Pack-Stina

Det är vår absoluta högsäsong just nu varför all tid går till att packa ordrar. Butikerna skriker efter sina varor och vi packar som dårar. 

img_2115
Det är jul som gäller och jag badar i tomtar och änglaspel. Och smide. Härom dagen fick vi ett ton smide. Alltså, ett riktigt ton smide. En liten leverans. Brukar ligga på två-tre ton, men jag behöver inte oroa mig, det kommer mer. 
img_2109

Nisse känner på sig att det är shitloads att göra så han är extra stökig. Igår fick jag nog och lyfte upp hans sovkorg på min plockvagn. Han fick helt sonika hänga med mig runt på lagret och sov medan jag plockade varor. 

img_2114
Kunde jobba ifred i flera timmar. Tog en snabblunch, jobbade vidare och drog hem vid 16-tiden. Helt slut. 
img_2126

Det första jag gör när jag kommer hem är att klä av mig och sätta på mig slapparkläderna. Sjukt osexig men hej vad jag inte bryr mig. 

img_2129

Plockade fram alla ingredienser och bad talibanen fixa middagen. Jag hade noll ork. 

img_2130

Drog i mig en sån här för att klara av kvällspasset. Allt jobb framför datorn. Förbereda inlägg, svara på mail. 

img_2135

Kan ju säga att det gick sådäääär bra med en hund som tyckte att han fått för lite kärlek under dagen och bestämde sig för att lägga sig tvärs över min mage. Fick köra enhandsskrivning under de två timmar han låg där. 

img_2131
En fråga till er som har hundar: hur ofta klipper ni klorna? Jag klipper Nisses en gång i veckan men tycker att dom är för långa. Problemet är att om jag försöker klippa mer så börjar det blöda direkt. What to do?

 

 1. Blöder det har du ju klippt för kort. En gång i veckan låter ofta. Hos oss räckte det med en gång i månaden. Men kan ju vara olika hundar med. Fy bubblan för att ha högsäsong i denna hemska skitmånad. Nästa vecka har barnen lov. Då går jag inte ur sängen. De får sköta markservicen. Vad ska man ha barn till? Om man inte kan använda dem som slavar. Hehe. Morsning korsning nu ska jag på spa. Ha en bra dag bland alla lådor. Kram

 2. Hej, det ska finns ett spray som man sprayar på så att det slutar blöda kolla på Apoteket, jag använde det till min hund när det ff fanns i livet och funkade jättebra, eller så låter du en veterinär klippa, och samtidigt passa på att ta bort hår mellan trampdynorna.
  Om man klipper för lite så kryper pulpan längre fram på klon och det gör att det börjar blöda

 3. Jag klipper hundens klor oxå 1g/v. känns som klorna växer som ogräs – klippa oftare. eller så går en vecka sjukt snabbt… Hon är ute i sin hage där vi har grus och vi rör oss längs grus asfalt och skog så jag tycker klorna borde nötas på egen hand oxå.

 4. Klipper också en gång i veckan. Om du har en riktigt bra och vass klotång så kan du ta lite i taget, som en liten tunn ”skiva” bara. Då ser du när du närmar dig pulpan, det ser lite ljust och geléaktigt ut. En del föredrar att fila klorna, finns mer eller mindre bra kloslipar på marknaden. Tycker inte klorna ser jättelånga ut, fast det syns bättre om han står upp.

 5. Klipp två ggr i veckan? 😉 Jag klipper min rottistjejs klor när det börjar klappra på golvet när hon går – säg ungefär en gång i veckan (yes, vill ha riktigt korta klor). Du kan ju även vända dig till djurbutik / veterinär som visar dig hur långt du kan klippa och även hjälper dig med ”första vändan” så att de blir så korta som det går i dagsläget.

