Nu ska det fruktdrinkas – månadens erbjudande

Skitbra samarbete/reklam/erbjudande

 

Nu ska ni få världens bästa erbjudande och även om du t r o r att du inte är intresserad, så läs!

 

Sedan några veckor tillbaka har jag tandställning. Inte en sån där ”stålräls” som man alltid har utan jag har två plastskenor. Dessa ska sitta i munnen dygnet runt med undantag för när jag äter och när jag borsta tänderna. I ett och ett halvt år. Jättekul. Not.

 

Ganska snart insåg jag att det är skitmeckigt med ätandet. Eller rättare sagt: eftersom jag är gastric bypass-opererad skall jag, förutom frukost, lunch och middag även äta tre mellanmål. Det kan vara allt ifrån en banan till ett ägg. Sånt som ofta fastnar i tänderna alltså.

 

Eftersom jag inte orkar borsta tänderna efter varje gång jag stoppat något i munnen blev det tyvärr så att jag började slarva med mellanmålen. Tills talibanen kom på att jag borde börja dricka smoothies istället.

 

Ganska precis då fick jag möjlighet att göra ett samarbete med Panasonic. För mig har dom bara varit den traditionella tv-leverantören. Tills jag bad er om råd om vilken slags kamera jag skulle köpa. (Ni var flera, bland annat en kameraexpert, som upplyste mig om att de har marknadens bästa kamera, som jag sedan införskaffade mig. Och den ä r grym!) Jag är er evigt tacksam för att ni ger mig så många bra tips.)

 

I alla fall. Det visar sig att Panasonic alltså inte bara är en tv-leverantör. De har shitloads med produkter. Bra produkter och nä, jag får inte betalat för att skriva det. Jag är supernoga med att prova de produkter/tjänster jag ska göra reklam för och är det skit, eller inte så passande för mig, säger jag tack, men nej tack.

img_1874

För ett par veckor sedan var jag till Jenny och Snygg-Jonas och hämtade hem Panasonics fruktpress, Slow Juicer. Ville testa och se och om den verkligen var så bra som olika, icke sponsrade, referenser på Google påstod.

img_1912
img_1919

På den ena sidan rinner frukt/bärsaften ut. 

img_1918
 … och på den andra kommer överskottet. 
img_1925

Ovan innehåller tre bananer och tre apelsiner.

 

Sedan jag fick hem maskinen har den gått varm här. Varje dag. Du kan även använda frysta bär/frukt och får då en sorts sorbetliknande historia, apgott. Den är superenkel att använda. Jenny och Jonas berättade att de har en jucie-torsdag varje vecka där man gör juice till alla på kontoret.

 

För mig är det a och o att en maskin är lätt att göra ren, vilket båda två intygade att den var. Helt ärligt höll jag först inte med, tills jag kom på hur man skulle göra så nu kan även jag påstå att den är väldigt lätt att rengöra.

 

En av mina kompisar har använt juicemaskiner varje vecka i flera år och säger att det finns olika kvaliteter på marknaden. Att hon tycker den här är bäst är av två anledningar; lätt att rengöra men framför allt: det är den enda maskinen som inte gör att det blir ett ”äckligt skum” på ytan, som hon uttryckte det. Andra maskiner river och sliter sönder bär och frukt, den här krossar och mosar ner det och därmed bevaras näringsämnena i högre grad. Jag frågade henne om det fanns nååågon nackdel med den här och hon svarade att det möjligen är att man måste skära frukten i mindre bitar, jämfört med andra maskiner samt att det inte hade gjort något om den var större, ”men det blir ju i så fall en prisfråga”.

img_2136

Härom kvällen kom talibanen ut i vardagsrummet med ett glas juice. Jag höll på att kräkas när jag såg färgen.

 

”Öhh, vad är det där?”

 

”Mamma, smaka, jag berättar sen!”

 

”Men alltså, är det nån äcklig broccolihistoria så blir du arvlös!”

 

Jag smakade och jeflar så gott det var: apelsin, banan, mango och s p e n a t!

 

Vi juicar varje dag och för mig är det en perfekt lösning för min tandställning. Jag kan dricka mina mellanmål utan att behöva ta ut tandställningen. Dessutom får jag i mig frukt, som jag annars är dålig på att äta. Ska dock erkänna att det är talibanen som är chef över maskinen.

img_2061
Jag är köpa-hem-frukt-chef.

