Älska lediga fredagar

Reklam för kompisars verksamhet … och min egen …

img_2523

Tänkte bara jobba max en timme igår men det blev tre. Too many orders. 

img_2524
img_2519

Hade för övrigt på mig mina superdyra skor som jag köpte superbilligt i Italien i somras. Uj,uj, vilken skitig spegel ser jag.

img_2520
Älskar att göra riktigt bra 70-80%-klipp!
img_2526

Sen åkte jag in till tidningen Sköna Hems fotostudio och hämtade vår smideskrona som ska vara med i deras februarinummer. 

img_2527

Kan säga att det blev lite trångt eftersom jag hade flera träd i bilen. Skulle bl a ge bort ett till Wilmer-Malin.

img_2534
Stockholm är verkligen vackert.
img_2533
Hinner oftast inte titta så noga men ibland stannar jag upp och andas in vår vackra huvudstad.
img_2543

Åkte vidare till SysterLycklig, som syrrorna Anna och Tina äger. Tina var som vanligt inte där, hon stod i deras andra butik i Mood-gallerian. 

img_2545
img_2541
img_2548-1
img_2552

Här finns det ALLTID något att handla för ALLA plånböcker.

img_2549-1

I juli beställde jag lakan från Missoni och nu hade de äntligen kommit!

img_2553

Vårt nya badrum, som är klart år 2037, kommer gå i svart/grått/vitt och jag pillade lite på dessa svart/vita.

 

Saken är den att jag är rätt anal när det kommer till att våga färger.

floral-fantasy-handduk-offwhite
handduk-hummingbirds-green-70x140-cm
7de0c584313b436349de22fe0c6a9af2

Tycker om ovan men vet inte om jag törs. Sa till Anna att jag får vänta tills det är helt klart och känna efter då. 

img_2560

Åkte till Malin på Wilmer och åt en sen men supergod lunch. Har ju tjatat hål i huvudet på er om deras Sydstatssoppa som de serverar 2-3 dagar i veckan. Sjukt god. 

img_2556

Hade med mig lite tidningar hemifrån. Tar mig sällan tid att läsa dom hemma så för mig är det vardagslyx att sitta på ett fik och läsa från pärm till pärm. 

img_2562

Min absoluta favorittidning är helt otippat DaisyBeauty. Många intressanta reportage och tester.

img_2561

Jag har ALDRIG i hela mitt liv varit särskilt skönhetsintresserad när det kommer till produkter men Kicki och hennes gäng har fått mig att genuint tycka att det är intressant. Sedan jag började bry mig om min hy för ungefär 5 år sedan och därmed för första gången verkligen ta hand om den, försöker jag sätta mig in i det mesta. Nä, jag är inte sponsrad på nåt sätt, betalar full prenumeration, som alla andra, men den här tidningen sticker verkligen ut. 

img_2563

Jag gick ut i köket med min disk och en stund senare kom Malin: ”Jadu Mona, alla tror ju att du har sån koll på allt … men det är ju tur att min personal har koll på d i g för du hade lagt din tandställning på tallriken!”

 

Tidigare i veckan fick jag ett sms från Kiki, som är ansvarig i Sverige för klädmärkena Kaffe och Cream. När jag träffade henne (hon bor inte i Stockholm) för en vecka sen så beställde jag ett par ”skinnbyxor” av henne och när jag satt och åt fick jag mail från tjejerna på Creams/Kaffes showroom om att de nu hade kommit. Pussade Malin hejdå och drog dit.

img_2564

Trots solsken så öste regnet ned. 

img_2572

Gunilla, till höger, säger varje gång: ”Amen alltså, jag s e r alltid förjävlig ut när du ska ta bilder på oss!” Katti kunde inte hålla sig för garv. 

img_2570
img_2569

img_2576

Kolla in dom här stolarna. Jag ÄLSKAR dom. Cream har alltid dom i sin monter på Formex-mässorna och jag försöker övertala Kiki att hon borde investera i nya för jag vill absolut ha dom men hon envisas med att behålla dom. Sa hej till tjejerna och tog mina nya byxor och drog. 

img_2581

När jag kom hem skulle jag försöka visa er hur de ser ut, men det går ju fan inte att få fram ordentligt i bild. 

img_2584

Snygg röv får man i alla fall. De är mörkbruna och jag har letat länge efter det då det är en supersvår färg att hitta. Likaså bruna linnen, de har jag letat efter i flera år men är o m ö j l i g t.

img_2582

Försökte fota färgen men nä, det gick bara inte. 

img_2586

Bytte om inför kvällens middag. 

img_2588
img_2590

Först när jag gick ut med Nisse så funkade det att fota färgen ordentligt. Vet inte riktigt var man kan köpa dom eftersom jag köper direkt av dom, men modellen heter Belus (typ 77% viskos) och det ligger på 700-800 kr. (Jag betalar inköpspris.) Och Kiki hade rätt: dom ÄR supersköna så de kommer användas ofta. 

img_2592

Fredagskvällen tillbringade jag här tillsammans med två kompisar, Lotta och Elisabeth. 

img_2595

En brasiliansk restaurang med supergod mat. Dock kommer jag inte att gå i hit igen eftersom vi bara fick sitta 1.5 timme och äta, sen kom de med notan och bad oss gå. 

img_2594

Alltså, såna här foton kan man ju lika gärna skita i men jag glömde finkameran och fick använda iPhonen. 

img_2606

Vi gick hem till Elisabeth i stället och fikade ett par timmar. Jag gillar inte katter men hennes är to die for! Oj vad sugen jag blev men jag tror inte Nisse är lika sugen på en kattpolare. 

img_2537

Idag är det lördag och jag ska försöka få med mig maken till IKEA. Wish me luck….

