Min dumma man

Jag och maken har hängt ihop i 20 år. Vi är väldigt olika. Väldigt. I s y n n e r h e t när det kommer till inredning. Det vet ni gamla läsare. Han har mycket bestämda åsikter om hur saker och ting ska se ut hemma hos oss och jag har varit mesen som inte pallat att stå emot. Det tog t ex två år att komma överens om vad vi skulle ha för soffbord. Under tiden hade vi inget alls. Till slut gav jag mig.

 

Vid den här tiden förra året bestämde jag mig för att nu-jeflar-får-det-vara-nog. På nyårsafton upplyste jag maken om att 2016 kommer vara The Year of the Wife. JAG skulle bestämma. Alla möbler ska bytas ut. Ska dock erkänna att det har blivit lite försenat pga av för mycket andra utgifter. Därför har jag enhälligt bestämt att första kvartalet 2017 ingår i det här året. Har kanske inte riktigt informerat maken om det ännu.

 

Min riktiga anledning till att jag vill byta ut soffa, matsalsmöbler och altanmöblemang har med det HÄR att göra. Vi har ju umgåtts mycket genom åren och han har suttit på dessa ställen många gångar. Firat jular och födelsedagar tillsammans. Alla spår ska utplånas.

 

Dock kom läckaget i vårt badrum emellan. I och för sig står försäkringsbolaget för golv och väggar, men resten: inredning och rörjobb, måste vi stå för.

 

Badrummet ja. Jag talade om för maken att han kunde luta sig tillbaka för, eftersom det skulle totalrivas så var det inte aktuellt för min del att spara den gamla inredningen …. och att det det är mitt år så skulle jag få bestämma exakt hur det skulle se ut.

img_1937

Han muttrade men gick motvilligt med på det. Med ett undantag. Han ville på inga villkor att vi skulle göra oss av med bubbelbadkaret. (Bilden ovan är innan vi rev badrummet.) Jag höll på att smälla av. Han har badat max 5 gånger på de 13 åren vi haft det men det var inte där skon klämde. Min man är inte som alla andra män. Han tänker bara att, badkaret kostade 25-30.000 kr när vi köpte det … för 13 år sen och i hans hjärna så är det värt precis lika mycket idag. Idiot. Efter mycket tjafs gick jag med på att behålla det. I väntan på att hantverkarna ska bli färdiga så står det i vårt sovrum.

 

Nåväl. Den här renoveringen har tagit tid. Tycker dom har hållit på i flera år snart. Jag har bestämt inredning, kakel och golv.

img_0812
I veckan blev plattsättar-Peter klar. Han var m y c k e t tveksam till mitt val. Jag var nämligen väldigt envis med att fogen på väggkaklet skulle vara densamma som golvkaklets fog; mörkgrått. Tre gånger var han på mig och undrade om jag var säker … innan han skulle börja.
img_1580
Japp, jag var tvärsäker.
img_1579
Det blev nämligen exakt så så som jag vill ha det. (Den svarta randen längs med taket ska givetvis målas vit…) Rörmokaren kom härom dagen och vi stod och pratade lite om var inredningen ska stå. Maken är med. Jag stönar högt när jag meddelar att ”…”ja, och så vill maken att vi absolut ska ha in det där jävla chabraket till badkar igen .. i hörnan där.” Han tittar på maken och garvar: ”Ahh, bubbelbadkar á la 90-tal!” Maken tittar på oss … och mumlar: ”Ähum … ehh .. mmm … vi får väl se.”

 

Jag sätter i halsen. You said what?! Hörde jag verkligen rätt?! Jag låtsades inte om något men en timme senare satt jag framför datorn. Fanihelvete, jag skulle ha beställt ett badkar från början. 

58167_1_s

Då hade jag nämligen valt det här. (Från Golvpoolen.se) Problemet är att det är för sent att beställa nu eftersom golvbrunnen hade behövt sitta på ett annat ställe. Sjukt jefla sur när rörmokaren påpekade det. Måste hitta en annan lösning.

badkar-hafa-queen-krom_1_1

Det måste i så fall bli ett sånt här men frågan är om man tröttnar på det? Ni som har, gör man det?

