Det här med att spela in tv … eller vad det nu kallas

Early birdy igår morse kom en taxi och hämtade upp mig för vidare färd till Filmhuset. Där väntade hela teamet från Splay.tv och mina programledarkollegor de närmaste månaderna. Vi ska spela in 12 korta program vid tre inspelningstillfällen sep-okt-nov. Första programmet visas den 7 oktober. Ett jädra tempo med andra ord.

img_0403

Sjukt lyxigt att slippa sminka sig själv. Clara var skitbra. Hon har jobbat med ”Hela Sverige bakar” de senaste månaderna och superrutinerad. 

img_0411
img_0416

Morgonen började med så kallade synkningar. Vi fick vissa ord vi skulle prata om. Har lite svårt att vara specifik eftersom jag ännu ej kan tala om exakt vad vi gör, eller på vilket uppdrag vi gör det här. 

img_0426

Studion är superfin. Det ser lite kallt ut på bilden, men det är verkligen ombonat. 

img_0400
Gårdagen var bland de längsta dagarna i mitt liv men det var kul. 
img_0423
Det absolut enda minuset var att vi inte fick ha våra egna kläder och jag hade svårt att slappna av i det jag skulle ha på mig. Inte blev det bättre av att jag tokglömt att kameran lägger på 15 kilo utan att blinka. Helvitti så tjock jag ser ut på alla bilderna. Nu när jag precis har börjat vänja mig vid att jag är normalviktig  så fick jag en chock de luxe när jag såg bilderna. Det var som att slängas tillbaka 43 kilo i tiden. Inte roligt. 
img_0446

Desto roligare har jag med dessa tjejer; Mari-Linn, Lizet och Elaine. Intill mig sitter Lofsan, Sveriges träningsguru. Inte så svårt att gissa vad det inslaget handlade om. 

img_9245

Lovisa, som hon heter, är en riktigt tävlingsböna så jag hade en liten utmaning för henne. Mest som hämnd för att hon fick mig att göra några fysiska övningar där jag såg ut som Barbamamma på tjack. Fifan sån träningsvärk jag har idag. 

img_0454

Kan inte avslöja så mycket men kunde däremot konstatera att hon fuskade rejält! 

img_0459

Det är ju synd att inga av bilderna visar hur sjukt jäkla kul vi hade! Hon var verkligen supertrevlig. Även om hon blåste mig rejält!

img_0439

På plats var även Lulu Carter. Henne har jag aldrig träffat förut. 

img_0453
Vi fick göra lite höstpyssel med henne. 
img_0432
Vi var så SJUKT trötta allihopa så det var tur att vi kunde skratta oss igenom större delen av dagen. 
img_0447

I studion intill oss spelar man in Breaking News med Filip och Fredrik.

img_0448
Kan säga att det verkar gå hett till där. Älskar kombon av fälgspray och vitt vin. 
img_0450

Vi fick testa på lite nya grejer. 

img_0449
img_0466

Och gårdagens 12-timmars pass avslutades med att vi skulle sminka oss utan spegel, eller hjälp av varandra. Vissa klarade det galant medan somliga hade kvasten utanför studion.

img_0465

Klockan 20.00 var vi klara och det var taxi raka vägen hem. Stendöd.

 

Idag spelar vi in ytterligare två program. I samma tempo. Det här är verkligen superkul men jag är lite besviken på mig själv. Levererar inte alls som jag hade tänkt. Och jag kan konstatera en sak i alla fall: jag kommer ALDRIG att kunna bli en skådespelerska för fifan så svårt jag har för att jobba efter manus. Omtagning efter omtagning. Så många att jag på allvar började fundera på om jag var dum i huvudet på riktigt. Jag funkar bäst när jag får improvisera och när jag blir överraskad.

 

Well, det blir en rolig erfarenhet i alla fall. Nu ut till taxin!

 1. Ser fram emot att få se programmen! Så himla snyggt sminkad du blev. Jag har blivit sminkad av proffs och undrar varför jag inte kan få till det lika bra själv! Fast jag använder exakt smamma grejor de använde på mig….

 2. Varför skulle man se tjockare ut i kameran?
  Är det bevis på det?
  Jag tycker ju alltid att -usch va tjock jag ser ut på bild men inser också att -Ja, det är väl så jag ser ut!
  För jag ser ju också att alla andra ser ut precis som vanligt och är lika fina som alltid.
  Så därför måste ju jag också se ut som jag alltid gör.

 3. Det där med att kameran lägger till kilon sägs ju vara lögn. Att det istället handlar om att inte ha kontroll över vinklarna, dvs att kameran ser en från håll spegeln inte gör och att det är omöjligt att ha sina tillrättalagda spegelminer och -poser i ett naturligt rörelseflöde. Det SÄGS ju så, men det vet ju alla att det är dumt att tro på allt som sägs.

 4. Vet du vad Mona, jag tycker inte du utnyttjar din fulla kapacitet om de styr dig med manus. Det är inte dig det är fel på, problemet är att din talang inte får komma till sin rätt. Om det ska bli den typ av program som jag tror det ska bli, så gör de enligt min mening ett kardinalfel om de manusstyr alltihop, min gissning är att det skulle bli mycket roligare och mer ärligt om ni fick köra ”a prima vista”. Förmodligen vågar de inte släppa er fria utan vill ha kontroll, men då förlorar de också nerven i det hela. Du kanske skulle ta ett snack med producenten och förklara var era riktiga styrkor ligger, och föreslå att ni testar en runda med att ni bara får ramarna och slutdestinationen och sedan får improvisera inom dem?

 5. Hej Mona
  Hur, kan du ens tänka tanken att du ”slängs 43 kilo tillbaka”. Du är jättefin!!
  Kram och lycka till med ”tvjobbet” 🙂

 6. Ser verkligen fram emot att se frun utföra någonslags träning (även om mina erfarenheter/åsikter av Lofsan är liknande som de du har om Malou von sivers), man har ju hört talas om fruns gångband och pt men det verkar mest vara mycket snack och lite verkstad

  1. Fifan, jag har haft SÅ ont hela dagen idag. Kan förstå din uppfattning om Lofsan, för hon är lite svår men, pillar man lite på lagret där så var hon jättetrevlig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..