När man fixar muschen

Om nu någon har missat det så är jag rätt mörkhårig. Och hårig. Har alltid haft en mustasch men aldrig några komplex över den. Mest troligt tack vare att snyggaste killen i ungdomen sa att jag såg ”exotisk ut”. Har tröstat mig med det under alla år.

 

En dag tittade jag lite noggrannare i spegeln. Amen alltså. Det må vara att det är exotiskt med en mustasch på en kvinna men det måste ju finnas gränser. Tänkte jag. En kompis påstod att hon alltid tog bort sin med sin epilator. Ni vet, en sån däringa rakapparat man använder på benen. Som sliter upp hårstråna inklusive hårsäckar. Jag har använt epilator sedan det kom ut på marknaden. På benen. Ont som sa*an men men vänjer sig med åren. Kompisen påstod att det inte gjorde särskilt ont att ta bort muschen så jag testade.

 

Ähum. Trodde hela fejset skulle lossna och det kändes all the way dow to Fiffi. Fifan så ont. Jag bestämde mig för att fortsätta att se exotisk ut.

 

Sedan ett halvår tillbaka har jag konstgjorda ögonfransar. Så kallade volymfransar. Jättepoppis och jättesnyggt. Förra gången jag var där säger Frans-Linda; ”du, jag tror att jag ska vaxa din mustasch nästa gång du kommer”. 

img_8567

Igår var jag där för nya fransar och då kom hon på att hon skulle fixa muschen. 

img_8558
img_8559
Sweet Lord, som jag ser ut. 
img_8561

På med vax. Jag blundade hela tiden för att slippa se vad som komma skulle. 

img_8563

Sen lade hon på nån sorts lapp … PANG så slet hon loss lappen från vaxet. Hääälllvätttä, Fiffi gjorde en trippel saltomortal. Fifan så ont det gjorde! Hon gjorde samma sak ett par gånger till och jag var helt svettig. 

img_8566

Efteråt var jag röd som ett trafikljus.

img_8569
img_8572

Var tvungen att kladda på lite trutvalla för att flytta fokuset från den röda överläppen till munnen i stället.

 

Idag är jag ledig från jobbet. Ska till Hud & Kosmetikmässan hela dagen. Börjar med en pressfrukost nu klockan 8 och lite senare några intressanta föredrag.

 

Ska bara rota fram lite foundation och täcka över mitt trafikljus.

 1. Att hårväxten ökar beror på vår ålder , ytterligare en effekt av att man är i eller närmar sig klimakteriet , mer hår i ansiktet. Jag vaxar ochså tycker det går bra , smärtan brukar avta när man gjort det några gånger.

 2. Jag vaxar också min överläpp, själv, hemma! Som jag drar mig för att göra det… När jag väl står där med stripsen ditsatta så ångrar jag mig.. Men då är det bara att räkna till tio och dra.. Tur smärtan är kortvarig.

 3. Vaxar ibland, kör epilatorn ibland – alltid hemma i badrummet och hett tips är att göra det innan sänggång för då hinner man bli normalfärgad igen innan man behöver visa sig för andra än maken 🙂 ”Du som är så ljus behöver väl inte bry dig om nån mustasch?” säger folk…Jo för den blonda, allt tätare med åldern, lilla jäkeln reflekterar ju både solljus och artificiellt ljus så fint så hela överläppen glittrar :/ Upplever att den röda, och ibland småsvullna, reaktionen avtar efter några gånger…tror kroppen vänjer sig…

 4. Äsch, fin både med och utan musche
  Fråga, dock! Får du massa inåtväxande hårstrån av epilatorn? Tycker det blir massor kram J

  1. Epilatorn på benen = inåtväxande hårstrån MEN med torrborstning minimeras detta fenomen radikalt…torrborste i vanlig butik tyckte jag var dyrt så jag köpte en i samma material på hästbutiken o då kunde man tom välja en fin färg 🙂 Sedan aldrig smörja benen förrän dagen efter (eller fejset heller för den delen) för att minimera risken för ”skit” i uppbrutna porer som kan resultera i finnar…lekmannatips från mig…

   1. När jag har vaxat mina ben så har jag haft problem med att hårstråna liksom växer fast i huden när dom växer ut och det kliar som fasen så det har jag slutat med. Nån mer som haft liknande?

 5. Modigt! Jag vågar inte ta bort då jag tror att det blir hårt skäggstubb efteråt . Hur ser det ut då? Daglig rakning som en man!!! Någon som vet!

   1. Vaxar man eller använder epilator så blir det finare hårstrån nästa gång. Och lyckas man väldigt bra så blir man av med hårstråna för alltid.

 6. Minna att du provade en ipl maskin för att få bort mustaschen. Den var alltså ingen höjdare? Jag har jätte mycket hårväxt i ansiktet. Båda ljusa långa på kinderna och hårda mörka på hakan och blandat på muschen. Och det blir bara mer o mer. Är desperat och får gärna tips från alla. Kan inte vaxa överläppen då resten av ansiktet är så hårigt för det ser jätte konstigt ut. Och vaxa hela ansiktet vågar ja inte? Någon som är lika exotisk som jag och har tips?

 7. Laser, say no more.
  Jag brände bort muschtasen och näshår i ett svep.
  Det luktade funky (typ bränd höna) och sved litegrann.
  Men nu är hårsäckarna döda (mo-ha-ha)

 8. Det finns bättre och skonsammare sätt att ta bort mustaschen på: Laser och dermatologisk epilering! Själv föredrar jag laser. ”Min” hudvårdsterapeut säger att håväxeten ökar när Du drar bort den med tex vax! Klipp hellre med en sax så nära huden du kan i stället.

 9. Jätte-exotiskt när man är brun i fejjan och de ljusa fjunen på överläppen skiner i kapp med solen!! I alla fall här i värmebölja-Spanien 😉 Hehe

 10. Du, det där gör jag varje månad! Vänjer mig aldrig. Gör helvetes ont! Tar även ögonbrynen mot ögat! Fy faen!
  Det är bara att lida pin.

 11. Tack! Har precis i dagarna funderat på om jag ska vaxa mig i ansiktet. Men bra nu vet jag att jag INTE ska göra det!
  Är lite luden. I o för sig är det ljusa hårstrån men provade en gång att tråda mig på över läppen och FY FAN vad ont det gjorde så det ska jag heller aldrig mer göra. Jag får väl vara naturligt luden då.
  ”Ska man vara fin så får man lida pin” heter det ju men det får väl för fasen finnas gränser.

 12. Åh, Mona, VAD jag känner igen din ”vaxerska” – kan du inte fråga henne om hon möjligen kommer från Småländska Höglandet? Gör hon inte det, fanns det en ”samma-likadan” person här tidigare

 13. Förlåt, men så in i Norden jag skrattade när jag läste det här inlägget!!!! Musche eller ej, du är lika snygg med som utan. Tror jag kissade på mig en aning när jag garvade! Jag har någon sjuk noja på att visualisera det mesta här i livet och en fiffi som gör en saltomortal!!!! ???

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..