Hur man får en onsdag att swisha förbi på bästa sätt

img_0979
Igår morse fick jag ett sms från Malin där hon tyckte att jag skulle komma in och äta frukost på Wilmer med henne och Lotten.
img_0977
Jag är ju inte den som är den, så jag var där på 5 minuter. Fick dock en chock när jag skulle åka och konstaterade att det var dags att ta fram snöskrapan. Fifan, den ångesten. Hatar vintern. Den kommer när som helst nu.  
img_0983
Kan väl säga att det blev en dyr frukost. Jag brukar vara rätt noga med att ställa mig lagligt men igår fanns det inte en enda parkeringsplats så jag ställde mig vid en korsning. Tänkte att det, med lite sneda ögon, nog var 10 meter ifrån. 1000 pickadoller senare fattade jag att det kanske är dags att ta en sväng förbi Synoptik. 
img_0981

Precis innan jag lämnade Wilmer såg jag att personalen tog fram sötpotatis. De gör VÄRLDENS godaste Sydstadssoppa gjord på just sötpotatis så jag sa att jag skulle komma tillbaka och äta lunch. 

img_0996
Sladdade in på kontoret och jobbade i några timmar. 
img_0997
Sen passade jag på att fixa namnskyltar till deltagarna på Viking Line-resan som går av stapeln på lördag. Den här resan gör jag lite annorlunda. Den går i skönhetens tecken, eller nä, det gör den inte, den går i fifan-så-bra-vi-ska-ha-det-tecken och för att jag skulle ha en chans att hinna umgås med alla så ville jag göra en lite mer intim tripp. Förra gången var vi runt 120 personer, nu kommer vi vara 50. Hade jag tid skulle jag göra flera sådana små resor, tror att det är roligare med små sällskap. Ni läser ju mig och vet mycket om mig, men jag vet inte ett skit om er. Nu får j a g en chans att lära känna e r. 
img_0992
Under tiden jag skrev namnbrickor hade jag ett möte med chefen … maken alltså. Nisse är för övrigt sjuk. Han är förkyld och har urinvägsinfektion. Äter medicin som gör honom jättetrött. 
img_0955-1
I takt med hösten har han börjat frysa som en gris så han får ha på sig sin fleecetröja ibland. Jag vet, det är en hund, men när till och med veterinären tycker att han ska ha på sig kläder, då får det bli så. Nisse har nästan inget underhudsfett och jättelite päls, eller ingen alls, på magen och i ”armhålorna”.

 

Wilmer-Malin ringde och tyckte att vi skulle åka iväg på en utflykt. Hon har letat efter ett köksbord till sin dotter och det är slut på de IKEA-varuhus vi har i Stockholm ”så häng med till IKEA i Västerås!” Jag var lite tveksam eftersom jag var mer sugen på Sydstadssoppa än att åka dit. Jag sa dock ja.

 

Malin är typen som aldrig passar tider. Det kommer alltid något emellan men det här vet jag. Och alla andra. Därför säger jag alltid ”jugge-tid eller svensk tid?” när vi bestämmer något (hon är ju halvjugge). Vi garvar lika mycket varje gång. Hon messar att hon är hos mig ”om en minut”. Jag är ute på 1,5 … max … men hinner få det här medan jag låser dörren: 

img_0999

img_1002

… och givetvis hade hon en lösning på min craving av hennes Sydstadssoppa!

img_1003
img_1005
Nån timme senare sladdade vi in på nåt ställe som heter Erikslund. Aldrig varit där tidigare.
img_1006
Redan i bilen hade vi kollat på vilken exakt hylla som grejerna skulle finnas. 
img_1007
Från det vi parkerade bilen till att vi var tillbaka igen tog det inte mer än max 12 minuter.

img_1019

Malins moster och morbror bor i Enköping, så vi åkte förbi och fikade där på vägen hem.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-05-kl-19-55-20

När vi sitter och fikar så märker jag inte att Malin tar min mobil … och svarar talibanen. Det märks att man har en tonåring. Hur kan man inte veta om man har ett rosa staket, eller inte … Den där ungen har inte en enda indian i kanoten. 

img_1017
Dom bor helt fantastiskt och Nisse blir överlycklig varje gång vi är där eftersom han får springa lös på ägorna. Anki och Hasse är sjukt trevliga och jag älskar att hänga hos dom. 
img_1026
På vägen hem körde vi in till en loppmarknad som Malin brukar hänga på. 
img_1024
De har både gammal och nytt där. 
img_1022
img_1027
img_1030
img_1031
Blev tokkär i det här skåpet. 7000 pengar. Tänker att det borde gå att hitta bra mycket billigare ute i landet. 
img_1034
Det h ä r ville jag också ha men 19.000 kr … ehh … nä. Men fasen så snyggt det skulle vara om man målade det svart. Eller vitt. 
img_1035
img_1032
img_1038
Hittade ett jäkligt snyggt matbord också. Träffade snickaren som gör dom och man kan tydligen måttbeställa. Svårt sugen. 
img_1039
Vi var tvungna att åka vidare hemåt, men jag kommer nog tillbaka. 
img_1042
Malin hade bråttom hem eftersom hennes pappa skulle komma hem från Belgrad. Här ringer han från flygplatsen. Hon kastade av mig hemma och drog iväg.  
img_1044
Jag var stentrött efter all frisk landet-luft så det blev en väry easy way out och onyttig middag.

 

Idag har jag en fullspäckad dag: först till kontoret och packa ordrar, sen till tandläkaren för att få min Invisalign-tandställning. Efter det ska jag till Filler-Jenny och be henne titta på mina pigmentfläckar jag har i ansiktet. Har börjat få några riktigt fula fläckar och hoppas att hon kan trolla bort dom. Mina sura väck runt munnen har börjat komma tillbaka också så jag ska höra om hon kan fixa dom, eller om hon vill vänta.

 

Sen ska jag ut till Frans-Linda på Lidingö för nya ögon och ikväll ska jag och Mirka gå och titta på Alcazar. D e t har jag sett fram emot länge.

 

Idag blir en bra dag.

LOADING..