D e n paniken

Sitter i ett viktigt lunchmöte. Det är med för mig helt nya människor och jag måste visa min bästa sida då det är business. Jag måste göra intryck. Helst så bra som möjligt då det kan generera klirr i kassan på sikt.

 

Vi beställer in en kopp kaffe. Jag är ingen större kaffedrickare och föredrar cappuccino. Min kropp är dock som en klocka: dagens första kaffekopp sätter alltid igång min mage. Alltid. Det går liksom inte att hejda.

 

Jag drar i mig halva koppen när jag kommer på att, fuck i helvete, jag hade inte druckit något tidigare på dagen. Mycket riktigt, 1 minut och 28 sekunder senare börjar det mullra i magen. Rejält. Jag får panik på riktigt. Dels för att jag inser att jag måste gå på toa och dels för att jag visste att toaletterna låg en bit bort. Jag ursäktar mig och reser på mig. Håller på att göra i brallorna och är tvungen att gå med benen i kors, eller ja, så gott det gick. …och samtidigt dra ihop bajlådan så mycket som möjligt för att undvika dålig stämning på restaurangen.

 

Stapplar in på toan och kastar mig ned på toaringen. Halleluja. Har ont i magen men är klar en stund senare. Tvättar händer, tar 11 steg utanför toaletten när jag känner att, nää, det är fan dags igen. Tvärvänder och springer tillbaka in. Hinner p r e c i s få av mig brallorna. Magvärken från hell sätter igång och jag sitter halvböjd och kvider. Helvete, helvete, helvete, i n t e nuuuu. Tiden går men jag kan inte resa på mig. Fattar att mitt sällskap mest troligt undrar om jag dragit från Stockholm.

 

Ganska exakt 20 minuter passerar innan jag är i någorlunda form. Kommer tillbaka till bordet och blåljuger. ”Förlåt att det tog sån tid, jag fick ett samtal som jag var tvungen att ta.”

 

Note to self: drick ALLTID dagens första kaffe PÅ toaletten.

LOADING..