalister som åker hem och bloggar och skriver om olika märkens produkter rent allmänt. Näpp, dom här skönhetsbloggarna och journalister kan sin sak och har järnkoll på innehåll och annat. Det ställs en miljon frågor och efter 6 år av sådana här resor har Kicki sett till att leverantörerna lever upp till de krav hon och alla andra ställer på marknaden. 

p1020545
img_3546
p1020494

Linnea Öst är en guru inom branschen och hon är hård som flinta men kan också precis ALLT. Dessutom är hon sjukt jefla rolig. 

p1020459

Agneta är en annan böna som kan allt om ekologiskt smink. Hon är journalist på Aftonbladet och bloggar för Skönhetsredaktörerna. 

p1020844

Vi hade två timmars lunchpaus och det kan ju tyckas länge men den var välbehövlig.

p1020831
Jag gick ut på stan och köpte med mig lunch upp på rummet. Vågade inte gå alltför långt från hotellet eftersom jag har en förmåga att gå vilse. När jag gick där på gatan insåg jag nämligen att jag inte visste vare sig hotellets namn eller på vilken gata det ligger. Väry intelligent. 
p1020852

p1020874
p1020873

Satte mig tillrätta och gick igenom jobbmailen tillsammans med mina supersköna nya Calou-pjuck. Jag är en ensamvarg och njuter enormt av att få stunder för mig själv.

 

Sen fortsatte vi.

p1020591
p1020606
p1020622
p1020623

En av tjejerna som är med är Kakan. Här kan vi snacka om dynamit. Har aldrig träffat henne förut men vet att hon är programledare för Talang som kommer nu till våren. 

p1020885

p1020910

Gårdagens sista leverantör var The BrowGal och Tonya Crooks. Hon är en guru inom ögonbryn och jobbar med i stort sätt alla stora kändisar i USA. Expert inom just ögonbryn. När jag såg i programmet att vi skulle prata ögonbryn tänkte jag att, well, jag är inte jätteintresserad eftersom jag redan har snygga ögonbryn men hej och HÅ vad intressant det var. 

p1020945

Tonya är från början konstnär och hade inte alls en tanke på att jobba med det här men har med åren utvecklat produkter som tydligen är de allra bästa på marknaden …. enligt övriga deltagare här på konferensen. 

p1020918

Tonya använde Kakan som demo och berättade att ögonbryn är ansiktets viktigaste attribut. Fel form kan förändra ett utseende totalt. Jag märkte ju en total förändring när jag fick mina egna bryn fixade. 

p1020932
p1020936
p1020943
p1020934

Jag är den ende här som inte bloggar om skönhet och hudvård och jag blir superstressad. Det här är en helt ny värld för mig och jag får femtioelva ”aha”-upplevelser och undrar hur alla hinner med att använda alla produkter. Eftersom jag aldrig har brytt mig om min hy så har det med åren alltid varit så att nån säger att ”men herregu’, du måste börja sköta dig!”. Då har jag sprungit iväg till typ Åhléns, tittat efter det dyraste märket eftersom det naturligtvis måste vara det bästa på marknaden. Japp, dumihuvet.se. Sen går jag hem, använder krämen/rengöringen/whatever i 3 dagar … och så tröttnar jag och glömmer bort det.

 

Sen går åren. Fort som f-n.

 

Nu har jag vaknat och har skitbråttom innan jag kolar vippen. Är supernoga med rengöring och vad jag använder. Vill prova ALLT men tiden räcker inte till.

 

Jag är stenhård med talibanen; hon måste redan nu få in vanan att göra huden ren varje morgon och kväll …. och använda bra produkter.

 

Hur gör ni, är ni noga? Och nu ska man ju skilja på hudvård och make up. Jag sminkar mig sällan men att sköta huden är en helt annan sak.

 1. Rengöring är nog det enda som sker regelbundet. Morgon och kväll och lite djupare typ en gång i veckan beroende på var jag är. Drar inte med mig prylar över hela världen och finns det inte att köpa på plats får ansiktet vila.

