Ibland gör jag saker som jag egentligen inte gör

Jag får extremt mycket ”HJÄLP MIG”-mail och tyvärr måste jag säga nej till i stort sett allt. Annars skulle det inte bli så mycket annat i bloggen. Men, ibland får man rucka lite på gränserna. Jag vet att det är taco-fredag och de flesta där ute har ett liv utan bloggar på just denna dag, men med lite tur så kanske en del läser och kan hjälpa.

 

Hej Mona, jag vet inte vart jag ska vända mig. 

Jag heter Rebecka och kommer från Västerås, natten till i onsdags blev jag faster till en fantastisk lite prinsessa i Mexico.

Min bror Robert flyttade till Mexico för ett år sedan för kärleken,  i december gifte han sig och dom blev gravida.

 

Åter till problemet, den lilla flickan konstaterades ha ett blåsljud på hjärtat och blev igår kväll skickad till en specialist som konstaterade ett allvarligt hjärtfel, hennes blod pumpar runt utan att renas och syresätts alltså inte.

Den lilla tjejen behöver akut operation för att klara sig, en sån operation kostar 650 000 kr i Mexico, ett reguljärt flyg hem är omöjligt då hennes lilla hjärta antagligen inte klarar trycket.

 

Jag vet att du inte brukar skriva om sånt här, men jag är desperat.

Jag har pratat med min lokaltidning som avvaktar med ärendet, aftonbladet hade en artikel klar som stoppades av chefredaktör och varken försäkringsbolag eller UD kan hjälpa oss.

Snälla Mona hjälp mig få ut mitt budskap och hjälp oss få in pengar.

https://www.facebook.com/rebecka.flinck?fref=nf&pnref=story 

Med vänlig hälsning

Rebecka Flinck

 1. För 11 månader sen fick jag ett barnbarn. Med ett hål i hjärtat. Hon opererades i Lund och vi var rädda att mista henne, men hon lever och är det vackraste och underbaraste vi har!!
  Hade vi inte bott i Sverige hade mitt barnbarn inte klarat sig. Det hade varit en tragedi för oss.
  Jag sätter mer än gärna in pengar!!!
  Tårarna rinner när jag läser texten. Jag har varit i samma situation som anhörig. Och jag var livrädd!!

  Hoppas vi är många som hjälper så att denna lilla flicka får springa, leka och vara lycklig med sina nära.

 2. Det är så otroligt hjärtskärande att läsa om små barn som föds med livshotande skador. Jag swishade en liten slant och roade mig med lite huvudräkning… Om 3250 personer swishade 200:- till Rebecka då skulle den lilla tjejen få sin operation eller om 6500 människor satte in 100:- till henne. Tänk vad en relativt liten summa som skänks av många kan göra underverk.
  Om 7304 människor avstod från en lunch á 89:- och i stället skänkte den till den lilla skruttan i Mexico, då skulle hennes hjärta kunna opereras och hon skulle kunna få växa upp, känna solens strålar värma och få träffa sin faster som redan älskar henne så obeskrivligt mycket…

 3. Beklagar verkligen situationen! Flyttar man till ett land utan allmän sjukvård och får barn dessutom bör man kolla upp vad som gäller och se till att ha en heltäckande sjukförsäkring. Ledsen för dem, men det finns så många barn där ute som behöver hjälp, tex Mexikos alla fattiga barn som ingen skulle starta en liknande insamling för.

  1. M, skulle inte du göra allt i din makt om detta hände någon i din närhet? Eller, skulle du avstå för att ditt barn, barnbarn, syskonbarn, väns barn etc inte ska ha andra ”fördelar” än fattiga barn i övriga världen?

 4. Då jag vägrar Facebook kan jag inte se numret man ska skicka till, kan du skriva ut det eller maila mig det? Jag vill gärna skicka en slant!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..