Var det fler än jag som satte i halsen?

Tove Lo gästar Idol och jag tappar datorn i golvet.

 

Med vänlig hälsning

 

Tant 50+

 1. Tove Lo, tant, Tove Lo.
  Förmodligen hade tv 4 bara råd att betala för filmning av hennes överkropp men den info hade inte gått fram till kameramännen …

  1. Jag tänker mest på att det är hyfsat många små barn som tittar… tror inte att producenten var så beredd. Och de bröt rätt snyggt när hon vände röven mot kameran. Snabbaste bildbytet ever, haha!

 2. Hon är ju feministisk förebild (jag är för allas lika värde tro inget annat) och då ska man väl bete sig så? Är 33 åt gammal och jösses så icke vettigt jag tyckte det var. Tycker inte heller nån ska ta sig på snoppen hela tiden….

 3. Ehhhh…hon glömde visst byxorna/kjol

  Nu såg jag inte på detta då jag aldrig glor på idol, men kan väl inte tycka någon bör pilla sig i skrevet i ett familjeprogram som många barn/ungdomar tittar på.

  Vill jag se någon pilla sig i skrevet så sätter jag väl på en p-rulle lr pillar mig själv i skrevet framför spegeln lr nåt

 4. Synd att kroppar ska sexualiseras såhär… Idol borde vetat när de bad henne komma dit att hon gör liknande saker på en klar majoritet av sina framträdanden. Dessutom spelades detta in innan och idol valde att inte klippa bort det.. Det är hennes kropp och ingen annan har rätt att dömma, sexualisera den eller förminska henne på sättet som en del av kommentarerna både här och på andra ställen gör.

  1. Fast vet du, det är ju inte så konstigt att kommentarerna ser ut som de gör, både här och på andra ställen: hon var högst medveten om vad hon använde sin kropp till i det numret och vilka signaler det gav. Det var inte meningen att det skulle vara något annat än just sexuella anspelningar. Helt ok för min del, men icke i ett program där merparten av tittarna är långt under byxmyndiga!=)

   1. Är normalt ingen moralkärring när det gäller sånt, men håller med Mona. I ett familjeprogram ska sånt inte visas, men självklart gör TV4 det (de är ju inte direkt kända för sin kvalitet).

  2. Jag håller med.

   Och sen, nästan varenda kille som har en show tar sig på snoppen eller juckar osv… Och så få människor bryr sig. Jo Tove Lo är extrem just för att det behövs. Märks verkligen av kommentarerna här och på fb…

   1. Inte okej när en kille gör samma sak heller. I ett familjeprogram. Vad ger det för signaler till systerdottern som är 8 år? Att det är så man ska göra när man uppträder? Jag fattar, du fattar, men knappast Olivia 8 år. …. som står framför spegeln och låtsassjunger.

   2. Jag tycker att det är precis lika löjligt när en kille gör det. Allt har blivit översexualiserat i showbiz. Att hålla på att tafsa sig i skrevet i ett familjeprogram är inte ok vare sig det är en tjej eller kille som gör det. Om någon gjort så framför barn på gatan hade de blivit arresterade men bara för att de håller i en mic och sjunger så är det ok? Nej, det argumentet håller inte. Inte heller håller argumentet ”Men killar gör ju det” Två fel gör inte ett rätt.

 5. Tyckte mest det såg obalanserat ut med jacka, skor och strumpor men bara ett par glansiga trosor…o hade hon gått på stan så lär polisen plockat henne för förargelseväckande eller något…att barn tittar gör mig dock inget, min strax fyraåring brydde sig inte ett dugg…

   1. Jag kanske är sämsta mamman i världen men jag fattar inte vad det finns att ”fatta”.
    Har berättat förut om att jag lämnade äldsta sonen framför tvn till ett program av ”Fråga Olle” när han var ca 11. Efteråt frågade jag om han hade lärt sig något och han svarade sakligt ”Ja att alla är olika och att man måste variera sexlivet”. Det behöver inte vara så komplicerat med sexualitet eller tabubelagt och jag har aldrig fått den där ”oh jisses nu är hen så gammal att vi på något vis måste ta en blommor och bindiskussion” ångesten som vissa andra verkar få…det kanske är för att jag är ett 70-talsbarn som jag inte har vett att överbeskydda eller undanhålla mina barn sådant som är naturligt i livet 😉

    1. Handlar ju helt om hur en väljer att uppfostra sina barn? Om en skriker när Tove inte är iklädd byxor på tvn och akut måste byta kanal eftersom det är så vulgärt och fruktansvärt så lär en ju  sina barn på samma sätt?

     1. Precis. Om en lär barnen att det är fritt fram att döma andra människor efter vad de har på sig och ser ut, så är det ju utseendefixerade och dömande människor som växer upp i nästa generation också. Inte särskilt sympatiskt. Men huvudsaken är ju att kvinnor inte tar för sig, syns och gör som de vill utan bara objektifieras av andra (för om de är lättklädda dansare i bakgrunden går det minsann bra att de är lättklädda, tydligen. Då har de ju bara varit lydiga kvinnor som gjorde som de var tillsagda vilket är helt ok.)

 6. Vill man märkas som artist så måste man våga vara den som tar det ett steg längre, Tove Lo gör det när det gäller klädsel, kroppsspråk och sexanspelningar, och det är hon i sin fulla rätt att göra. Med tanke på hennes framgångar så fungerar det uppenbarligen. Felet, om det är ett sådant, ligger hos TV4 och idolproduktionen som anlitar en artist vars framträdande inte passar programmets målgrupp. Sedan tycker jag personligen att det förekommer väldigt mycket annat i media, på internet och i världen generellt som borde vara betydligt svårare att förklara på ett rimligt sätt för barn än en sångerska som beter sig vulgärt på scen när hon sjunger. Däremot retade jag mig hela låten igenom på hennes taskiga uttal ”amma cool girl, amma, amma, cool girl”, så pass mycket att jag knappt märkte varken klädsel eller sexanspelningar.

