När man praoar hos kompisar

Igår var det fredag och jag tänkte vara ledig. När jag säger ledig menar jag en dag med roliga ärenden, jobb som har med bloggen att göra, och lite sånt. Malin skulle ha något event på sitt café, eller rättare sagt; det var Kungsholmens Dag igår, eller vad det hette. Det betydde att alla affärsinnehavare hade möjlighet till att göra lite roliga event; rabatter, ballonger, varm korv …. och sånt. Malin skulle bjuda alla på gratis kaffe och rawfood-bollar. Nyttiga ”choklad”-bollar. Typ. Jag erbjöd mig att hjälpa till att förbereda. 

img_0813

Började dock med en lunch. Sträckte mig efter första bästa tidning och se där ja, fröken Toftby på framsidan. Henne har jag en dejt med på måndag. Kan för övrigt tala om att jag inte är någon soppmänniska. Eller ja, jag skulle vilja vara eftersom många säger att det är så gott, men eftersom resten i den här familjen inte anser att soppa är mat så lagar jag aldrig det. Igår bjöd Wilmer på ”Sydstatssoppa” gjort på sötpotatis. Malin har pratat om sina soppor. Att folk är galna i dom. Jag var tveksam. ”Potatissoppa”? Låter ju skitäckligt. Är i och för sig en potatisknarkare men fan, soppa …?

 

Ehh, kan säga så här: den var på r i k t i g t den godaste soppan jag någonsin ätit! H e r r e g u d SÅ god den var! Dessvärre serveras den bara då och då och tyvärr är den så populär så det fanns inget över att ta hem. Malin har många lunchgäster, stammisar, och de har hjärnkoll på Wilmers utbud. Nästa gång tar jag med mig en hink och fyller.

img_0820
Vi fixade som dårar eftersom allt skulle börja 16.00. Upp med extrabord från källaren, packa ur mitt parasoll hemifrån, ballonger, fram med kakor och rawfood-bollar, muggar, kaffe, hemmagjord lemonad. 
img_0815
Sen kom folket. Sweet Lord vad vi jobbade. Samtidigt som det skulle delas ut gratisfika så skulle de vanliga rutinerna skötas och eftersom jag är Stockholms bästa diskplockare tog jag på mig den lotten.
img_0837
Givetvis kom nära och kära också. Jessika, Malins bästa kompis, sitter med Milou i famnen. Malins barnbarn. Till höger sitter Paulina, Milous mamma och min 25-årings bästa barndomskompis. Helt sjukt det här med att man har känt någon sedan hon var 4 år och nu är hon vuxen och mamma. 
img_0835
img_0822
Malin och jag har en lång, låååång, historik. Hon var en mycket stor del av mitt liv när jag var gift med min pedofil-exmake men sen kom vi bort från varandra. Nu är allt som igår och vi kommer dö tillsammans. Det har vi bestämt.

 

Idag lördag. Ska strax åka in till stan och fixa mitt trasiga mobilglas … som varit paj i ett halvår. Tänkte att det kanske är dags. Sen till Mall of Scandinavia.

 

Tänker vara skitmycket ledig hela dagen. Vad har ni på agendan?

 1. Godmorgon, härligt att springa på dig i Uppsala förra helgen, du såg så mycket piggare o gladare ut i ögonen. Ja wilmer-café är grymt, frukost o lunch allt är mums. Ha en kul lördag i Moset, någon dag får vi ta en hunddejt promme. Kram!

  1. Men HEJ Karin, det var länge sen, vad glad jag blir! Du är ju lika gammal här inne som bloggen! Men du, Tjurruset…? Är det du helt jävla galen?!

 2. Jag blir glad när jag läser oftare å oftare att du söker dig till dina vänner å hämtar kraft och ork!
  För jag förstår att livet privat är inte så jävla roligt just nu å lär inte ändras i en handvändning direkt.
  Kom ihåg att du är världefull och att din familj och dina vänner är den bästa medicin man kan få !
  Kram

  ( ibland blir jag lite knasig och skriver rätt så snälla grejor men det går över det med!)

 3. Solen skiner och egentligen borde man ju göra massor med nyttighetsgrejor. Men. Sambon tog motorcykeln till Västerås på nå’tt jippo. Så jag tror minsann att nyblivna femåringen och jag tar en lugn hemmadag där vi bygger med födelsedagslegot, läser någon bok och kanske ser en film, varvat med lite tvättning och disk. Skulle vi mot förmodan få tråkigt blir det väl ett lekplatsbesök med. För ibland måste man bara få lov att vara..

 4. Tillbringar förmiddagen i Bromma Blocks medan F08 är på leklandskalas. Annars brukar det faktiskt vara MoS som gäller lördagar kombinerat med promenad runt Råstasjön och mata fåglarna.
  Senare blir det krabba med tillbehör.

 5. Jag ska valla barn + kompis på pokemonrunda i gamla stans masshysteri. Det blir grejer det… 😉
  Förresten, den där lillsnäckan är så otroligt charmig på bild (säkert i verkligheten också)! Såna där bebisarmar blir jag helt tokig av att se – sååå gulligt med bebishull.

 6. I morse har jag fångat katt på rymmen och därefter säkrat balkongen ännu en gång tills hon hittar ett nytt sätt att rymma. Det är inte det att hon inte vill bo här, det är bara det att hon vill gå ut på egna äventyr också. Men vi har lite olika åsikter i den frågan, enligt mig är stadsmiljö, må så vara småstad, och lösspringande katter ingen bra kombo. Hon håller inte med.
  Kattskrälle.

   1. Det var helt fantastiskt.
    Solen sken på oss och det blåste lite. I morgon skall vi titta på geisrar och vattenfallet Gullfoss.
    Supertrevlig resa med branschfolk inom mitt arbetsområde.

 7. Har varit på 6 års kalas. Blev present i din smak. Bling blingat smyckeskrin. Bäst att börja samlingen av bling bling i tid?

 8. Min agenda bestod av först en planerad tågresa till Köpenhamns flygplats, den tågresan tog stopp i Ödåkra

  Lite smått panik där när konduktören säger att det räcker beställt bussar men de vet inte när de kommer, det var all info de hade .

  Tillslut kände vi att nu kan vi inte vänta längr, så vi haffade taxi o hade först bara tänkt åka till Helsingborg och fortsätta med tåg därifrån till Köpenhamn. Men det kändes lite osäkert så vi tog taxi hela vägen till Köpenhamn istället direkt till flygplatsen

  Så nu är jag på Mallis i 14 dar och ska njuta av sol och värme 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..