Vardagslyx

Ett av programmen vi spelade in i helgen handlade om vardagslyx. Vi pratade mycket om det. Vad som ä r vardagslyx. För mig är det enkla saker. Som att sätta mig på ett fik någonstans och läsa en tidning som jag prenumererar på men som jag inte hunnit läsa. Eller att köpa hem snittblommor. Eller att få göra lite roliga saker mitt på en onsdag:

img_0663

Gårdagen började med att jag åkte in till jobbet, packade ordrar och ett par timmar senare satte mig i bilen för att dra in till stan.

img_0640
Gräver i fickan och hittar ett läppglans. Vid ett trafikljus skruvar jag av locket. Konstaterar att det knappt är nån färg när jag trycker ut lite grand. Typ genomskinligt. Jättebra. Det blir grönt och jag börjar köra samtidigt som jag drar på mig glans på läpparna.

img_0629

Jag hade ett lunchmöte med Eva och Mirka. Eva är generalsekreterare på CancerRehabfonden. Jag ska skriva ett separat inlägg om dom och deras arbete, men för er som inte vet: CRF är en ideell organisation som lever på bidrag. De ombesörjer eftervård för cancerpatienter. Gratis för den drabbade och man kan även få åka hela familjen. Hur som, mer om det i separat inlägg som jag vill att ni ALLA läser.

img_0632

Eva gav oss lite presenter och sen bjöd hon på lunch.

img_0634
img_0613

CRF’s kontor ligger en spottloska ifrån Eriksbergskliniken och jag hade tänkt gå upp och säga hej till Sophie, men hann inte. Det får bli en annan gång.

img_0637
img_0638
I stället åkte vi till Wilmer Kaffebar. Herregud, Malin ser ju påtänd ut!

img_0635
Jag var supergodissugen men var duktig och drack bara en cappuccino. 
img_0664

Sa tack och hej och drog tillbaka till kontoret för ett jobbmöte med chääfen. 

img_0666

Vi har för övrigt flera chääfer på kontoret.

 

Efter det tråkiga mötet åkte jag och storhandlade på CityGross.

img_0656
Under hela dagen har jag ”fyllt på” läppglans utan att titta mig i spegeln. Som av en händelse råkade jag gå förbi en spegel på CityGross och trodde fan att jag skulle smälla av. Nu råkade jag lämna min finkamera hemma så färgen framgår inte riktigt här men jag var CHOCKROSA! 
img_0658

Problemet var bara att det var en sån där färg som inte gick att torka bort. Jag såg förjevlig ut och i n g e n hade sagt något. Mina kompisar tror alltså på allvar att jag vill se ut som en glädje”flicka”. Morr!

 

Kom hem för att se hur långt kakelläggarna kommit i badrummet. 

img_0672

Ehh .. what! Det visade sig att de som spacklat golvet, eller vad det nu heter, inte gjort en tillräckligt bra lutning, så de fick göra om allt. The never ending badrumshistoria.

img_0673

Skrubbade läpparna och målade på ny, normal, trutvalla och åkte in till stan.

img_0677
Hade en middagsdejt på favorithaket, Trattorian, på Norr Mälarstrand. 
img_0678

Maten är fantastisk här. 

img_0681

Åt middag med en av mina äldsta vänner. Äldsta i dubbel bemärkelse, för Lindis är skitgammal, och lider av värsta åldersnojan, hehe! Vi började vår vänskap som grannar för 150 år sen. När jag var gift med min pedofil-exman … som även hon kände väl.

 

Visst är det skönt med kompisar som man kan plocka upp tråden med fast man inte setts på länge? Vi har planerat en middagsdejt i över ett år, men aldrig fått till det och ändå så är det bara att fortsätta där vi slutade prata senast. Helt sjukt men jeflar som jag uppskattar det.

 

Idag torsdag. Jobbar på kontoret ett par timmar sen lunch med LidbyLiving-Malin. Ska till Tailsweep en sväng också. Vi ska se om det går att fixa till mitt Facebook-problem.

 

Det får gärna bli fredag nu. I helgen ska jag vila.

 1. Jag tycker läppglanset var snyggt på dig. Du har ju lite färg i dig själv, så att säga. Själv skulle jag säkert se ut som ett *****.
  Jag satt på ett flyg en gång och en kvinna halade upp ett läppstift strax före landning. Det var grönt! Jag lovar! Knallgrönt! Men när hon smetat på det hade hon jätteröda läppar! Jag kände hur jag tappade hakan. Två gånger!

  1. Ett sånt har jag också haft. Nog det enda jag har gillat. Undra var fasiken jag köpte det för det vill jg nog ha ett nytt av nu när jag blev påmind. Tack 🙂

 2. Lyx i vardagen är det bästa! (men också det som sticker mest i ögonen på omgivningen…) Men who cares, liksom!
  Kram från en som precis bokade övernattning på Diplomat till mig och maken <3

 3. Tror jag satt på exakt samma stol som du på Trattorian förra veckan. Med en jättegammal kompis mittemot som jag inte sett på 25 år.
  Det är så kul när det klickar direkt efter så lång tid 🙂

 4. Men söta seniltanten 😉 Du gjorde exakt samma sak sen för inte alls länge sen 😛 Var säkert samma läppglans också, släng eller skänk till talibanen om du inte kan hålla dig 😛

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..