  1. Haha, spot on, det var min andra grej; uttalet. Nämen allvarligt, jag håller med dig: absolut inte rätt målgrupp. Jag har grymma problem med vad det ger för signaler till små barn. Grymma.

 7. Instämmer Mona Hon såg ju ut som att hon ”glömt” brallorna någonstans efter en helkväll på stan fattade verkligen inte grejen .. hm …

 8. Kära Mona, det var tacky o utan finess, när hon sen vände röven till och bootyjuckade som värsta lapdancedansösen fnittrade jag hysteriskt. Det vsr inte vare sig gulligt sött eller sexigt. Påminde om när man på 70talet slängde på sig nåt å rusade ut ur tältet för å akutpissa.

 9. helt idiotiskt, finns väl andra program hon kan vara med i isf, förstår inte ens varför man gör så, sälja mer? få mer följare? synd att hon gör så, men det kanske krävs för att få en karriär? bland skivbolagsgubbarna??

 10. Vi har kollat på MTV i helgen för första gången på massor av år.. Killar har kläder och mössor och Gud vet allt på sig medans tjejerna står och juckar i småbyxor och bh i ganska många videos. Varför måste det vara såhär att våra kroppar ska exponeras till max och vi ska stå och smeka oss i primetime tv. Är vi tillbaka på boostpillren att mäns behov av att se sexualitet är större än kvinnors? Och att mäns behov av tillgång till kropp är större än kvinnors, för det är det inte. Per Lärnström täcker nästan sig upp till halsen och står och pratar med en ung dam i trosor #obalans Sjukt dåligt av TV4 att släppa fram en byxlös artist,det finns jätteläckra scenkläder. Tjejerna som växer upp får en snedvriden bild att de bara duger nakna nu är jag yrvaken och förbannad. Hoppas du fattar andemeningen med min kommentar, vilket är att kvinnlig sex säljer medans påklädda män kan gå hur långt som helst. Det ska inte behöva vara så, har vi inte kommit längre..!

 11. På ett vis förundras jag över alla mammors starka reaktioner. De mammor i stora drag lär ju vara födda på -70 talet som har barn som ser på idol. Hur var det på -70 talet? Just saying…
  Sedan tänker jag iallafall att är det riktigt små barn dom kollar så bryr de ju sig inte nämnvärt om någon kliar sig mellan benen. De små lägger ju inga värden i det precis…så vida det inte sitter en mamma bredvid och går upp i limningen av ilska och påpekar vad fel det är att ta sig själv mellan benen…
  PS! Det är inte så att tyckte det var snyggt med trosor och jacka men precis som alltid ska ju modet uppröra och röra om lite. Precis som de trasiga jeansen gjorde på -80 talet, och när mammorna brände sina bh:ar på -70 talet.

  1. Jag jag köper det du säger, om det inte vore för att just ”mellanskiktet” av barn, i synnerhet tjejer, suger åt sig av ALLT sånt här. Jag ser ju det bara på min 13-åring. Sen skulle jag personligen inte agera så som du beskriver även om jag inser att det finns andra som gör det.

 12. Herregud, karlar pillar sig i skrevet titt som tätt, privat och på bästa sändningstid i tv och aldrig har jag då sett att det har fått så mycket uppmärksamhet som Tove Los pillepill. Om vi ska bli jämlika, behandla oss jämlikt då. Intressant att se när vi får en storm mot en manlig pillepillare

 13. En tragisk Madonna wannabee in action. Undrar vad idoljuryn skulle säga om någon av deltagarna betedde sig som Tove Lo? Förresten, de kanske skulle tycka det var nytänk och eget och vågat, inte vet jag. Tycker bara inte det platsar där med tanke på de som tittar. Men det kanske bara är vi vuxna som reagerar. / Tant 60+

 14. Det verkar som det är tur att man inte ser på tv längre….. Eller jo det gör jag. Sarah Beany och hennes renoveringsprogram. Mycket kläder där….

 15. NORMALT: Samir och va-han-nu-heter uppträdde med bar överkropp i mellon. Massa manliga artister juckar och anspelar en massa på sex. Manliga artister använder många gånger kvinnliga dansares kroppar för att marknadsföra sig och använder massa sexism i videos.
  ONORMALT: Kvinnor som vägrar låta sig objektifieras och som visar sig som subjekt i sin sexualitet.
  VARFÖR ÄR DET SÅHÄR JÄVLA SNETT? (jo, patriarkatet, manlig blick som norm och kvinnan som objekt)

  Jag tycker i övrigt att Lady Dahmer skrivit en jättebra text om kvinnor som klär av sig.
  http://ladydahmer.nu/flawless-feminism/

 16. Alla ungar älskar väl Justin Bieber med. Han står i bar överkropp och tar sig också i skrevet ideligen. Haha.
  Det är väl så, dom är vuxna artister men har många unga som gillar dom. Tove Lo är ganska stor artist med flera världshittar, Max Martin har jag för mig och hon själv ligger bakom det. Tror nästan att hon är större i staterna än här.
  Det är chockande men det är väl en del i deras öh…art performance kan man försöka intala sig

 17. Har inte sätt men läst. Först tänkte jag som du men sen tänkte jag på Micheal Jackson för typ 20-30 år sedan och känner att vi har blivit puritaner.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..