Seg, segare, segast och lite c-vitamin på det

Även om inspelningarna i helgen var sjukt roliga så är jag slut mentalt. Långa dagar med huvudet hyfsat på skaft kostar på. … när man börjar bli till åren.

 

Igår spenderade jag nästan hela dagen i soffan. Med datorn i knät. Ligger efter med mina mail. Käkade skorpor och te till lunch. Förberedde lite samarbetsinlägg, det kommer två stycken denna vecka … plus ett par för mina egna grejer.

 

På eftermiddagen åkte jag in till Wilmer-Malin.

img_2423
Hade en date med Hudvårds-Lena och Annika men innan dom kom tryckte jag i mig favoritsoppan, Malins Sydstatssoppa, gjord på sötpotatis. Snorgod. 
img_2434
Nån timme senare dök tjejerna upp.

img_2425

I somras började Lena jobba för L’Oréal med ett nytt hudvårdsmärke som är superstort på den amerikanska marknaden, SkinCeuticals och som nu ska lanseras i Sverige. Lena är sjukt duktig inom hudvård så jag litar blint på henne när hon säger att det inte finns NÅGOT annat som är bättre på den svenska marknaden (eller ens i övriga världen). Det är dessutom en läkare som skapat detta hudvårdsmärke.

img_2438
Alla som har koll på krämer och annat vet att c-vitamin tydligen är skitbra för huden. SkinCeuticals är det enda märket i världen som har så hög ”dos” av c-vitamin i sitt patenterade serum. Det är bara ett problem med märket: det säljs bara på hudvårdskliniker där det finns läkare. Hur som. Nu ska jag testa det här och se om det är så bra som alla säger.

 

Förresten, är det inte konstigt att man ska behöva bli närmare femtio innan man kommer på att man har ett fejs som kanske behöver lite underhållning? Först när jag var typ 45 kom jag på att det kanske var dags att börja sköta ansiktet. I 45 år tvättade jag mig inte ens i ansiktet på kvällarna … bortsett från de få gånger jag hade smink. Vansinnigt. Har alltid k ö p t en jefla massa krämer, men sen inte använt dom.

 

Sköter ni era ansikten?

 1. Jag har skött min hud ganska bra genom åren . Min nu 94-åriga mor-mor ! har aldrig brytt sig om någon form av hudvård MEN hon har alltid undvikit solen . Hon har nästan inga rynkor , vet inte om det beror på gener eller undvikande av sol eller en kombination. Du när du skriver snorgod känns den inte lika god längre

 2. Kan du definiera sköta?
  Tvättar och smörjer endast när det är väl torrt eller jag vet att jag ska göra något/befinna mig någonstans som sliter på huden. Typ flyg, konferenser osv. Och smörjer endast med egengjorda krämer.

  1. Tvätta och smörja in med bra produkter. Morgon och kväll. En helt ny värld för mig. Märkte nu helgen att hyn blev asjunkig efter allt smink och studiolampor….

   1. Men jag använder inte smink. Det mest avancerade jag har är ljummet vatten, egengjord kräm (vid behov) och någon enstaka gång mask….

    1. Alltså, börja göra rent. Hett tips! Jag har blivit skitpetig med vad jag smörjer in mig med och använder tre märken; Elixir, Natura Bissé och nu SkinCeuticals. Har lovat mig själv att verkligen vara noga så här på andra sidan mittstrecket!

 3. Har kört som du Mona, spontanköpt krämer som sedan bara står och blir gamla. Har sedan två år börjat om och använder nu krämer regelbundet och ja, huden blir ju inte yngre. Det är en vana som bara måste övas in. Ta hand om era face!

 4. Nej jag är verkligen jättedålig på det och då sminkar jag mig varje dag med foundation/ögonskugga/mascara, tar bort den utkletade mascaran när jag vaknar bara… Behöver bättra mig jag vet /mvh snart30åring

 5. Vad har hon i sörpotatissoppan? Menar inte receptet utan bara vad den innehåller mer än sötpotatis? Snälla älskar att laga mat och har två sötpotatisar över hemma

  1. Ska kolla idag… Hennes pappa gör en titthålsoperation för att se hur illa hans cancer är idag så jag vet inte hur hon kommer må, men jag återkommer.

