Måndag och badrumsföljetong

img_3239

Laddade veckans första dag med en ColaZero, as every day. 

img_3236

Jag älskar det här halsbandet förresten, har fått det av en bloggläsare. Vore jag typen som gillade tatueringar hade jag tatuerat in det någonstans på kroppen. 

img_3242

Tillbringade 3 timmar non stop med att packa ordrar på lagret.

img_3244

Sen åkte jag till Espresso House i Bromma Blocks där jag sammanställde min tidigare inventering av vårt ljuslager.

img_3248
Jag föredrar att sitta var som helst utom på kontoret när jag ska göra ”skrivbordsjobb”. Har en make som stör mig stup i sekunden annars. Bättre att sitta långt borta, hehe. 
img_3249

Ett par timmar senare var det dags att träffa Snygg-Tove, min tandläkare. 

img_3253

”Amen alltså, jag måste vara beredd när du ska fota, jag ser ju ut som Ringaren i Notre Dame annars!”

img_3260

Jag har ju en tandställning som kallas Invisalign. Två bettskenor som man har på sig 22 timmar om dygnet. I 1,5 år. Jag byter skenor varannan vecka. Ungefär.

img_3257
Då och då måste Tove slipa mellanrum mellan tänderna så att det finns utrymme för dom att flytta på sig. Det känns som om drar en bågfil fram och tillbaka. Inte så skön känsla.

 

Åkte därifrån till CityGross för att storhandla. När jag kom hem konstaterade jag att jag glömt hälften.

img_3262

… så det blev dyr-ICA. 

img_3272

Kom hem och hade tänkt börja röja i mitt walk-in-closet-rum men tvärvände i dörren. Orkar. Inte.

 

Kan bero på att min bror var här i helgen. Han är rätt duktig på renoveringar av badrum. Han ville ta sig en titt på vårt never-ending-badrums-projekt som påbörjades i våras. När han gått igenom det en timme senare var jag grinfärdig.

img_3270

Den som har lagt golvvärmen har missat stora delar. Det är kallt fläckvist. 

img_3265

Rörmokaren har inte satt fast toaletten ordentligt. Vi använder inte det här badrummet eftersom det inte är klart, men när toaletten sattes in i förra veckan så kissade jag en gång och tyckte att den inte verkade helt stadig. 

img_3268

Plattsättaren har inte dragit fogarna helt rakt. 

img_3266

Inte så snyggt.

img_3267

Det syns inte här men det här är en hörna och jag kan sticka in naglarna där. Vasst som fan. Plus att fogarna är ojämna. 

img_3269

Ser ni nivåskillnaden på golvplattan?

img_3271

Alltså. Jag bryter ihop. På riktigt. I september förra året fick vi sluta att använda det badrummet pga en vattenskada. I våras började renoveringen. Den skulle vara klar i mitten av augusti. Nu är det den 8 november. Maken har ringt byggherren…som har använt underentreprenörer. Entreprenören är en av försäkringsbolagets godkända företag. Varken jag eller maken har tittat så noga eftersom det hela tiden har jobbats där inne. Vi har tagit för givet att allt skulle vara proffsigt utfört.

 

Min bror hävdar med bestämdhet att hela badrummet måste göras om. ”Det finns inte en chans att det här jobbet blir godkänt!”

 

Jag har bara lust att sätta eld på huset och dra härifrån.

  1. Ärligt talat är det inte samma skit i light som zero som vanlig cola?
   Förklara gärna för en som inte är insatt.
   Känns som att all läsk inte är bra!? Köper aldrig läsk själv eftersom det känns inte så hälsosamt.

   1. Om inte jag är helt fel ute är det bara mängden salt som skiljer sej mellan light o zero men jag kan ha väldigt fel

 1. Det är bara att reklamera ! GÖr om – gör rätt. Byggaren har ansvar även för underentreprenörer. ( polacker, estländare? – de är jätteduktiga på vissa saker, men har inte alltid vårt kvalitetstänk tyvärr). Man måste tyvärr vara på själv hela tiden. Kolla, kolla. Om inte golvvärmen ens är lagd rätt…… Kräv att de gör om! UTan kostnad! O vaka över dem som en hök!

 2. Kom på – be att få se egenkontollen! Ochdet skall väl dit en besiktningsman?! Visa honom på felen, ser han dem inte ta dit en annan!

 3. Kontakta handläggaren på försäkringsbolaget om det är de som rekommenderat byggherren. Och ordna så de skickar dit besiktningsman redan nu. Innan de klantar till det mer. Lycka till tycker synd om er.

