Fredag hela veckan lång

Alltså. Den här tandställningen tar kål på mig. Har så SJUKT jäkla ont i munnen och läpparna ser ut som två korvar. Har kommit på att, ju mer jag pratar, desto mer skavsår får jag. JÄTTEBRA att sätta in tandställning i veckan när jag ska prata med alla bloggläsare på Viking Line-kryssningen ikväll!

img_1273

img_1269

Packade ordrar på jobbet igår innan jag åkte in till Tailsweep och åt en god lunch med herren till höger, Daniel. Magnus, uppenbarligen han till vänster, jobbar som säljare. Han ingår i teamet som ser till att knyta ihop samarbeten mellan oss som bloggar och företag som vill jobba med oss. Teamet gör ett jättebra jobb och jag är en av de lyckliga som får superbra samarbeten tack vare Magnus och gänget. Daniel är chäääf. Ansvarig för alla oss ”influencers” som vi så fint kallas. Själv säger jag ”bloggare”. Funkar bra.

img_1275

Efter den goda lunchen åkte jag till kontoret och hämtade upp Nisse. Vidare till norra Europas bästa skomakare. 

img_1276

Har ett par svinsnygga stövlar som är för trånga uppe vid skaftet så jag frågade om de gick att lästa ut. Det går men då skulle jag få hämta dom på tisdag. Jag ska ha på mig dom i helgen så jag får återkomma på måndag. 

img_1280

Sen åkte jag hit och det var sista gången. Ever. Efter 15 år som kund där så kan dom hoppa och skita. Ska berätta mer om det i ett separat inlägg.

 

Talibanen var borta på en så kallad ”sleep-over” hos kompisar så henne ser jag inte förrän i morgon kväll. Maken och jag skulle passa på att gå ut och äta men det slutade med hämtmat från den lokala finkrogen och ”En man som heter Ove”.

 

Idag räknar jag timmarna fram till 14.30. Då står jag på Viking Line-terminalen och väntar på att ett gäng astrevliga läsare. Vi ska umgås i 24 timmar och OJ vad jag har sett fram emot det. Uppkopplingen på Ålands hav är inte den bästa så jag kommer lägga upp ett par ute-till-havs-inlägg.

 1. Först och främst, tack för en härlig blogg!!! Den bästa :=)

  För 2 år sedan, när jag skulle fylla ”48” satte jag in en sk. speed-braces.
  Inte det vackraste att bära tandställning i vuxen ålder men faktiskt så möttes jag av kommentarer såsom att jag var modig etc.

  Tog endast ett halvår att få perfekta gaddar.
  Hade inget obehag då dessa skenor har en teknologi som skiljer sig från vanliga tandställningar, dessutom inga gummiband osv.
  Ett halvår….Mona, fråga din tandläkare istället för du ska plågas under längre tid.

  1. Tack, vilken jättefin komplimang! I mitt fall tar det längre tid eftersom tänderna inte ska flyttas i sidled, de ska upp. Eller ja, hela käken ska ”ställas” om. Tycker för övrigt att det är cool med tandställning på vuxna. =)

 2. Äldsta Sonen hade tandställning. När de satte in den och efter varje gång de spände den hade han ont i munnen som bara den och förlamande huvudvärk i ett dygn. Men resultatet blev bra.

  Lycka till

   1. Nä, det var nog nåt med en grannbutik förra gången, när jag tänker efter. Hoppas du får det toppentrevligt med dina bloggdamer idag/ ikväll/ inatt/ imorgon! Ska bli kul att läsa om vad ni hittar på. Kollra inte bort er i en massa negativa normer nu bara. Att åldras är inte fel eller fult i sig. Att kulturen ser ner på erfarenhet och spår av levnad är problemet, inget annat. (Tur för dig att jag inte är med…)

    1. Oh, ATT vi ska, hahaha! Kollra bort oss alltså. Du skulle ha varit med. Jag har en annan läsare som är hundra gånger värre än du. På riktigt. Har läst mig nästan från början. Ultrafeminist och allt annat som inte jag är. Härom veckan fick jag ett mail från henne. ”Jag trodde ALDRIG i mitt liv att jag skulle skriva det här till dig men jag ska erkänna att jag har varit hos Jenny. Hon löste lite problem åt mig och nu, för första gången på många år, är jag glad när jag ser mig i spegeln.”

     Fifan som jag skrattade när jag läste det. Och du min kära trädkramarare S, d i g ska jag ha med på nåt sånt här. Någon gång. That will by my mission in life, haha!

     1. Låter som ett rättså trist livsmission… 😉 Självklart får även jag fightas med förväntningar och normer och insikten i vad i mig som är för evigt och vad som ”förfaller”. Konstigt vore väl annars, när omvärlden ser ut som den gör. Jag dömer ingen som tar till åtgärder, men blir ledsen över vad det säger om samhället och jag blir lite sur när ideal sprids och upprepas okritiskt. Det är upp till var och en att ta beslut om sig själva och jag hoppas innerligt att jag kommer att kunna (om inte älska så) trivas med mitt utseende när decennierna passerar förbi. Och tänk vad mycket lättare om vi alla vägrar photoshop-normen, om vi anstränger oss att se bortom utseende och om vi vägrar köpa alla de produkter som ska GÖRA oss älskvärda och fina. De allra flesta är älskvärda och fina i sig själva. Nä, nu ska jag ut och krama ett jävla träd som ger skugga på balkongen. Ska krama så hårt att fanskapet äntligen faller omkull. 😛

     2. Brukar garva ibland när jag träffar läsare. Inte alltför sällan får jag höra: ”Men, du är ju jättesnygg!” I början fattade jag ingenting men insåg snart att jag tillhör den lilla skara av bloggare/instagrammare som inte använder filter. På mitt instagram har jag många selfies och jag skiter fullkomligt i om jag postar en bild där jag ser förjävlig ut. Det är liksom också jag. Däremot har jag full respekt för dom som vill se bra ut i alla lägen. Bara de gör det för deras egen skull. Åtminstone i första hand.Gå ut och krama trädfan nu!

 3. Är helt säker på att ni kommer få en fantastik resa, var med både på herrgården och i Ullared och hade hur kul som helst!! Hade gärna varit med men var tvungen att jobba. Jag hoppas på att det kommer fler tillfällen 🙂

 4. Fick du inte med vax-gegga att ha på tandställningen? Hör med tandläkaren om detta. Då skaver det inte, ‘en man måste pilla bort när man äter så man inte kökar upp vaxet.

  Kramix

 5. när jag hade tandställning en gång i tiden fick jag nått slags vax av tandis som man kunde trycka fast på de skavande ställena men den lossar när man äter synd nog ..så jag tuggade nog i mig några bitar innan jag kom på att ta bort de när man åt ..men skönt att ha mellan målen för de skaver ju när man pratar oxå

 6. Fick du inte med dig vit vax som du kan ha på om det skaver från tandläkaren då?
  Det hade jag när jag hade tandställning/räls.
  Trevlig båtresa 🙂
  De verkar bedragare/skojare på kemtvättstället.
  Undra vad bonusen på 3kr var.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..