Valet i USA – Det finns ju ingen tvekan

Är det bara jag som fattar att det blir Hilary Clinton som vinner valet inatt?

hillary-clinton-and-donald-trump-face-off-ap-photos-640x480

Av två idioter är hon trots allt den som är mest lämpad av dom.

 

Så, nu har jag besparat er timmar framför nyhetskanalerna.

 1. Man kan ju hoppas i alla fall..
  Har många vänner i USA. Alla tillhörande LGTBQ. Vinner Trump kommer deras redan svåra liv att bli rena helveten.
  För att inte tala om att det är idioti att låta den knasbollen i närheten av kärnvapen. Han går i spinn över ett twitter och somliga tror att han skall klara av att sköta ytterst delikata politiska kontakter med andra länder? Vinner den snubben är det inte långt kvar till tredje världskriget och atomvinter.
  Nej, Hillary är ingen höjdare hon heller. Långt ifrån. Dock är hon inte spritt språngande galen.
  The lesser of two evils och så vidare…

 2. Hej en fråga till dig Mona får aldrig du några elaka kommentarer som de flesta andra bloggare får? På en del bloggar är det ju förjävligt elaka kommentarer ibland, så man typ blir mörk rädd. Tjingeling

  1. Ytterst sällan, kanske en gång i kvartalet. Det jag gör då är att först maila vederbörande och skriva typ: ”Jag tycker att vi ska ses över en fika, jag bjuder …” I 99% av fallen studsar mailet tillbaka eftersom det är en falsk emailadress. Då publicerar jag inte kommentaren. Har två villkor för att göra det: korrekt emailadress … vilket visar att man står för sin åsikt, sen publicerar jag inte något som innehåller eventuella personliga påhopp. Hade ett par stycken här i början på sommaren. Med anledning av att jag hängde ut min exman som pedofil så har jag fått några riktigt ruttna kommentarer, mest troligt från hans anhang. Dessa publicerar jag inte heller av hänsyn till min dotter.

   Dock säger de som jobbar med bloggare att jag har extremt bra läsare. Det är ytterst sällan någon är otrevlig här inne. Kommer det en sur kommentar så märker jag direkt att det är en ny läsare. En som inte fattar min humor. Jag har en hel del icke-ja-sägare här inne och dom respekterar jag. Liksom att de respekterar mig för mina åsikter. Jag vet att jag skulle vinna fler läsare om jag stack ut näsan mer men jag har inte lust med det. Har kollegor som gärna ser till att det är bråk och tjafs eftersom det genererar fler sidvisningar = man tjänar mer pengar. Jag vill behålla den goda feelingen här inne så jag fortsätter nog som jag har gjort hittills. MEN, jag märker dock en sak: ju större jag blir, ju oftare kommer det en sur kommentar. Det sitter alltid nån bitter kärring nånstans som absolut måste skriva något dum. Men, som sagt, kan man inte stå för det så godkänner jag inte kommentaren….

 3. Nej inte bara du som fattar! Pest eller kolera? Vad/vem som helst utom en rasistisk, kvinnoföraktande, helt vansinnig galning som Trump.
  Däremot fattar jag inte hur amerikanarna tänker. En f.d. c-skådis, en jordnötsodlande farmare… och många, många andra, som inte har/hade tillstymmelse av politiskt kunnande. Jag förstår ingenting!
  Valet i USA idag har bara bestått av skitkastning på varandra. Inte mycket vi fått veta av vad de egentligen vill, vilken politik de vill föra.
  Om politik är att kasta ut invandrare (vilka är inte invandrare i USA?), bygga mur mot Mexiko eftersom där finns enbart tjuvar, terrorister och våldtäktsmän ja då är Trump en valbar kandidat. Om politik är att kasta skit på kvinnor som inte är Miss-World-kandidater, ja då är Trump en valbar kandidat. Om politik är att enbart förhålla sig till rasistiska värderingar likt Ku-Kux-Klan, ja då är Trump en valbar kandidat.
  Om politik är att förbättra sjukvårdsförsäkringarna, alltså se till att alla ha en försäkring. Ja då är Clinton en valbar kandidat.
  Om politik är att förändra arbetsmarknadspolitiken. Ja då är Clinton är en valbar kandidat.
  Nej, jag kan inte mycket om de politiska värderingarna kandidaterna har, men det lilla jag vet är att det vore katastrof för USA och resten av världen om en sån pajas som Trumf sitter vid makten.
  Det blir valvaka för mig i natt. Förhoppningsvis kan jag sova nån timme frampå småtimmarna och vara glad att nån jävla ordning måste det väl vara…

 4. You wish, you wish … Jag är inte så säker. Finns många människor som inte uttryckt sin åsikt än, så alla undersökningar har ett stort mörkertal – och just dem fruktar jag! I morgon vid 6 lär vi ju veta 🙂

 5. Tyvärr är det nog många som hellre ser ett sexistiskt svin än en kvinna i vita huset. Trump lockar fram en massa väljare från de mörka skrymslen och vrår de annars gömmer sig i. Så det är nog bäst att vänta med att ropa hej!

 6. I landet där man måste varna för att kaffet är varmt kan allt hända.

  Det är inte precis 325 miljoner Nobelpris-kandidater som går till val…

 7. Just nu på morgonkvisten ser det dystert ut och att Trump vinner presidentvalet. Återigen har mina fördomar om det amerikanska folket som dumma åter bekräftats. De borde sättas under förmyndarskap, undrar om kanadensarna är intresserade?

  1. Å andra sidan valde svenska folket in SD i riksdagen. Har lite samma känsla som då bortsett från att det verkade troligare nu. 🙁

 8. Jag som gicke o lade mig igår med förhoppningen om att vakna till en bra dag.
  Istället vaknar jag upp till nyheten som ger mig en stor klump i magen.
  Det ser inte bra ut för världen….

  1. Oj, oj – vad hemskt! Hoppas alla vuxna är kloka nog att motarbeta hat. Tycker hela amerikanska valet byggt på hat. Och det är farligt. Har pratat så mycket med mina barn om det, de säger samma sak! Men är man i gymnasiet får man motivera sina åsikter, kan inte bara kopiera föräldrarnas 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..