När man älskar pranks

Ni vet ju att jag ställer ut på en så kallad fackmässa två gånger om året, januari och augusti. Formex heter den och den är alltså bara för inköpare.

 

När mässdagarna är över så är man tokslut. Det är jättejobbigt att vara trevlig fyra dagar på raken … hehe. Nämen allvarligt, det ä r jobbigt. Det tar 3-4 dagar att bygga upp en monter, för flera av oss, men sista dagen tar det typ 3-4 timmar att packa ihop. Jeflar som det går undan.

 

Roligast på mässorna är montergrannarna. Oftast lär man känna varandra ganska bra eftersom man brukar få samma monterplats. Jag har haft en galning som granne intill vår ena monter i några år. Maria som äger Reunion Home. Hon har sålt mycket keramik från Marocko men nu gått över mer och mer till textilier (ni är många som har handlat hennes handdukar via mig). Maria och jag har samma humor. Hon är för övrigt helt störd i huvudet. Hon blir dessutom alltid färdig med rivandet av sin monter före mig. Då ler hon skadeglatt, pussar mig hejdå och åker hem till Skåne. Allt medan jag står kvar och packar ner. Sur som f-n.

 

Men, det är då jag passar på. Kvar i hennes monter står burar och pallar med allt hon haft på mässan och som DHL kör ned några dagar senare. Jag sticker ner allt möjligt bråte som lite extra minnen från mässan. Utställare slänger nämligen alla möjliga grejer som de haft som dekoration. Det kan vara skitfula blommor, pinnar, galgar and you name it.

 

På den senaste mässan behövde jag inte rota runt i några papperskorgar. I min monter hade jag nämligen shitloads med rödkål. Stooora kålhuvuden. Tänkte att, ”gu’ så bra, då har hon lite att äta till hösten” och tryckte ned ett gäng bland hennes pinaler. Vad jag inte visste då var att, pga en flytt så skulle dessa grejer inte packas upp på en gång, som hon brukar göra, utan de skulle magasineras tills hon fick tillgång till sitt nya lager.

 

Mässan avslutades i augusti. Nu är det oktober. Igår fick jag det nedan sms när jag befann mig på Mall of Scandinavia, en galleria här i Stockholm.

mavbild-2016-10-01-kl-16-56-51

HERREGUD som jag skrattade. Rakt ut. Folk omkring mig stirrade så jag var tvungen att åka ned till garaget för att lugna ned mig och spela in en video till henne (som inte går att se här).

ska%cc%88rmavbild-2016-10-01-kl-16-57-14

Jag kan ju säga så här; jag kommer vakta varenda pinal dygnet runt på nästa mässa för våra practical jokes sträcker sig även under mässdagarna. Kommer inte ens våga gå på toaletten, that’s for sure.

 

Fifan, jag skrattar fortfarande. Det måste lukta förjefligt!

LOADING..