 6. Bästa tipset för hundar med långa pulpor är att använda en dremel eller handfila. Då kan du komma närmare pulpan försiktigt utan att nudda den.
  Det finns också en metod som heter alternate cut. Googla på det så får du bilder. Du ska alltså klippa tills du ser pulpan (ser ut som en liten ljus prick mitt i det svarta) och sen klippa(men helst fila, lättare då) i vinkel mot pulpan. Dvs, snett 😛

  Det som händer då är att när hunden går så slipar den försiktigt ner underkanten på klon (om en gör rätt) eftersom den inte blir lika stark med en del av ovansidan borta. Det underlättar för att få pulpan att dra sig tillbaka. Men en måste fortsätta ofta för att underhålla om en vill få tillbaka pulpan och det tar lång tid när de varit långa. Och en måste komma skitnära pulpan men utan att klippa den, annars drar den inte heller sig tillbaka.

  Ja, jag har nördar lite på dethär eftersom jag haft samma problem själv. Desutom med en hund som hatar att bli klippt. Finns en bra fb grupp för det också om du vill ha fler tips där de också praktiserar denhär metoden 🙂

   1. Stämmer bra, det är distributören som säljer på den sidan …. vilket de egentligen inte ska göra eftersom de konkurrerar med oss återförsäljare. Vi får dock in den först inom ett par veckor så du får nog beställa via dom!

    1. Hej Mona
     100 % när du säger ett par veckor? Vi vill oxå ha bajssprej vet ej om det går att köpa hos dom? Vill helst köpa av dig men då måste jag veta att de kommer om ett par veckor eftersom jag köper åt andra också.

    2. Men hörru pinglan! Brukar inte ni sälja vissa grejer mycket billigare än era återförsäljare? Eller har jag fått allt bakom galoschen nu? Kändes bara som att det var samma sak! (Men jag har som sagt ingen erfarenhet av säljande, bara stor vana av att hålla i en varukorg )

     1. Nä, vi säljer smide till ÅF, inget annat, och det är vi lite dyrare på till slutkonsument…just för att de inte ska bli ledsna på oss.

 7. Vi (maken) klipper vår schäfer varje söndag. När klotången kommer fram lägger sig hunden på sida och sträcker fram tass efter tass… Kul att se 🙂

 8. Hej!
  Blev helt tokig nu när jag ser att du skickar iväg en massa Änglaspel! Hade ett sånt när jag va liten som vi hade på vårat köksbord, går de köpa på eran sida??? Ahhh, måste ha som jag letat efter dessa men inga hittat… Snälla Mona hjälp mig…

  /En trogen bloggläsare som aldrig lämnar avtryck!

 9. Som tidigare skrivet. fila dem! Och låt honom springa mycket på steniga ytor. Där sliter han dem själv = mindre att slipa alt klippa.
  Är man riktigt smart har man valt en hund med ljus klor då ser man exakt hur långt man kan klippa……

 10. Du har inte funderat på att skaffa en dagmatte till Nisse, eller låta honom gå på hunddagis de dagar när du har mycket att göra?
  Jag tror att det vore bra för er båda. Nisse blir rastad och aktiverad och när din dag är slut kan ni i lugn och ro slappa i soffan hela kvällarna.
  Det kanske finns någon hundvan bloggläsare som bor i närheten av dig eller jobbet som kan ställa upp.

  1. Njae, jag kompenserar det efter jobbet. Det spelar ingen roll hur mycket vi har att göra, han är ute minst 5 gånger om dagen. Enda gången man är 100% ursäktad för en paus! Är lite mesig över huvud taget när det gäller honom: gillar att ha honom med mig överallt. Just nu så är det bara extremt mycket under ett par veckor, sen släpper det.

 11. Enligt Varmdos djurklinik

  ”Hundars klor växer olika fort, och dom sliter på sina klor olika mycket. Vissa behöver få sina klor klippta en gång i månaden eller oftare medan andra klarar sig längre än så. Det är således mycket individuellt och får anpassas utefter just din hunds behov.

  Klipp hellre lite och ofta, än mycket och sällan, på så vis håller man pulpan kort. Blir klorna mycket långa växer pulpan med ut.”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..