När man får en aha-upplevelse

Det här blir någon form av reklam, men bara för att jag själv har kommit på det.

 

Jag följer väldigt få bloggar, tittar sporadiskt någon gång i veckan/månaden på lite olika. Mirkas går jag in på varje dag för att hon är en god vän och vi hörs flera gånger i veckan. Sen finns det en annan som jag är inne hos varje dag; Kickis på DaisyBeauty. Är du det minsta intresserad av hudvårdsprodukter och smink så ska du fortsätta läsa nu.

 

Kicki är chefredaktör för magasinet, som alltså kommer ut 6 gånger om året i fysisk form. Hon är väldigt speciell. Stenhård och extrema krav på de journalister som jobbar för henne. Det har hon råd att vara eftersom hon på riktigt är Sveriges i särklass kunnigaste inom det segmentet hon jobbar i. Det som gör henne så speciell för mig är att hon är grymt ärlig. Recenserar hon en produkt och den suger så skriver hon att den suger. Utan pardon.

 

Jag läser som sagt hennes blogg varje dag. Hon har fått upp mitt intresse för smink och hudvårdsprodukter. Jag frågar henne om jag vill ha råd. Hon vet allt. Men det finns en annan anledning till att jag gillar henne: hon är så in i helvitti rolig i sina texter.

 

Hur som. På Hud & Kosmetikmässan igår satt jag i DaisyBeautys lounge för att ladda mobilen …

img_8600

… och för första gången höll jag ett fysiskt ex av Kickis tidning i handen. Jag läste den från pärm till pärm och ska helt ärligt säga att jag blev förvånad. Egentligen borde jag inte ha blivit det eftersom jag vet hur Kicki fungerar. Tidningen är ju givetvis en förlängning av henne själv och hennes värdegrund. Det är FÖRSTA gången i mitt skitgamla liv som jag läser en allt-är-sant-tidning. På riktigt. Alla reportage, alla tester, ALLT är ärligt. Det finns inte en artikel som är köpt av leverantören till produkterna … som det så ofta är i andra tidningar … eller halvdassigt skrivna reportage.

img_8636

När jag kom hem igår kväll gick jag raka vägen in på deras hemsida och beställde en prenumeration.

ska%cc%88rmavbild-2016-09-08-kl-16-45-57
Jag var så jefla till mig i trasorna att jag inte ens noterade erbjudanden på lappen ovan, utan betalade fullt pris, haha!

 

Är du intresserad av hudvård och smink så MÅSTE du prenumerera på den här tidningen. Jag skojar inte. Men var lite smart och skriv in rabattkoden … och nä, varken Kicki eller någon annan har mutat mig för att skriva det här. Jag är på riktigt glad över att få läsa en tidning där ALLT är sant! (HÄR beställer du.)

 

 1. Men hur tänker dom med prissättningen, 3 nummer är billigare per tidning än vad 6 nummer är.
  Eller ingår det några premier som inte syns i bild?

 2. Hmm, alltså jag är nog ute och reser här nu, men tre nummer för 109 kr och 6 nummer för 299? Brukar det inte vara billigare att ta helår, per nummer alltså? :-s

 3. Köper folk verkligen pappersmagasin och läser idag? Du som dessutom pushar för att läsa böcker på iPad eller liknande. För 99 kr i månaden får du ju alla dom här magasinen https://se.readly.com/products/magazines/se (inte enbart Svenska) och slipper dessutom leta efter gamla nummer, om det är något man vill gå tillbaks och läsa. Alla gamla som nya nummer ligger kvar i Paddan, eller vad man nu använder. Däribland Daisy. Det var faktiskt en bra tidning. Trodde inte riktigt jag var målgruppen, men den funkade även för mig som inte är helt purung. Det enda jag skrattade lite åt var faktiskt omslagsbilden. Herregud, den fotoredigeraren har verkligen gått bärsärk med bilden på tassel-kvinnan må jag säga. Hon är ju i det närmaste oigenkänlig;)

 4. Hur kan du hävda att 100 % av det dom skriver är sant? Bara för att dom inte är ”köpta”? Hur som helst så bygger ju allt i deras tidning på deras personliga åsikter och egna val av forskningsresultat osv.
  Däremot håller jag med om att den är klart läsvärd och underhållande!

  1. Du måste läsa mig rätt Cissi, eller så var jag otydlig/slarvig … eller så har du inte hängt här inne så länge att du ”känner” mitt sätt att skriva!=) Givetvis är det subjektiva åsikter men det sköna är att, till skillnad från väldigt många i den här branschen, så funkar inga påtryckningar från leverantörerna. Skriver Kicki att en ansiktsmask är oljig fast det står att den inte är det, så ä r den det. Dåligt exempel kanske, men du fattar. Vill jag har en 100% ärlig åsikt så läser jag DaisyBeautys recensioner, i synnerhet Kickis eftersom jag följt henne i många år och känner hennes ”skrivstil”.

 5. @eva
  Jag har bloggat om retusch tidigare och då sa jag bland annat:
  Daisy Beauty retuscherar sina bilder.
  Alla tidningar retuscherar sina bilder, i någon utsträckning.
  Retusch innebär för Daisy Beauty (och för de flesta stora magasin) ”små” saker som att ta bort saker som har smugit sig in i bilder och som inte ska vara där (ljusreflektioner, mörka skuggor runt ögonen så ögonen inte syns, hårstrån som står rakt ut från huvudet). Vi tar bort sådant som kan störa bilden på något vis.
  Retusch används också för att färgkorrigera. Händer, näsvingar och öron är ofta mer röda än ansikte och armar, kanske för att det är lättare att retuscha färgen i efterhand än att sminka den perfekt på plats under fotografering, eller för att teamet glömt, eller för att det inte syns förrän i efterhand att det hade behövts..
  Retusch kan innebära stora saker som att byta kroppsdelar. Om en arm ser konstig ut i en i övrigt perfekt bild från ett fototillfälle med 100 bilder, så tar man helt enkelt en arm som inte ser konstigt ut i en annan av de 100 bilderna och byter.
  Retusch är nödvändigt för att personen på bilden ska se ut som i verkligheten. Kameran tar bort/minskar högdagrar och skuggor, så djup behöver tillföras till bilden så den ser naturlig ut.
  Med bra ljus och bra makeup krävs ofta väldigt lite retusch.
  När Maria Montazami var på Daisy Beautys omslag första gången tog vi bort mörka jetlag-skuggor under hennes ögon. Vi bedömde att hon vanligtvis inte ser ut så. Den här gången har vi framför allt retuscherat bort märken efter IPL på bröstet, just för att de störde bilden. Vi har inte ändrat Marias ansikte annat än med hår och makeup.

  Med vänlig hälsning,
  Kicki Norman, chefredaktör Daisy Beauty

 6. Anledningen till att 3 nr är billigare per tidning är att vi betraktar det som ett prova på-erbjudande.

  Erbjudandet på 7 nr kommer att ändras inför 2017, och vi kommer samtidigt att se över alla kampanjer, inklusive kupongen i tidningen.

  Tack för alla kommentarer! Vi blir på riktigt jätteglada när vi får veta vad ni tycker om Daisy Beauty.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..