 

Jo, jag kom på en nackdel till: bruksanvisningen är på engelska men som tur är så finns det bra bilder, så man fattar även om man inte är bra på engelska. HÄR har ni mer info om maskinen.

 

Nu får mina läsare, och BARA mina läsare … inga andra bloggares läsare … ett supererbjudande. Maskinen kostar en slant, det rekommenderade utpriset är 2399 kr men om ni går in på den HÄR länken får ni köpa den för ett jäkligt bra pris! Dock måste ni använda er av koden MONA (viktigt som attan att det är versaler). Himla bra julklapp!

 

Sen vill jag på riktigt be er om en tjänst: jag vill ha mer tips på olika juicer. Hemma kör vi med samma bär och frukt hela tiden: banan, apelsin, päron, hallon, mango.

 

Please hit me!

  1. 33% rabatt! Man ska veta att alla varor med en elsladd, alltså v i l k e n som helst, alltid har sjukt dåliga avanser så det här är ett kanonpris för en sådan kvalitetsvara. Och nä, det är inget säljsnack, utan det ä r så. =)

 1. Vi använder vår juicepresso som är från WITT, ger heller inget ”äckligt skum” 🙂
  Haft vår i flera år och den är suverän. (nu har jag ju inget samarbete med dom men den är grym 🙂 )
  Prova rödbeta, morot, ingefära tillsammans med frukten. Det blir supergott. Perfekt att man slipper skala grönsakerna, bara dela i bitar och sen ner i maskinen. Maken min slänger i stjälkselleri men där går min gräns:) blää

 2. Nu är jag jättetråkig för det finns tyvärr ett ganska stort men när det gäller juicepressar. Att det funkar bra för dig nu när du inte kan äta förstår jag och det är kanon, men för alla andra som faktiskt kan tugga så är det ett rejält nerköp ur häslosynpunkt att slänga bort alla fibrerna och bara dricka juicen. Fibrerna i frukten balanserar sockret och gör att kroppen inte tar upp så mycket av fruktsockret och inte heller så snabbt. Tar man bort fibrerna och bara dricker sockret är juice inte mycket bättre än läsk ur ett energiperspektiv, och dessutom kickar det igång blodsockret onödigt mycket. Juicen innehåller självklart bra näringsämnen, men om man vill hålla koll på sockerintaget av hälsoskäl eller om man bara är rädd om figuren så bör man begränsa juicedrickandet.

 3. Är lite fundersam/skeptisk till att man tar bort fibrerna. Det är ju där en stor del av nyttigheterna sitter i frukt och grönt. Förstår dilemmat med tandställning, men jag föredrar en bra mixer…

 4. Hej alla glada Monas Universum-läsare, Jenny från Panasonic här. Om ni vill att koden skall fungera så måste ni även klicka på Aktivera-knappen. I vissa browsers räcker det inte med Enter bara. Om ni inte får det att fungera kan ni maila mig på shop@panasonic.se så löser vi det.

 5. Äpplen, som alla har på tomten i Bromma….
  Morötter kostar en tia för en påse, det är svingott!!!!
  Skräpet som blir av morötterna är toppen att använda när man bakar bröd eller morotskaka..

 6. Nu är ju inte jag tandläkare men är det så bra att dricka söt och syrlig juice med skenan inne? Kan det inte bli så att det kommer lite juice mellan skenan och tänderna och ligger där och gosar till det så man får hål i tänderna?
  Men själva grejen med egenjord juice är ju lyx!

 7. Ledsen om jag förstör nu… Men det känns ju lite dumt när man söker på Juicepressen på prisjakt så kan man köpa den för det priset som det blir med din kod på t ex cdon… Den går till och med att köpa billigare än det på ett par andra sidor…

   1. Absolut.. Det måste man alltid kolla.
    Om man kollar det billigaste alternativet Proshop så är det fraktfritt och den kostar 1562.-.
    Jag läser alltid recensioner om sidan (och produkten) innan jag beställer och denna sidan fått mycket bra betyg. 8,73 av 10.
    Men nu ska jag sluta vara en besserwisser 😉

 8. Banan, jordgubb och laktosfri naturell youhurt. (I orginalreceptet ska det vara socker i men både jordgubbar och banan är söta nog som de är.)

  Kommer inte att köpa. Jag vill ha allt. Mixa ner rubbet och äter sedan med sked…….

