När kärringen reder sig själv

Efter att ha packat en miljard ordrar igår … kändes det som … plockade jag ned datorn, satte mig i bilen och drog in till stan för att sätta mig på Wilmer Kaffebar och jobba. Jag har kommit på att jag inte får lugn och ro på kontoret. Eller ja, det kom jag på för länge sedan.

 

Tidigare i våras/somras bestämde jag mig för att trappa ned på kontorsjobbet för att ägna mig mer åt bloggen … och åt lite andra saker. Just nu går det sisådär med den nedtrappningen men målet är att jag inom ett halvår är puts väck från kontoret.

img_8909

Hur som. Sitter i bilen igår och precis när jag ska parkera ser jag det här i vänstra ögonvrån. Tänker att; ”jamen vad bra, jag parkerar ju nu” och är övertygad om att problemet kommer försvinna under tiden jag dricker kaffe och jobbar lite. Sa jag att struts är mitt mellannamn…

 

Har svårt att koncentrera mig och inser att jag nog måste lösa problemet som står där ute på gatan. Det känns aningen allvarligt om jag får erkänna det själv. Packar ihop och går ut till bilen. Startar motorn. Samma meddelande. Ähum .. okej. Messar bilden ovan till maken och frågar vad jag ska göra. ”Stanna bilen omedelbart!” blir svaret. Från Excelmannen. Som har tummen mitt i handen. Stanna bilen. Jaha. SEN då? Han kan ju för fan inte bara skriva ”stanna bilen omedelbart” och inget mer. Surnar till och ringer min bror, som kan allt utom excelfiler.

 

Han guidar mig igenom hur jag ska få upp ”luckan” som jag säger, men blir tillrättavisad .. huven. Lyckas på egen hand *host host* öppna huven, leta reda på nån sorts sticka, dra upp den, torka av, stoppa ned den, ta upp den, noterar att det var kruttorrt. Kan möjligen har varit så att bror min gav mig millimeterinstruktioner för att ta mig igenom det hela. Han konstaterar att läget är akut och att jag måste få tag i olja. Jag berättar var jag står och vi minns att det finns en bensinstation några hundra meter därifrån. Han tycker att jag ska chansa och åka dit. Jag säger tack och hej och drar i väg. Kör på neutralen i nedförsbacke och strax efter rasslar jag in på macken. 

img_8911
Ber om olja men se, så lätt fungerar det inte i bilvärlden. ”Vad vill du ha för olja?”

 

Ehh, vadå ”v a d” för olja? Det visar sig att det är olika olja för olika bilar. Jefla tur att deras olja fanns bakom disken för hade den stått ute i hyllan så hade jag bara greppat en dunk och betalat. Och mest troligt haft en bil som skurit. Tjejen bakom disken gav mig även en sorts papp-tratt.

img_8912

Ut till bilen, hittade spaken som gjorde att jag kunde få upp lock … ursäkta; huuuven. Brorsan hade sagt att jag skulle skruva upp locket i mitten på bilen. Den med en oljesymbol på.

img_8917
Den satt som berg och helvitti som jag gjorde illa mig när jag skulle tvinga upp det. 
img_8916
img_8914

Fick till slut upp den men såg inget hål. Det var liksom igentäppt. Brorsan satt i telefon men hej och hå vad jag sket i det. Akutläge liksom. 

img_8915

Jag gjorde som han sa och fyllde på med ett par dunkar. Smällde igen huven och drog därifrån.

img_8918

Messade fort som attan till Zulle. Världens bästa bilmeck som svarar mig trots att han slutat en timme tidigare.

 

Hur som helst så var jag sjukt nöjd. För första gången i mitt skitgamla liv hade jag fixat med bilen alldeles själv. Räddat den från att skära.

 

Idag onsdag. Jobbar halva dagen sen ska Wilmer-Malin ta mig till Enköping. På en utflykt. Hon tyckte jag behöver kommer iväg lite från min vardagliga miljö. Vad gör man i Enköping? Finns det något bra fik där? Jag vet inte om jag har varit där förut eftersom jag alltid blandar ihop Eskilstuna och Enköping.

 1. Morning
  Det ska finnas ett jättebra fik mitt emot Järnvägsstationen, har inte varit där själv, men hörsägen säger att det är bra.
  Lycka till

 2. Se där, du lärde dig något nytt! Det ska man ha som mål – att lära sig något nytt varje dag.
  Verkar som om oljan läcker ut. Är ju standard med oljebyte vid varje service, både på den ”lilla” och den ”stora” när jag tar Nysilver för handpåläggning.

    1. Fast om det ser ut så när du öppnar locket till motorn skulle bara det få mig att skrika på bärgare! Den motorn mår nog inte så jättebra 😉

 3. Fika på tant gredelin kanske? Trevligt ställe
  Annars är My little gardenhouse otroligt bra! Ligger i ett villaområde, öppet bara vid fint väder. Men värt att ringa och kolla om hon har öppet! 073-6275366

 4. I vintras skulle jag fylla på spolarvätska. Sladdade in på macken i min ljusrosa dunjacka och högklackade stövlar och hittade min dunk. På väg ut vände jag in igen och bad killen i kassan om hjälp med att öppna dunken så att jag kunde fylla på genast. Mina händer klarar nämligen inte av det, men det visste ju inte den kraken. Jag har aldrig sett nån med så lång hals som han hade när han stod och glodde genom fönstret för att se hur det skulle gå för den pimpinetta kärringen som inte kunde öppna dunken själv, men uppenbart skulle försöka fylla på själv.
  Tant vinkade glatt åt honom när hon åkte därifrån med nyfylld spolarvätsketank 😀

  1. Hahaha! Jag fick hjälp att fylla på utan att be om det. Hade stannat på en mack i ett litet samhälle och ”gubben” i kassan gick med mig ut, öppnade motorhuven och hällde i spolarvätskan. Var också rätt uppklädd vi tillfället. Annars är det sådant jag klarar själv; fylla på spolarvätskan, kolla och fylla på luft i däcken och även kolla oljan.

 5. Va roligt stt du kommer till min stad!!! Tant Gredelin är bra men jag tycker Cafe Magnifik är bättre. De ligger väldigt nära varandra så du hinner kolla in båda.
  En promenad i Drömparken är absolut att rekommendera

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..