 4. Men fy fasen vad trist! Vi gjorde om badrummet aldeles precis. Har haft turen att ha superprofsiga hantverkare som har gjort ett fantastiskt jobb
  Förvisso lyckades dem göra fel men det var snart tillfixat. Jag vet hur skönt jag tyckte att det var när jag äntligen kunde använda badrummet igen och då höll de inte på mer än i 4 veckor så jag avundas dig inte!

 5. Bara en formalitet, men det är du och maken som är byggherrar, och de som gör jobbet kallas byggentreprenör eller byggmästare. Tråkigt är det oavsett när de gör ett dåligt jobb, man skulle behöva bara byggare själv för att kunna kontrollera att allting blir rätt gjort, och hade man varit det så hade man inte behövt anlita dem överhuvudtaget. Kanske du kan leja brorsan som tillförordnad byggherre att hålla entreprenören i örat när det görs om?

 6. Du kan ju passa på och fixa för tunga skåp och golvkranar på en gång om ni nu måste göra om från början – alltid något 🙂

 7. Åh fy vad jobbigt med badrummet
  Dina glasögonbågar är assnygga men vad heter modellen och var har du köpt dem om jag får fråga.

 8. Hmm ibland är jag glad att jag bor på landet. När vi byggde kontrollerade vi varje vecka att allt var ok. På helgen. Tror att du ska bjuda hem din bror iaf varannan helg……. Det kan löna sig i längden verkar det som. Men först ska du kalla ut försäkringsbolagets besiktningsman. Pronto!

 9. Problemet är att om golvvärmen måste göras om, måste allt göras om. Nytt gips, nya tätskikt osv. Det har jag svårt att tro att de gör.
  Vi hade samma problem hos oss, och insåg snabbt att vi måste bevaka dem hela tiden. Och ändå är det inte helt bra.
  Trist, man kan tro att hantverkare över lag idag inte har någon yrkesstolthet längre.
  Men, jag tror inte att andra ser badrummet som ni. Men jag förstår att det känns skittrist.

 10. Fy vad tråkigt. Jag lider med dig. Varför vill inte varje enskild människa gå hem efter arbetsdagens slut och vara nöjd med/vad man har gjort den dagen? Många skulle behöva se över sitt jobb och varför man blir likgiltig till sitt yrke, oavsett vilket! Byt jobb om du inte bryr dig längre, svårare än så är det inte. Andra ska inte behöva lida över människors likgiltighet och arrogans.

  Kram och lycka till

 11. Hjälper inte nu, men jag tog försäkringspengarna och anlitade egna hantverkare. Kanske värt att tänka på? Har en super som är reggad i Bromma, om det behövs. Kram <3

 12. Surt Mona! ge er inte ,gör om gör rätt ♥ kram från en plattläggaresfru som tom med jag kan se alla fel, Hoppas ni får klart det snart, har aldrig hört talas om heller, att ett jobb ska ta ett år? Magnus bara skakar på huvudet, om man vet vad man gör och hur man jobbar, så ska det väl ta max ett månad kan man ju tycka, och då beror väl det ibland på om man väntar på varor som inte kommer i tid. Magnus har jobbat som plattläggare nu i snart 10-12 år, och vet du han har aldrig haft en anmärkning efter sina jobb

 13. Fy fan! Bara att kontakta dem och se till att de gör om det. Rätt denna gången! Kan vara bra att få bror din att kolla dem med jämna mellanrum.

 14. öööhhh…
  har tant glömt att tant HAR en tatuering i nacken…!?
  …och en på foten…!?
  …så kläm du till med en rad text till, det blir finfint ska du se… alla goda ting är tre… 😉

 15. Kul att du gillar halsbandet Fy sjutton vad tråkigt med badrummet! Hoppas det löser sig till det bästa och det snabbt nu när ni har varit utan det så länge.

 16. 1. Du har väl inte satt på golvvärmen? Om så hoppas jag att det har gått minst 28 dagar sedan plattorna lades… ”Golvvärmen slås på tidigast 28 dygn efter montage av keramiskt ytskikt. Temperaturen ska höjas jämnt, max 3 ˚C per dygn. Alternativt enligt leverantörens anvisning.”
  2. Innan man skriker över plattsättning måste man se till förutsättningarna. Vilka plattor har DU valt? Laserskurna? Torrpressade? Kvalitet? Storlek? Vad sa plattis om svart fog? Vem valde fogen? Hur är underlaget? Spacklat? Putsat? LIP-skivor? Raka väggar? Är väggarna upprakade?
  3. Spontan tanke: Du kanske inte ska dömma ut ett helt badrum, utfört av seriösa och kunniga ENTREPRENÖRER (du är byggherren) baserat på vad en bror som är ”rätt duktig på renovering av badrum” säger? Jag vågar säga seriösa och kunniga eftersom annars skulle de aldrig få vara avtalsentreprenörer åt försäkringsbolag.
  4. Supertråkigt att kommentarsfältet går i spinn med okunniga, fördömande, rasistiska och rent felaktiga kommentarer. ”Tänk efter före”, ”döm inte hunden efter håren”, ”det finns alltid två sidor av samma mynt”, ”dra inte alla över en kamm”, ”oskyldig till motsatsen är bevisad”. Osv… Eller vad är det vi lär våra barn?

