Tävling – The flower effect – vill du skicka blommor med Interflora?

Reklam

 

Jag har kanske berättat om det här förut, men det tål att berättas igen. För ungefär tio år sedan råkade jag stå i vår möbel- och inredningsbutik som vi hade då. Jag jobbade sällan fysiskt i den men just den dagen gjorde jag det.  Strax innan stängning kliver en kvinna in. Hon var yngre än jag och när hon kom fram till kassan för att betala såg jag att hon såg duktigt sliten ut. Men, något hos henne tilltalade mig. Bakom utväxten i hårbotten, den glåmiga hyn och de trötta ögonen såg jag något vackert. Vet inte riktigt vad som flög i mig:

 

”Förlåt att jag säger det men du är väldigt vacker!”

 

Kvinnan höll på att tappa varan i golvet, blev väldigt förlägen, sa tack, betalade och gick därifrån.

 

Jag glömde av det hela och det gick säkert över ett halvår. Råkade jobba i butiken igen när samma kvinna kliver in genom dörren. Håret glänste och hennes ögon lyste. Hon klev fram till mig och säger:

 

”Du, jag måste få berätta. Förra gången jag var här hade jag precis blivit lämnad av min man. Jag satt ensam med mina tre barn och hela min värld hade rasat. Dina ord den dagen gav mig den sparken jag behövde och jag är s å tacksam för det.”

 

Det här gjorde mig otroligt glad i hjärtat. Där och då bestämde jag mig för att, varje dag, så länge jag lever, ge någon en komplimang. Kvinna eller man, spelar ingen roll, stor eller liten komplimang, inte så viktigt. Jag har hållit mitt löfte. Och jag drar mig inte en sekund för att säga något till människor jag inte känner. Ska jag vara helt ärlig så är det ännu mer givande att ge en helt okänd människa en komplimang.

 

Ibland händer det att jag skickar blommor också. Nu var det ett tag sedan men eftersom jag i detta inlägg har ett samarbete med Interflora så kan jag gladeligen berätta att jag härom dagen skickade tre blombud.

img_9645

En bukett till Malin med personal på Wilmer Kaffebar. För att jag tycker att dom är så bra och för att jag på riktigt älskar Malin av hela mitt hjärta. En bukett till min ledsna dotter. Ingen förklaring behövs för det … ni vet. Och dom vill jag inte visa.

Och så en bukett till Vivi och gänget på Tailsweep, dom som sköter om mina samarbeten och reklam här inne (dock hade inte alla hunnit komma när blommorna anlände). Att inte vara en så kallad kändis-bloggare har sina nackdelar (även om fördelarna är större). Bland annat kan det ibland vara svårt att ”sälja in” mig. Många företag tror nämligen att man måste vara en superkändis för att förmedla ett budskap. Tailsweep har dock lyckats rätt duktigt med att bevisa dom motsatsen och jag är extremt tacksam för det. Därför de blommor av mig.

 

Det finns nog inte en kotte i det här landet som inte känner till Interflora. De har funnits sedan kvinnor fick rösträtt. Eller ja, jag kanske ljuger lite där, men sedan tidigt 20-tal i alla fall. De har 700 butiker runt om i landet och beställer du ett Blommogram före 13.00 så levereras de samma dag. (Visste dock inte att de även levererar utomlands.)  Ett enkelt och bekvämt sätt att göra någon glad! Det finns fina bilder med färdiga buketter att välja på om du går in HÄR!

 

Men, nu till saken:

 

Nu kan tre av er läsare, som har ett öppet Instagram, få chansen att skicka ett Blommogram till någon. Ni får varsitt presentkort på 300 kr. Jag vill veta till vem och varför du vill skicka det. Gå in på Instagram, lägg upp en valfri bild med motiveringen varför man ska vinna samt tagga @monasuniversum och #theflowereffect. Ni m å s t e ha en öppen profil. Tävlingen avslutas den 28/9 och vinnarna bli kontaktade via instagram direct-message senast 30/9 av Interflora själva.

 

 

Att jag berättade min komplimang-story är för att kanske få er tävlande att skicka blommor till någon som absolut inte förväntar sig det. Att mottagaren får buketten av en helt otippad anledning. Ni fattar. Även om ni gör det här via Instagram så skulle jag vilja att ni kopierar in det ni skriver där, som kommentar här inne. Det vore roligt att läsa.