 9. Apelsin, ananas och en liten bit ingefära är min favorit, brukar blanda ner äggvita ibland.
  Morot och äpple.
  Mango och passionsfrukt (skall serveras riktigt kall).
  Hallon, apelsin, ingefära och avokado (man kan använda fryst då man bara har i lite) blir krämigt och gott.
  Slänger i typ allt jag tycker är gott och hoppas på bra resultat, hittills har det aldrig blivit äckligt.

 10. Justja, tänkte tipsa om något jag beställde hem när jag bodde i Sthlm då jag älskar frukt; Ekolådans fruktlåda. Den var så himla bra! Trots att vi bara var två i hushållet åt vi upp/juicade hela stora lådan innan något hann bli förstört.

 11. Men är det så bra för tänderna att dricka en massa juice? Tandläkaren frågar ju alltid om man dricker mycket läsk/juice när man är där och säger att det är lika dåligt…

 12. Jag gör en kylskåpsrensning ibland och slänger ned allt möjligt jag hittar i fruktlådan Hittills har jag provat följande i olika varianter: ananas, äpple, mandariner/clementiner, ingefära, rödkål, grönkål, citron, nektariner, paprika (skitgott!), gurka, morot (alltid), mango, melon (alla former), kiwi, päron, körsbär, blåbär, hallon, jordgubbar, spenat, avokado, chili, tomat…. typ allt ja…. grönkål + citron + äpple är faktiskt skitgott! Vattenmelon också!

  Saknar bara att prova typ sallad och lök och sånt, men där går nog min gräns ändå

 13. Ha alltid i ingefära! Supergott med apelsin morot o lite citron plus ingefära. Men… du måste ta ut skenan o borsta tänderna också …

  1. Har just varit på ICA och köpte shitloads med ingefära och skulle precis skriva ett inlägg om att jag efterlyser goda ingefäradrinkar… Jag slarvar nog med tänderna, borstar bara tre ggr/dagen. Har ni det bra? Åkte ni till Winchester House?

   1. Men vafan, nu har jag gått och beställt den där boken. Kan ju bara hoppas på att n å g r a av recepten smaaaaakar gott också. Annars vet jag var din brevlåda bor!

 14. Med stor risk att du inte kommer våga prova 🙂 Gurka, citron/lime, ingefära och spenat :). Frisk och god och rena medicinen 🙂

 15. Älskar mina nypressade juicer, fast min favo gör jag på 1 fänkål, 1 äpple, svartkål, 1 citron, en tumme ingefära, spenat (smakar ingenting i juice så det kan du slänga i massor av 🙂 selleri, och en halv röd chili… Sen i med lite macca och milk thistle!!
  Är nyfiken på hur du är med så mkt socker i din juice eftersom du somnar av det? Frukt är ju väldigt sött!? Blir kanske mkt med 3 ”naps” per dag! Eller också världens bästa själ att slippa chäääääfen 😉

 16. Blåbär och björnbär måste du ju prova! Ananas och ingefära skall tydligen vara gott med.
  Släng i lite mynta eller kanel. Experimentera dig fram 🙂
  Och du, släng inte fruktköttet. Låt talibanen baka något med det. Blir supergott.
  Eller mixa det med is och få en läcker dessert.

 17. Men Mona, om jag Kollar samma juicer pa Amazon sa kostar den, utan rabatt och annat tjosan, 144 Euro (1.400 SEK). Sag t.om en för 1.300 SEK pa en annan firma. Hur kan det vara sa stor prisskillnad?

  1. Hej!
   Det finns flera saker som skiljer ett köp i Sverige mot ett köp på t ex Amazon, för det första kan det skilja på vad som ingår i produkten t ex vilka tillbehör som inkluderas (då detta bestäms per marknad), instruktionerna finns inte alltid på alla språk och framförallt har du inte samma garanti på ditt köp. Allt detta samt momsen påverkar priset och gör att det kan variera mellan länder.

 18. En fråga till Panasonic-Jenny (som kanske fler har nytta av) – jag ser att ni använder DHL för leverans. Då jag inte kommer vara hemma vid utkörning, saknar jag att kunna ange var jag vill hämta mitt paket. Det alternativ till Servicepoint som används utifrån mitt postnummer, är inte där jag vill hämta då det ligger osmidigt till i förhållande till min vanliga resväg. Jag vill istället hämta mitt paket på en Servicepoint i centrum som jag passerar.
  Eller är det ett meddelande som jag skriver in på det fjärde steget?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..