  Jag säger varken bu eller bä. Tänker bara att Mona inte borde skrika rakt ut innan allt är utrett ordentligt och följarna borde inte tävla i att hålla med mest. Kritiskt granskande.

  1. I hear you. Det enda som sas om fogen var ”är du säker?” eftersom plattsättaren tyckte att den skulle bli för markant. Inte något om att den var svår att sätta. För övrigt sades det uttryckligen att det inte ”var några problem med plattorna”. Jag var noga med att kolla det. En av väggarna i duschutrymmet har plötsligt blivit 2 cm mindre än det var innan. Alltså; nu är bredden upptill 2 cm mindre än måttet längre ned på väggen. Så var det inte förut. Man ser tydligt hur snett det är. Kunde inte komma åt och fota så att det syntes. Det var det mest graverande och det behöver man inte vara hantverkare för att konstatera. Trust me. Har fått ett par mail från andra plattsättare som säger att det inte ser bra ut. Att vissa saker tydligen är självklara. Min bror är i grunden rörmokare och har erfarenhet av badrum. Hur som, jag ändrar genast ”byggherre” till entreprenör, så att alla blir nöjda och glada. Man lär så länge man lever! Dock avvaktar jag besiktningsmannens uttalande. Vilket jag tänkt göra hela tiden. Vi har ju trots allt haft ett jävligt fint badrum innan, utan en enda skavank.

  2. Är det min kommentar som är rasistisk menar du? för att jag skrev ” (polacker, estländare? – de är jätteduktiga på vissa saker, men har inte alltid vårt kvalitetstänk tyvärr)”.? Är det lika rasistiskt att skriva att göteborgare är glada eller att engelsmän inte kan laga mat? Va!? Naturligtvis generaliserar jag. Har stött på alltför många av utländsk arbetskraft som inte uppnår det kvalitetstänk som kunden i sverige ofta kräver i badrum. De har tex ofta ingen erfarenhet av Säker vatten, vet inte hur tex quickbox ska användas och förstår inte språket när de läser instruktioner. Det har inte med ras att göra, det har med att göra att kultur o tradition o normer inom bygg skiljer sig mellan länderna o eftersom det är många polacker o estländare som inte lärt sig vad som gäller i sverige ellr lärt sig språket blir det ofta fel.

 17. Det bör också vara minst 80 cm från mitten av toalettstolen till väggen på sidan av. Om någon i familjen skulle råka bli sjuk/invaliserad, Gud förbjude (i behov av hjälp med toabesök) så är toalettstolen felplacerad och ni kommer vara tvungna att bekosta en flytt av den. I och med att ni precis renoverar badrummet, så kommer kommunen inte bekosta bostadsanpassning av badrummet, då det finns regler som man bör följa när man renoverar för att badrummet ska vara tillgängligt. Jag vill inte vara negativ, men det kan vara bra att ha i åtanke, ifall det måste göras om…
  Tråkigt med hantverkare som inte sköter sitt jobb, men jag hoppas det kommer att ordna sig till slut.

 18. Inte roligt! Dock, som min plattsättare till man säger, svart fog till vita plattor är big no no. Blir aldrig snyggt tyvärr. Plattan du valt är tydligen också en platta som är svår att få snygga hörn med och är egentligen en platta som lämpar sig bäst i kök, men en seriös och duktig plattsättare borde starkt rekommenderat andra val samt informerat om det här i förväg. Riktigt tråkigt…

  1. Han sa aldrig något om att fogen skulle vara svar, det han sa var ”är du säker på att du vill ha det för det blir en markant skillnad”. Och han sa också att i och med att plattan är fasad så kunde det bli svårt i vissa hörn. Det kan jag också köpa. Sen, efter att ett kakelproffs/plattsättare var här i måndags, och sa att; ”vet man vad man gör så är det inga problem”. Då blev jag svettig. Det jag har problem med är nivåskillnaden på ett par plattor på golvet. Och att toaletten inte sitter ordentligt på väggen. Allt annat skiter jag i. Till och med att det är kaklat helt snett på en vägg, som var 100% rak innan. En vägg man inte gjort något åt annat än tagit bort det gamla kaklet. Jag tror att alla andra skavanker inte kommer synas så mycket sen när alla möbler är på plats.

 19. Helt rätt att en bra plattsättare borde ha klarat av detta 🙂 dock är det såååå svårt att hitta en bra plattsättare… får hoppas det här löser sig bra för er 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..