Hold your horses

Det är den 17 oktober idag. Eller har jag missat något? Snart börjar man väl med julpyntet också.

img_1563

 1. Julpyntet säljs ju för fullt. Det har tom trängt ut Halloweenpryttlarna på vissa ställen, trots att det inte ens varit Halloween än.

  1. Jepp 1 oktober, då är Ikea igång… Finns lussebullar att köpa på Coop också eller om det var Hemköp. Barnen har börjat tjata om pepparkakor men det är det inte dags för än tycker jag. Möjligen i slutet av november, inte förr!

 2. Eko-hallen, IKEA och en hel hög med affärer till…… Och då inte bara belysningar utan hela kitet med tomtar, granar osv….

 3. Japp redan framme – bredvid halloween sakerna. Jobbar i butik och tycker samma sak – för tidigt – vilket även många kunder gärna påpekar och sedan betalar sina ljusstakar och julkulor i kassan. tillsammans med julmusten ! World is crazy

 4. Julpynt finns redan. På ”mitt” Maxi dök julmusten upp häromveckan. När jag var liten så var det julskyltning 1:a advent. Då täcktes affärerna skyltfönstren med papper och skyltade upp. På ”skyltsöndagen” togs det bort. Affärerna var stängda och folk gick runt och tittade. Nu är jag spyfärdig på julen långt innan dess.

  1. Samma här, är inte mycket för Jul längre

   Julskyltingssöndagen var jättemysig när man var liten, men nu är man som du säger less på det när den dagen kommer

   En kompis hon plockar ner julpyntet hemma redan innan nyår för då e hon med less på det

   Själv har jag slutat julpynta för många årsen, enda som åker upp är adventstakar och ev julgardin i köket

   Alla tomtar o dyl får bo kvar i källaren, dessutom brukar jag jobba hela julen. Vi firar ifs julafton oftast hos mamma på em/tidig kväll om jag e ledig, annars hämtar jag bara rester hos mamma

  2. Håller med, jobbar själv på Ica Maxi, där julen ska vara framme vecka 42, tror jag det är..
   Julen är liksom inte så rolig längre, man har tröttnat långt det ens är december.
   Men för ungarnas skull kör man ju på. Fast nån vidare julstämning har jag inte haft på många år. Kanske att den dyker upp i år, då jag inte jobbar eftersom vi blivit familjehem o jag går hemma o bebismyser! 🙂 *hållertummarna

 5. Jag ska nog ta och köpa en julkalender snarast, förra året hade de sålt slut när jag i sista minuten skulle köpa och lilla F-08 blev sur.

 6. Nästa år förklär vi julgranen till midsommarstång och maskerar tomten till påskkärring så kan vi ha allt uppe året om!
  Fyyyy det känns alldeles för tidigt!

 7. Tidigast 1:a advent, annars hinner jag bli döless innan julafton. Stjärnor i fönstren och stakar.
  Ett par dar innan julafton plockas granen fram. Strax efter jul är jag less och vill bort med allt, men håller ut till strax efter nyår för sonens skull.
  Älskar julen… när det är ro och frid och fin julmusik (den börjar jag dock lyssna på redan i nov. Eller året runt om sonen får bestämma). Inget stressande i julhandeln… hate it.

  1. Åh jag håller med dig, med tillägg att lussebullar får ätas tidigast till lucia och julmusten får öppnas till skinkmackan kvällen den 23 :e!

 8. Hej Mona, jag får inget svar på frågan som jag ställde via er hemsida Design for home så jag chansar här istället. När får ni in skosprayen igen?

  1. Halloj, vad konstigt, jag ser inga obesvarade mail där! Den kommer in nu i november. Gissa om jag kommer blogga om den! Har h u r många förfrågningar som helst om den!

   1. Tack för svar. Då ska jag hålla utkik 🙂 Planerar att beställa en ullponcho också men det känns dumt att betala frakt två gånger.

 9. Tidigt och tidigt, eller sent i mitt fall. Har julpynt som hänger uppe fortfarande sen förra julen 🙂
  Fick en så sur kommentar av min svärmor efter nyår, om ett julpynt som hängde kvar, så jag svarade att den skulle få fortsätta vara framme eftersom det går så fort tills det är jul igen 😀
  Svärmor blänger på julpyntet varje gång hon kommer hit och jag småler varje gång, he he….

 10. Jag är URKASS på växter men julstjärnan.. den lyckas jag banne mig hålla vid liv året runt.
  Ljusstakarna brukar stå uppe året runt, byter bara ut stjärnan mot en vanlig lampstjärn, mycket praktiskt 😉
  /J

 11. Jag älskar att få julpynta! Men inte före 1:a advent… Min man skällde på mig förra året för då var jag igång helgen innan 1:a advent. Alla tomtar fram, även de på loftet, ljusstakar och julstjärnor. Men när affärerna redan plockar fram pyntet och julskyltar, då slår jag bakut. Motsatt effekt på mig, inte sugen på att köpa en enda pryl även om jag älskar att pynta. Har mängder med tomtar och varenda en ska fram vare sig min man vill eller inte!

 12. På min Ica Nära är hela gången fram till kassan fylld med julskum……….som en vägg………..Nu är det jul igen……..

 13. Hej och god morgon
  Gör det enkelt för mig….vet ju att man kan läsa eller kolla upp mer ordentligt. Men jag älskar genvägar 🙂
  Varför står det intas med måltid på tabletterna? Jag suger ju på att äta frukost och mitt minne är bättre på morgonen så jag kommer ihåg att ta dem. Vad händer om man bara tar en kaffe och tabletter? Har plåtmage så jag får sällan eller aldrig ont. Men ör det ngn som vet av er alla kloka bloggläsare???

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..