3190647a

Det här vill jag ha men det verkar svårt att hitta med svarta fötter. Dock berättade rörmokaren att badkarsblandare som står på golvet, som ovan, inte är godkända av ett endaste försäkringsbolag. Detta trots att det som står i badrumsbutiker säger att det är det. Jefla tur att man fick reda på det för vi har inte råd med en översvämning till.

 

Så, jag har beordrat rörmokaren att ge f-n i att släpa in bubbelbadkaret. Det får helt enkelt vara tomt tills jag skrapar ihop stålingar till ett normalt badkar. Ni som har erfarenhet, jag vill höra vad ni tycker.

 1. Nej, man tröttnar aldrig på badkar med lejontassar <3
  Har ett med vita lejontassar nu och mitt förra hade silverklor – I love it!
  Sätt en blandare med lång pip på väggen så kan du tappa i karet och sedan drar du ett avrinningsrör ner till golvbrunnen så att vattnet rinner ut.
  Släng det gamla bubbelbadkaret på tippen eller så låter du maken sälja det på Blocket för 30 000 kr (lycka till med det, typ!)
  Men varför funkar inte karet från Golvpoolen?
  Kan man inte placera det så att det hamnar närmare avloppet alternativt dra en avrinningsrör?
  Eller förresten, om maken har ändrat sig så kanske han skall betala för att dra om avloppet så att det passar ett badkar i tiden?

 2. Man får sätta blandare på golvet men man får sätta flex-rör från anslutningar på väggen. Det är just att rören kommer upp ur golvet som inte är godkänt enligt säjer vatten.

  Jag kollar också på badkar till nya huset men tyvärr tycker jag känslan i plastkaren inte är något vidare.

 3. Har man ett lantligt hem, tröttnar man inte på lejontassbadkar. Tycker de är jättefina, men börjar bli uttjatade.
  Köp ett tillräckligt långt bara, för det går inte att krypa ner med axlarna eftersom de sluttar så mycket. Köpte ett som var ca. 160 cm och det var helt värdelöst att bada i, trots att jag är kort.

 4. Fattar inte varför han var starkt tveksam till grå fogar? Ser ju hur bra ut som helst, är det jag som har ”dålig smak” eller??

 5. jag har ett lejontassbadkar i mitt hem vid havet,det har silvertassar,hur tjusigt som helst!! det ar djupt,sa det ar inte jattelatt att bara hoppa ur det.Men an sa lange ska du nog klara det…!!

 6. Nej man tröttnar inte. De är sjukt sköna att ligga i men som sagt det måste vara tillräckligt långt så att man kan sträcka på benen. Jag blir glad varje gång jag går in i badrummet. Rören ska inte sitta i väggen som vätter mot utsidan heller btw, pga att de kan frysa då enligt vår röris. Och tack för en bra blogg från en trogen följare!

 7. När jag skulle välja fog till mitt kakel i köket, så valde ett mellanmörkt till kaklet som är lite ljusgrått, morsan var på mig hela tiden att jag skulle välja ett ljusare.

  Men när det var klart erkände hon att det blev rätt fint eftersom bänkskivan är mörk

  Så, inget fel på mörk fog 🙂

 8. Vi gjorde tvärsom, kritvit fog på kritvitt kakel. Det ska man tydligen inte heller ha, för då måste man vara noggrann med att hålla rent.

 9. Jag håller med din kära make. Bubbelbadkar is the shit. Fatta va härligt. Du gillar ju bubbel. Då kan du ju sitta i bubblet och dricka bubbel.

 10. Åh jag älskar mitt bubbel- / massagebadkar!
  Kan ligga där i flera timmar o läsa, dricka vin, o sova en stund. HUR skönt som helst!
  Speciellt när man jobbat o är lite trött i kroppen, så masserar badkaret upp musklerna lite.
  Så, sorry, står nog på makens sida denna gång..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..