Mässelimäss i Oslo

IMG_8021
Igår slog vi rekord i att få montern klar. Strax efter lunch var vi färdiga. Halleluja.
IMG_8023

Tänka sig att mina tuppar säljer året om. Inte mycket på hösten, men tillräckligt för att det är värt att ha med på mässorna. Det är bara vi i Skandinavien som har tuppar till påsk. I övriga länder har man dom framme året om. 

IMG_8025
IMG_8024
IMG_8022
Det ska bli intressant att se vad norrmännen tycker om våra brandsläckare. Det är antingen eller. När vi tog med tupparna första gången sa våra norska kollegor: ”packa ner dom, vi köper inte tuppar i Norge”.  Ehh, kan säga att de fick fel. Sa*an vad tuppar vi har sålt här.

 

Vi blev som sagt färdiga på rekordtid så vi drog till hotellet. Har en hel del jobbmail som ligger efter varför några timmar framför datorn var välbehövliga. 

IMG_8039
En promenad på Karl Johan, stora gatan i Oslo, med inköp till somliga där hemma och en god middag på nån pub blev kvällsnöjet. Sjukt snygg hållning jag hör. Tröttman i ryggen är påtaglig. 
IMG_8033
Jag är ju potatisoman så jag beställer alltid potatis i någon form i första hand. I normal fall inte pommes, men här hade dom pommes av sötpotatis, och det älskar jag! Dessvärre kan man aldrig beställa typ två kycklingbitar, som hade räckt, utan alltid en hel portion … Kan säga att maken var mätt så det räckte och blev över. Middagen igår var osedvanligt billig för att vara i Norge, 450 kr för det du ser ovan. Som hittat. Luncherna på mässan kostar 175 kr. Utan dricka. Inte som hittat. 
IMG_8032

Mässan öppnar 09.00. Jag åker hem idag. I normala fall brukar jag sticka runt lunch men makejefeln har bokat in mig på kvällsflyget. Med andra ord åker jag på att stå i montern och skriva ordrar.

 

Bara ett problem: har SJUKT svårt att förstå norska.

  1. Hej
    Vet du om tröjan/tunikan tror den hette Agneta vit med spets och pärlor bak kommer snart?
    Skulle vilja ha med det när jag åker på arbetsresa om två veckor

    Trevlig helg och tack för en underbar läsning av din blogg. Du är så himla bra på att njuta på dig själv och har aldrig en ”ful ton” i din blogg. All lycka till dig och familjen

  2. Tror det är dags för mig att skaffa nya glasögon, trodde att brandsläckarna också var tuppar, tyckte att det röda handtaget såg ut som en tuppkam

  3. Äääääääälskar de där brandsläckarna, sjukt snygga & coola! Var på G att beställa tills jag läste hur små de är… Så inte rik för den lilla, 29 cm?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..