 2. Inte ett dugg noga alls 😀 Jag tillbringar en stor del av dagen utomhus med mina hästar, och är inte någon större fan av smink och jox alls. Köpte dock ett otroligt bra handpaket från öhhh, ja något bra märke, när det blir kallt blir händerna fort som sandpapper

 3. Jag började ta hand om min hud som 19-åring, när jag hade flyttat hemifrån. Min mamma har aldrig varit så mycket för smink och liknande (hon har dock en jättefin hy). Min när jag började plugga så blev jag god vän med en kvinna som hade mer koll. Körde först bara rengöring på kvällarna, men lärde mig senare i livet att man ska rengöra både morgon och kväll. Jag har under alla år haft problem med att hyn blir fel och att jag får finnar här och där. ALLA har bedömt min hy som klassiskt ”fet” och jag har köpt en massa dyra produkter för detta. Körde Mary Kay ett bra tag i hopp om att det skulle bli bättre, men icke. Till sist träffar jag på en expedit på Åhléns som säger att hon har samma typ av hy. Fet på ytan men torr på djupet. Jag slängde alla produkter för fet hy, de har bara gjort min hy ännu fetare! Min hudvård består nu av rengöring från clinique (samt mascarabortagning från Lancôme om jag haft vattenfast mascara) morgon och kväll. Nattcreme från Clinique, dagcreme och ögoncreme från Origins och känner jag att huden är torr så kompletterar jag med en lite fetare dagcreme (A-creme från hälsokosten eller Eight hour face creme). Kör också peeling ibland och en ansiktsmask över natten vid behov. Nu mår min hy bra. Jag har inget bankface (fortfarande lite stora porer mm) men jäklar vilken skillnad det är mot tidigare.
  För övrigt så var det Maria Montazami som fick mig att börja med ögoncreme.

 4. Huden har en egen rengöringsfunktion som vi förstör om vi gnuggar den med en massa skit. Det är min erfarenhet. Tvätt torkar ut den, sedan tillför vi fukt på konstgjord väg när huden på egen hand försöker återfukta efter att vi torkat ut den. Men sminkar man sig måste man förstås tvätta bort sminket på kvällen. Att då hitta rätt produkter är inte enkelt. En naturlig hud behöver inte en massa kemikalier för att hålla balansen. Se på barnen. Den rengöring vi automatiskt få du vi duschar räcker och blir över. Ja, jag tror att jag klargjort min åsikt.

   1. Amen on that! Givetvis finns det ju säkert lika mycket cash att hämta i skönhetsbraaanchen som i olja så då är det inte så konstigt att de tutar i folk att man måååste smeta in ansiktet med kemikalier för att bli snygga. Alla äldre som inte använt skit i nyllet ser ofta yngre ut och så även du Mona så tacka dig själv för att du ”inte skött dig” 😉

 5. Vilken härlig och bra resa! Jag är supernoga med rengöringen och har tusen (nåja?!?) krämer som jag faktiskt änvänder. Och icke att förglömma – solcremen! Har alltid solskydd i ansiktet, året runt. Jag kommer ihåg att du skulle prova Natura Bisse, vad tyckte du om den serien egentligen? Tack för allt du delar med dig utav!

 6. Jag är noga med min hudvård och har varit det sen tonåren, nu är jag 46 och det görs automatiskt morgon & kväll. Det är lika självklart som att borsta tänderna.

 7. Ha, ha vad rolig du är… Storbritannien är en timme efter, eller som jag brukar säga 100år och en timme efter…Förstår paniken innan man inser att man kunnat sova en timme till.
  Har du något bra tips på bra rengöring till ungdomar? Har en tjej i Talibanens ålder och jag märker att hon gärna glömmer att tvätta ansiktet på kvällen. Ja, hennes mamma är inget bra föredöme heller även om jag har produkter som passar min 40+ hy bra.

  1. Sjukt imponerad av Apotekets serie. Frågar veteranerna här och deras produkter är skitbra. Jag frågade Apoteket specifikt om Apolivas Cleansing Enzym Peeling och den passar våra damer extra bra!

