När man blir irro på riktigt

Igår när jag åt lunch med Malin & Malin så skulle jag ta något gott till kaffet efteråt. Stövlar fram till disken för att se vad som erbjuds. 

img_1799

Alltså. Titta NOGA. En dammsugare för 25 kr. Titta en gång till. Ser ni storleken? Dom är max 3 cm. TJUGOFEMJÄVLAKRONOR! Wilmer-Malin trodde inte sina ögon. På hennes café kostar dom 28 pickadoller. 

img_1861

… och bara för skojs skull köpte vi en för att jämföra med dom hon säljer hos sig. Förvisso är hennes megastora, men vafan, HUR kan man ta 25 kr betalt för ett 3 cm bakverk? Maten är jättegod, men de ska fan SKÄMMAS över sina kakpriser!

 

Så, välkomna till Wilmer Kaffebar, Bergsgatan 30 på Kungsholmen. DÄR kör man inte med ockerpriser!

 1. Det är väl både och. Lite saftigt med 25jr för den lilla, 10-15 hade väl vart rimligt.

  Den stora för 28 är mycket för pengarna, men kanske inte så bra företagsekonomiskt eller miljömässigt. Den hade säkert sålt lika bra om den vart 30% mindre för 25kr och få hade inte kunder ev köpt en och delat på eller slängt halva.

 2. Den kunde gott kosta 50 kr (men jag förstår, såklart vad du menar). Sånt där skit borde ingen äta, oavsett hur ”bra” de är bakade. Bara socker och elände som är dåligt för alla.

 3. Jag håller med Mr Lee.
  Tycker den stora är alldeles för stor, kunde ha delat till två istället. Sedan tycker jag att det är lite tråkigt när du hänger ut stället på det här sättet. Du bedriver ju egen verksamhet och vet hur svårt det är med ett rykte. Du har en väldigt stor blogg, nu kanske du gör så att de tappar kunder. Istället kan man väl prata med dem om detta. Varför inte vara lite snälla mot varandra istället?

  1. Nja, håller inte med; så stor blogg har jag inte så att mitt inlägg skulle påverka. Har svårt att tro det. Dom tar ju såna priser för att dom KAN. En jäkla skillnad. Det är ju upp till oss gäster att välja. Deras mat är sanslöst god och den kan jag betala för men en dammsugare är en dammsugare, var än i landet vi är. Dessutom kommenterade vi det (på ett trevligt sätt) till tjejen i kassan.

 4. Vet inte riktigt om jag skulle bli förbannad för det. Är ju fritt att köpa. Matpriserna är också x 2 vad jag tycker är ok så matchar inte fikapriset det? Lunchen kostar väl ca 200 utan att det t ex är affärslunch? Bra omdömen har stället iaf : ))

  1. Jag har sjukt dålig koll på vad lunchpriser ligger på då jag oftast tar något mindre pga min operation. Innan jag gjorde den så låg dom på typ 70 kr. Sen överdriver jag lite; blir bara sjukt irriterad över att man kan ta så mycket för så lite.

 5. Toppen att du tog upp detta angående priset med dem. Jag förstår ändå inte själva syftet med att hänga ut dem här? Jo, jag tycker du har en skapligt stor blogg för att kunna förstöra eller för att locka kunder. Så som du gör till din väninnas café, vilket jag tycker är underbart att du gör. Det jag blir lite ledsen på är att du kände att du var tvungen att hänga ut dem angående priserna.

  1. I hear you men håller inte med. Jag lyfter ju inte bara kompisars verksamheter, utan även människor i olika serviceyrken, GeKås, allmänna tips om bra saker. Då och då händer det att jag blir irriterad på något och då skriver jag om det. Alltså, för mig är det givetvis roligare att hissa saker, men jag lever ju i en vardag där jag valt att dela med mig av stora delar av mitt liv, varför även negativa saker måste gå komma fram. Bloggen för mig blir relativt död om allt bara är bra jämt. Så är det ju inte. Hur som, vi kan ju vara överens om att inte vara överens!=) Dock valde jag, av en helt annan orsak, att ta bort deras namn.

 6. Helt okej 🙂 Jag tycker fortfarande om dig, fast jag inte alltid håller med dig. Men det är väl lite som med dig och maken också har jag förstått 🙂
  Kram på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..