Hur ofta?

Alltså, hur ofta rensar ni ert skafferi? Har en diskussion med maken. Han tror att man gör det i genomsnitt 1 gång om året. Sen att h a n mest troligt skulle göra det 1 gång vart 10:e år, är en annan sak.

img_0915

 

Jag gör det en gång i kvartalet … om jag får gissa.

  1. I vårt hushåll är jag, mer eller mindre, portad från köket. Jag har ingen koll på vad som finns bakom luckorna. Min sambo lagar all mat och han ser väldigt besvärad ut om jag (mitt i hans matlagning) tar mig ut i köket för att t.ex göra en kopp te.
    Jag gör på min höjd en kopp te då och då och mitt te står i en burk till höger om spisen.
    Ibland tittar jag ju, som sagt, in i skåpen och undrar hur fasen han hittar.
    Kylskåpet brukar jag, när sambon inte är hemma, organisera. Mjölkprodukter för sig osv. Han tycker att det är jättefint men också jobbigt att jag stör hans ”ordning”
    I början rensade jag, torkade ur, organiserade och försökte hålla koll (ca varannan månad) men nu har jag gett upp. Och det är värt det!!!!! Han lagar väääääärldems godaste mat!!! Oxh fy vad trist om jag skulle laga hemma också eftersom det lagas mat på jobbet hela dagarna!

  2. Hm, vad man gör och vad man borde är två helt olika saker… Jag rensar ca 1 gång/år men borde nog göra det 1 gång/månad. Men det är jag, det.

  3. Köp aldrig hem saker som du inte behöver. Gör slut på det som finns innan du köper nytt. Bär aldrig hem bra- att- ha -mat. Pretto? Absolut men jäkligt praktiskt och ekonomiskt. Man behöver aldrig slänga mat och man har råkoll på vad som finns i hyllorna

    1. Jag håller med dig Mia. För övrigt så verkligen h-a-t-a-r jag att slänga mat, jag känner mig som värsta miljöboven och resursslösaren om jag någon gång måste kasta något som jag inte hunnit äta upp och som blivit för gammalt. (Tyvärr en egenskapen som innefattar allt i min ägo, jag är helt enkelt usel på att göra mig av med saker.) Principen är att jag använder det jag har och köper bara sådant jag använder, och då inte förrän det gamla är nära att ta slut. Därmed rationaliseras också all organiserad städning av skafferi, kylskåp och frys bort. Så praktiskt så. 🙂

      1. Håller med, hatar att slänga mat så därför har jag stenkoll på vad som finns i hyllorna. Köper nytt när det är slut och givetvis bara det jag vet att jag får användning för så nån egentlig storstädning har jag inte behov av:)

  4. Har bott i huset sedan 2007 och inte städat skafferiet än…MEN då har jag ett stort ”bonnskafferi” där allt ryms utan att man behöver ställa saker bakom varandra så det är överskådligt nog för att det ska synas om något börjar vilja krypa ut av sig själv…

  5. Tyvärr så rensas alla skåpen varje månad. Hade så gärna velat ha skåpen så fulla att man hittar mat som gick ut för 5år sedan 😉 Men med lång sjukskrivning bakom mig så täcker inte riktigt slantarna till sånt än. Sen när jag är frisk och lönen rullar in då ska de bli fett i skåpen och tänker nig aldrig rensa och planera igen 😉

  6. Jag kör ”äta-ur-kyl-frys-skafferi”-tömning ett par gånger om året. Sporten är att äta ur så mycket som möjligt och inte ens kompletteringshandla. Kul i början men på slutet när man ska få ihop något av en påse röda linser, fryst dill och några lingon är det inte lika härligt 🙂
    Så svaret på din fråga: ca 2 gånger/år.

  7. Vad händer när grejer trillar ur facken och hamnar på golvet bakanför utdragshyllan? Hur når man dem då? Eller faller de ner i en annan dimension så man inte behöver bry sig? Mvh, T-Rex-armar (ukulelen är min vän)

  8. En gång i månaden i samband med när jag storhandlar.
    Dagen innan storhandlingen rensar jag och torkar ur så det är fräscht och enkelt att plocka in nytt. Gör detsamma med kylen och frysen. Försöker bara handla det jag vet kommer gå åt

  9. Hemma hos oss kör vi ”tio små rätter” några gånger per år. Då åker alla konstiga små burkar fram från kyl och frys. Skafferiet rensas dock inte lika ofta tyvärr. En gång per år, max.

  10. Haha :))
    Jag är också en som rensar när jag flyttar. Har än så länge inte hittat ngra konstiga husdjur i skåpen, och är aldrig sjuk, så jag tror man överlever potatismjöl från 80-talet utan större biverkningar;)

  11. Har nog rensat mitt skafferi 2-3 ggr sen jag flyttade in för typ 9-10 år sen

    Sist var det bara för att jag renoverade köket, annars hade jag inte rensat sista gången 🙂

    Samma med kylen rensas Max varannat år lr så, slänger ifs om något möglar lr om datumet är för gammalt, även om jag inte slänger matvaror direkt när bäst före datumet gått ut utan när jag känner att näää nu är det tillräckligt längesen best före datumet gick ut så nu åker den i soporna

  12. Aldrig? I förra lägenheten en gång på sex år och det var för det fanns dubbletter sen vi flyttade ihop och sen fick vi barn och barnmaten behövde få plats nånstans…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..