 8. Den där bilden på mediakonsumtionen i olika åldersgrupper ser intressant ut, finns det möjlighet att få en närmre titt på den? I den bästa av världar så sköter huden sig själv, men där lever vi ju inte såatt… 😉 Även om man inte sminkar sig så påverkas tyvärr huden av både kost och miljö, för att inte tala om hälsan. Lever man t ex med stress och där till hörande hormonobalans, vilket ju inte är helt ovanligt numera, så är det lätt att huden kommer i obalans och behöver all hjälp den kan få. Kan man klara sig utan hudvård ska man vara djupt tacksam, för oss andra så är det bara att tvätta av och smörja på. 😉

 9. Jag är en sån där som är född med bra gener,
  är 42 men ser ut som…. ja mycket yngre iaf ☺. Så massa krämer å skit varken orkar eller vill jag hålla på med.
  Kör en maybeauty-mask ett par ggr/år, annars bara det som hamnar i fejset när jag duschar.
  Naturligt är bäst

 10. Har alltid varit noga med ansiktsvård, är 49 nu.
  Men de senaste åren, ca 10 år tillbaka , så är jag extremt noga med innehållet.
  Detta pga en brännskada jag fick i samband med en produkt.
  Undviker ALLT som har mineralolja i sig!
  Maria Åkerbergs produkter är outstanding!

 11. Jag är sjukt noga! Använder paula’s Choice. Kör hela baletten med rengöring, ansiktsvatten, serum, exfoliering och all annan skit man kan tänka sig. Men nu ska jag nog köra lite Exuviance. Och till dig där uppe som jämförde med barnens hud, det går väl inte jämföra? Vi har ju hormoner som kan spöka, vi använder smink och vi åldras. Knappast jämförbart med en barnhy 🙂

 12. Min 17-åring har rutiner och jag vet inte var hon fått dessa ifrån.
  Har ju smort och rengjort lite periodvis i 15 år men efter bloggresan sist har jag haft lätt ångest om jag ens närmat mig ansiktet med tvål.
  Har insett att jag borde rensa ur badrumsskåpet och börja om på noll med vettiga produkter.
  Igår, fredag efter jobbet är inte optimal tidpunkt att få hjärnan att samarbeta, följde jag med dottern som skulle köpa en ”kroppsproduktkalender” på en specifik butik och när expediten insåg vidden av min vånda gällande rengöringsrutinen som inte finns gav hon mig några testprodukter samt en värdecheck för en hudkonsultation. Testat dessa och redan efter en första användning älskar jag ”tvättkrämen” hon gav mig prov på 🙂

 13. Har i alla år haft en jäkla problemhy. Provat det mesta, både receptfritt och receptbelagt. Inget har funkat.
  Sedan fick jag tips ifrån en bekant. Blanda hälften äppelcidervinäger hälften vatten.
  Använd som ansiktstvätt morgon och kväll.
  Jäklar vilken skillnad!
  Blemmor och eksem försvann. Ibland är huden torr beroende på väder, då smörjer jag med produkter ifrån apoteket.

 14. Vilken härlig resa! Förstår att du vill testa allt.
  Blir bara störd när du skriver att Kakan är en skön och rolig tjej. Kan hon säkert vara, men jag har ofantligt svårt att tycka att personer som sympatiserar med AFA och liknande grupperingar är sympatiska.

   1. Läs hennes gamla tweets, där hon uppmanar till våld mot polisen, skrivit A.C.A.B m.m
    Hon är känd för sina vänsterfeministiska ideologi. Hon hejade på vänstersympatisörer som gick till attack mot poliser och polishundar med gatsten i Stockholm förra sommaren. detta är sant!
    Vissa uttalanden har SVT tvingat henne att pudla.
    Mona jag tror du och jag i mycket, har samma syn på politik och samhälle, har följt dig länge.
    De åsikter hon delat med sig av är långt ifrån det jag står för.
    Njut nu din resa!

     1. Det är första gången jag träffar henne och hon har verkligen varit trevlig. Inte på något sätt pådyvlat mig eventuella åsikter..

 15. Oj, nu fick jag kräks i munnen.. Kakan, jävligt trevlig?? Ja, om man sympatiserar med de som skjuter ihjäl poliser.. Ursäkta men där går min gräns alla dagar i veckan. Jag är verkligen för olika åsikter men inte när man personer (läs kakan) är korkade, då känner jag endast förakt. Jag älskar din blogg Mona men nu blir jag så jävla ledsen, genom att låta denna kvinna komma in i bloggen trampar du bland annat på barn, föräldrar, fruar, syskon och vänner t människor som blivit avrättade av mördare. (Malexandermorden)De är inte ok.
  Hälsningar en kollega till de avrättade.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..