 1. Tack för påminnelsen om att ge snälla komplimanger / kommentarer till folk. Ibland brukar jag också göra det, men folk blir många gånger lite generade och då blir jag också generad. Men skit samma, i fortsättningen ska jag ge snälla komplimanger oftare och bjuda på genansen. Även om det inte verkar som om ens komplimang betyder nåt, så kan det ju uppenbarligen vara så. Tillsammans kan vi göra världen lite finare. ❤️

 2. Har inte Instagram. Men gick genast genast och köpte en bukett till världens bästa väninna med motiveringen Du är en ängel i vardagen. Tack för påminnelsen. Så viktigt att inte glömma dem som betyder så mycket och som ständigt gör en glad. Kram

 3. Tack Mona, det här fick mig att skicka blommor till någon jag tänkt på mycket men inte riktigt vetat hur jag ska säga det. Ibland behöver man en liten push.

 4. Jag gör ofta det,ger komplimanger. Skickar även totalt oväntade blommor några gånger om året. Min granne är en stilig äldre kvinna,som jag pratar lite med nästan varje dag. För några år sen när jag stod ute med katten,så kom hon förbi för att bli upphämtad av någon, och jag sa Jisses vad snygg du är! Hon har oftast jeans, nån vit blus och en kavaj, har alldeles vitt hår och jag tycker att hon är Så snygg. Hon blev så glad ! Tydligen har hon hemska komplex för att hon är kobent, och det har jag inte ens tänkt på. Hon brukar ha färgstarka tröjor också, och det är så snyggt till hennes vita hår. Hon gör mig glad.

 5. Jag tycker din idé om komplimanger är bra. Jag hade gärna varit med och tävlat, min mamma är alkoholist och vi har egentligen ingen kontakt – men jag hade önskat att jag kunnat skicka en bukett där jag kan skiva ”jag saknar dig” – för jag saknar min nyktra mamma. Men jag vill inte delen den historien på Instagram till många som jag känner – jag orkar inte förklara för dessa människor. Det är nämligen så att jag aldrig pratar om min mamma offentligt. Men fortsätt med dina komplimanger. Det är bra 🙂

 6. På vilken fin historia, jag har själv blivit så mkt bättre på komplimanger till tjejer/damer/kvinnor/tanter däremot killar hade jag aldrig vågat då hade jag väl troligtvis fått en lusing av mannen min.

 7. Att skicka blommor är underskattat. En otroligt fin gest som är på riktigt. Jag fastnade för din En-komplimang-om-dan. Jag börjar med det nu och utgår från att alla dina underbart härliga läsare gör detsamma.❤️

 8. Just nu orkar jag knappt med mig – jobbet suger all kraft och must ur mig, kanske ska pigga upp mig själv med en bukett till helgen?!
  Komplimanger brukar jag vara rätt bra på men när jobbet kryper under huden och allt som kommer ur munnen inte är det mest pedagogiska då tappar jag nog den förmågan också…Ska skärpa upp både pedagogen och komplemangskan i mig!

 9. Skulle nog skicka till min bror, för han har nog aldrig fått blommor levererade till sig EVER! Och för att han varit med om massa skit de senaste åren. Sen skulle jag nog skicka till min bästa vän. Vi har stöttat varandra och varit där för varandra i 26 år. Hon är mer syster än vän vid det här laget. 🙂

  Men vad skall man ta kort på om man vill göra detta då?

 10. Förresten så fick svenska kvinnor rösträtt just i början på 1920-talet, faktiskt år 1921. Sverige var då sist av de nordiska länderna att ge kvinnor den självklara rätten… Vi är inte ett föregångsland i allt!

 11. Alla blir glada av en komplimang men vi svenskar måste bli bättre på att ta emot dem. Oftast börjar mottagaren svamla något om att ja men jag har ju inte fixat håret idag eller den här klänningen har jag haft i flera år. Det räcker så fint med att säga Tack ! ( var själv en svamlare förut ). Hade en kollega en gång som mycket tydligt demonstrerade om hon var på dåligt humör på morgonen. Klampade in med mungiporna neråt. Då bestämde jag mig för att de dagarna ska jag ge henne en komplimang för något, frisyr, färg på scarf m.m. Och vem orkar fortsätta att vara sur när någon säger något snällt till en ?

 12. Läste din fina historia! Vad underbart!
  Jag har försökt skriva ihop en motivering på instagram:
  ”Det finns en kille som är en underbar pappa, en fin bror, en älskad sambo, en beundrad morbror, en knasig typ och en härlig människa…
  Han har varit med om alldeles för mycket tråkigt i sitt liv, nu hoppas jag att det bara är goda ting som kommer hans väg
  Är det någon i världen jag skulle göra vad som helst för (förutom mina barn då) så är det honom.
  Vore så himla kul att överraska honom med #theflowereffect för det är han värd! Min lillebror
  Kanske hans sambo kan få njuta av buketten också ”

  Håller tummarna. Brorsan skulle bli himla överraskad! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..