Operation Dagsverke

Ett jättebra reklam-samarbete

 

Minns ni?

 

Ni andra, som är närmare födseln än andra änden, måste kanske få en förklaring: när jag gick i skolan hade vi något som kallades Operation Dagsverke. Det betydde att aningen hela skolan, eller bara klassen, uträttade ärenden och fick pengar för det. Man satte upp lappar på ICA och sa att man kunde passa katten, klippa gräsmattan, gå ut med soporna, plocka äpplen … what ever, för en slant. I vårt fall handlade det om att samla in pengar till en resa till London. Vi var för övrigt den första skolklassen i Sverige som fick tillstånd att åka utomlands på studiebesök. Givetvis med föräldrar som hängde med.

 

Dessa Operation Dagsverken gjorde man i skolans regi, om jag inte minns fel. Idag finns inget sånt. Vi som bor i villa får ofta besök av ungdomar som säljer strumpor och ljus för att samla ihop stålingar till den förening man är med i. Och jultidningar, men det gör man ju för egen del, inte för en förening.

 

För några veckor sen fick jag en förfrågan från Vår Bazar. Hade ingen aning om vad det var så jag googlade lite för att kolla upp dom.

 

SJUKT bra idé. Det funkar ungefär som just jultidningar, fast smidigare och MYCKET bättre! Lyssna här:

 

Man anmäler sig kostnadsfritt på deras hemsida, får ett säljpaket som innehåller två kataloger och ett gäng ordersedlar. Katalogen innehåller närmare 100 superbra och roliga prylar.

kola-468x402
24852947-origpic-34f620
dj410697-kosta-brandfilt-1

(Snygg brandfilt.)

 

Både sånt man behöver och givetvis grejer man inte behöver men vill ha ändå. Saker man kan äta och fina attiraljer man kan spara. Klart lättsålda produkter och allt icke ätbart har ett års garanti. Bra julklappar också.

 

Sen börjar man sälja. Perfekt för klubben, gänget i stallet, klassen eller basketföreningen. Säljaren tjänar 1/3 av vad produkten kostar och man ligger aldrig ute med pengar. Vår Bazar står även för fraktkostnader. 

mavbild-2016-10-13-kl-19-30-56

På hemsidan finns en mätare man kan ställa in om man har ett specifikt mål och vill se vad man tjänar. De har även säljcoacher som hjälper till. 

img_1602

Härom dagen hämtade jag en låda hos Tailsweep. Hade ingen aning om vad det var utan trodde det var just dessa säljkataloger. För att jag skulle få se hur dom såg ut. 

img_1615
Blev aningen förvånad när jag öppnade och såg att det var ett gäng produkter.
img_1618
Hur mycket roligt som helst men den bästa grejen var den här! Jag ska köpa en till för den är p e r f e k t för mig och talibanen att ha med på alla danstävlingar.

 

Maken är tränare för talibanens gamla fotbollslag och han blev eld och lågor över det här. Det här är ju bra mycket roligare än alla jultidningar man har stödköpt år ut och år in.

 

HÄR hittar du all info. Ni som läser det här inlägget via Facebook; dela gärna för det är verkligen en skitbra idé och företaget är mycket seriöst. Dessutom: det team/lag som säljer bäst får en extra bonus på 10.000 kr.

 

Helvitti, höll på att glömma en tokviktig sak: när ni beställer hem informationspaketet så GLÖM inte att gå upp i rullmeny, trygg på BLOGG och svara på frågan ”Hur hittade du Vår Bazaar”? Fyller ni i det så får ni 1000 kr extra vid start av försäljningen! In med er nu, det här är verkligen ett superbra sätt att tjäna pengar på för våra ungdomar! HÄR!

 1. Född 74 och har aldrig varit med om Operation Dagsverke men jag har hört talas om det.
  Vår Bazar sålde sonens klass genom för flera år sedan så du är lite efter din tid där 😉
  Jag har skärbrädor hemma för att bevisa det…

  1. Haha, men jag har verkligen inte hört talas om det här förut. Jag är så sjukt trött på jultidningsförsäljningen! Det här är ju grejer man verkligen använder!

  2. Hallå det var inte alls sonen, det var jag. Jag och två vänner var ute sex timmar och knackade hus en eftermiddag, fick sålt tre produkter. Jag tror att klassen på 22 elever samlade in lite mindre än 3000, men nu verkar det kommit betydligt fler produkter så kanske blir mer lättsålt då /:.

 2. Fast Operation dagsverke finns fortfarande och jag har nog för mig att det i just det namnet alltid ska vara så att man samlar in pengar till välgörande ändamål. Mina döttrars högstadieskola har detta fortfarande. De har arbetat för ”Hope for Children” i Lettland.

 3. På min sons skola har de Operation Dagsverke två dagar per skolår. För pengarna åker niondeklassarna till Aushwitz och Birkenau. Tycker det är fantastiskt bra. Kram på dig

 4. Från en som är samma årgång som dig, måste jag bara fråga.
  Hette det inte typ ”Håll Sverige Rent” eller nåt på våran tid?
  Och ” Operation Dagsverke” idag??? Fast du kanske har rätt,
  minnet du vet.

  By the way vi åkte på klassresa till Mallorca när vi sluta nian, det va tider det

 5. Skolan där mina barn gick högstadiet har Operation Dagsverke, alla pengar går till någon ideell organisation (rädda barnen eller röda korset, har jag för mig).
  Däremot kommer jag inte i håg att jag hade något sådant i skolan och då är jag ändå av samma fina årgång som du 🙂

 6. Operation dagsverke (som fortfarande finns!) och insamling till klassresa är två helt skilda saker i min värld.
  Det ena välgörenhet och det andra nöje?!

 7. Operation dagsverke hade vi också, född 92, och det var och är en insamling till välgörande ändamål. Konstigt att det är olika.

 8. Är rätt kluven. Genom åren har det ju varit den här och massa liknande i skolan och olika föreningar. Brukar vara vuxna som kränger diverse saker på jobbet åt sina barn. Alla säljer ju och även de egna barnen så ingen förutom familjen brukar vara intresserad av att köpa. Vi har fortfarande operation dagsverke men pengarna går alltid till behövande som skolan eller kommunen bestämmer.

  1. Jag tycker det är superbra julklappar! Maken är ju tränare för talibanens gamla fotbollslag och dom vill åka på träningsläger i Barcelona så det här är en superbra grej för dom…tyckte han.

 9. När det gäller att samla till klassresor och liknande så hade en kompis barns skola bästa lösningen ever. En lördag varje år hade de ”skolans dag”, då alla kom tillsammans med föräldrar, farmor och farfar, mormor och morfar osv. Det var fika, lotterier, med skänkta prylar, loppis, brandkåren och polisen var där och visade upp sig – kort sagt en trevlig familjedag. Alla pengar som kom in gick till klasserna i en viss årskurs (minns inte vilken just nu) så att dom kunde finansiera sina klassresor.
  Vore nåt för fler skolor att ta efter!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..