 6. När jag var 40-ish kom jag på att jag måste börja smörja halsen och tjatade ihjäl mig på trillingdöttrarna att de måste börja redan nu i 25-årsåldern. Nu när jag fyllde 50 kom jag på att jag helt missat decoltaget – jädrans vad rynkigt det blir med en snygg push-up BH. Har börjat tjata på döttrarna om det också, ty för mig verkar jag ha börjat försent – bara en skalpell som hjälper där tror jag.

 7. Ja det gjorde jag, trodde jag i alla fall. Efter båtresan gör jag nu helt annorlunda och med andra produkter. Har nu sedan resan också använt provprodukterna jag fick från Lena. Huden känns klart jämnare och har inte Tzoner på samma sätt. Vääääldigt dryga produkter må jag säga.
  Så ett stort Tack till Lena för ögonöppnaren där. Och tipset om Youtubekanalen Mr Pimple Popper

  1. Hej Millan
   Så roligt att träffas sist och så kul att du gick in och tittade på Dr Pimplepopper
   Vad glad jag blir också att du gillar produkterna. De är verkligen dryga och med så fina resultat på kort tid. Hoppas vi ses igen
   Kram Lena

 8. Där kom det igen (precis som i senaste Panasonic-inlägget), bäääästa på marknaden. Hur vet du det? Kan du garantera det eller är det bara något du slänger ur dig? Jag tappar förtroendet för dig när du skriver så varje gång om en produkt… klart att det finns bättre eller lika bra kameror på marknaden än Panasonic. Klart det finns bättre hudvårdsgrejer än just detta på marknaden, för alla är ju olika och olika fejs mår bra av olika saker. Förlåt för lite bittert inpass men fasen tårna krullar sig när jag ser den där meningen..

  1. Klart du inte kan lita till hundra procent. Jag har noll erfarenhet och lyssnar oftast på vad ni som har koll säger när det handlar om något jag inte vet något om, eller, som i det här fallet: jag lyssnar på en kompis som juiceat sedan tidigt 80-tal och gått igenom samtliga maskiner som finns på den svenska marknaden (och ett par amerikanska). Hon tycker två saker: jobbigt att skära små bitar och hon hade gärna sett en större kanna. Sen det här med fejs: givetvis är alla ansikten olika men ALLA som jobbar med hudvård säger att c-vitamin is tha shit. Sen finns det mer eller mindre i olika produkter. Just det här märket har tagit världspatent på sin produkt och därför ÄR det det enda märket i världen med så högt koncentrat av c-vitamin. Nackdelen är ju kostnaden så klart.

   1. Vet att det egentligen är en irrelevant synpunkt men det finns ingenting som heter världspatent. Ett patent avser alltid ett enskilt land. Säkerligen har de ansökt om patent i en stor mängd länder men de har inte ansökt och fått ett världspatent. Sådana finns helt enkelt inte. Var bara tvungen att kommentera detta 🙂

    1. My bad, de har, precis som du säger, sökt patent i ett antal länder, inkl EU, och ju större succé det har blivit, desto fler länder ansöker de i.

 9. ”Snorgod” klingar inte så jättegott i mina öron, även om jag förstår vad du menar. Snor i samband med mat=kväljningar.. .

 10. Ja jag hade ju goda avsikter med skötseln av hyn,,, men jag gick ju o blev sjuk istället, jag skojar inte trodde jag skulle dö
  Nu har jag ätit penicillin en hel vecka mot nåt som nästan var lunginflammation! Huden? Ja nu behöver den verkligen omvårdnad! Första dagen idag som jag känner mig hyfsat normal, vad nu kriterierna för det är ha ha
  Jag ska nu ge järnet med de fina proverna och ser fram emot resultatet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..