  1. Ja, dessvärre är jag det. Dom ligger på 10.000 kr nu så jag får bara en uppsättning typ var tredje år.

   Och du är ute och hojar, VET du hur inne det är med skinnbrallor, va va va?!

   1. 10k…. Inte helt gratis. 🙁 Men du kommer att ligga och känna hur de där lapptäckena skaver och kliar. 😉

    Tydligen har alla utom tanterna i fin hoodsen och jägarna som dricker hembränt direkt ur dunk helt missat senaste modet… För mig skriker det ”desperat raggande (man/kvinna) och full på Finnlandsbåt” om skinnbyxor som inte bärs av jägare eller biker.

     1. Jag får tydligen ta tillbaka allt om dessa ”skinn” brallor… Det visade sig att frun köpt… Så skall jag ens få tänka på något vuxenmys närmaste 10åren så tycker jag att de är så snygga och coola!

      Vilka otroliga snygga brallor!!!

      😉

 1. Godmorgon snygging, hade du kvar några hotellrum till SM i vår? Jag har vågat vägra FB, eller rättare sagt hoppat över den socialaamediakanalen i mitt liv, men någon discomamma yrade om att du lagt ut ngt? Skitsnygga byxor och grymt snygga boots…:-)
  Ha en härlig lördag på IKEA…..mohahahhaah. Kram

  1. Gahhh, det är ju just precis vid sådana här tillfällen man måste ha FB … som jag för övrigt delar din åsikt om! Jag bokade 98% av hotellets alla rum redan i maj (man var ju lite smart och ringde runt till ett par tre hotell på ett par tre orter och när, ”nä, det är fullt” dök upp så var det ju inte så svårt att lista ut att SM skulle ligga just i den staden, hehe. Man kan också säga att det var ett gäng som sa ”oj vad du kommer få svårt att bli av med dom där rummen”, att jag skulle få tjata och påminna folk. Kan säga att det tog ganska exakt 2,5 timmar efter att jag gick ut på FB, sen var de slut … så näpp, tyvärr. Men, de få rum som redan var bokade av andra utanför vår sekt, står jag i kö för så påminn mig när våren nalkas.

   … och tack snälla du. Det här med IKEA föll inte precis i så god jord men det är tvångströja som gäller.. Kram på dig.

 2. Om det nu var så svårt att fota byxorna, varför provade du inte med den riktiga kameran istället för telefonen för att se om det hade gått bättre?

 3. Jag är övertygad om att Nisse skulle älska en kattkompis bara han fick vänja sig nån timme eller nån dag. 🙂 Jag har en vuxen katt, en kattunge på 15 veckor och en hund. Kattungen och hunden ligger jämt tillsammans och gosar.
  Hunden levde utan katter de första 10 åren av sitt nu 13 åriga liv.

 4. Bootsen är verkligen supersnygga, precis såna som jag skulle kunna tänka mig fast i svart, men garanterat inte till det pris man får betala i Sverige, så jag nöjer mig att titta. Om du verkligen är sugen på katt så är kombon hund och katt sällan några problem. Hundar och katter blir ofta bästa vänner och har stor glädje av varandra. Till och med vuxna hundar och katter utan tidigare erfarenhet bondar i allmänhet om man bara ger dem tid att lära känna varandra i sin egen takt.

 5. Men det är ju på frotté, kuddar och textilier som man kan ”våga färg” tycker jag. Vårt hem är inrett med neutrala, jordnära färger när det gäller tapeter och möbler. Sen livar jag upp det med färgglada kuddar, nån lampskärm mm. Det ena badrummet går i grått och vitt och det andra i svart och vitt. Färgglad frotté kan varvas med färgneutral (vilket jäkla ord egentligen, men du fattar vad jag menar). Jag har en uppsättning från PiP Studio och jag tycker att kvalitén är suverän (i motsats till Marimekkos som jag blev skitbesviken på). Har tänkt att svärmor ska gå köpa Missoni-frotté till oss i julklapp.
  Så summan av kardemumman; Du vågar färg! Har aldrig tänkt på dig som en färglös person. ❤️

 6. Dock missar Daisy beauty en viktig grej ang mineraloljorna: de är baserade på en ändlig resurs till skillnad mot de vegetabiliska oljorna som är baserade på förnybara alternativ. (Eftersom man ju kan odla mer växter men inte skapa mer råolja – alltså den svarta vi pumpar upp ur jorden)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..