Hello Oslo, jag är här nu!

IMG_7944
Opp i ottan och iväg till Arlanda tidigt i går morse. 
IMG_7961

Att flyga är inte min starkaste gren. Dock har det blivit bättre med åren men start och landning kan jag nog vara utan. 

IMG_7956
När jag landar blundar jag. Vill inte veta när det är dags att ”slå” i marken eftersom jag hinner tänka att nu, nu nu störtar vi. Om jag blundar så säger det bara ”pang” så är vi nere. Problemet är min man. Jag håller alltid honom i handen och han tror att det hjälper. Well, det hade det gjort om det inte vore för att, ju närmare marken planet går, ju hårdare kramar dåren min hand. Alltså spelar det fan ingen roll att jag blundar för jag sitter och hetsar upp mig i takt med hans tryckande.
IMG_7962
Skrattade som fasen när maken stod och väntade på sin resväska vid bandet. Min hade jag tagit med som handbagage, fattas bara annat, men han ska vara borta hela veckan och var tvungen att checka in sin. När bandet blev tomt höll jag på att göra i brallan. Vad är oddsen för att den skulle försvinna igen liksom?! Dock dök den upp och vi kunde gå bort till tåget mot Lilleström, en förort strax utanför Oslo, där mässan är.

IMG_7964

Kollade vädret innan jag kom hit och det stod 22 grader. Alltså var mina FitFlops perfekta. Eller inte för fifan så kallt det här är. Det blev till att byta på tågstationen. 

IMG_7965
Den här vyn från tågstationen har man sett några gånger nu….
IMG_7968
Liksom den här. Mässbyggnaden är avlång och vi kommer alltid från ena kortsidan/gaveln. På långsidan finns tre entréer. En jättenära där vi kommer men tror ni att den är öppen? Nix, man ska gå 48 kilometer till den i mitten. Varje gång. Var sjätte månad. 
IMG_7971
Så här inspirerande ser det ut när man börjar. 
IMG_7972
20 minuter senare.
IMG_7980

Tro’t eller ej men ja, tupparna säljer den här årstiden också!

IMG_7982
För att inte snacka om dessa raringar. En jättegammal keramiker i Sverige gör dom. Not my cup of tea men holy fuck som vi säljer!
IMG_7993
IMG_7992

Det här är dock my cup of tea. Ujuj, det finns s å mycket snyggt på dessa mässor!

IMG_7974

Kolla coola sängramen!

IMG_7979
IMG_7975
IMG_7988

Paus i Bregottfabriken. 

IMG_7985

Fifan så trött jag är. Behöver vila känner jag. 

IMG_7991

17.30 gav vi upp och åkte till hotellet inne i Oslo.

IMG_8001
IMG_8002
Superrolig ”installation” mitt på torget vid tågstationen!
IMG_7999

Jag blir lika glad varje gång jag ser den bruna byggnaden rakt fram, hotellet. Älskar mitt rum vi bor på där. 

IMG_8003

Det syns inte men det är superstort. 

IMG_8005

Och världens skönaste säng. 

IMG_8006

Några som inte är så sköna däremot är dom här skitskorna. Satan i gatan så obekväma. 

IMG_8007

Man kan säga att det är karma de luxe. Köpte dom för att jag trodde att jag tyckte dom var snygga. Alltså, jag tyckte det. Sen för att det var Michael Kors. Som jag egentligen inte gillar. Oskönaste jefla dojjan ever.

 

Och fula som fan. Har jag kommit på i efterhand.

 

Nu till mässan och bygga monter. Jobba fort, fort, fort så att jag får gå därifrån fort, fort, fort!

 1. En rörmokarsäng? På riktigt? Haha! Snart dyker det upp ett liknande hemmabygge (och därefter femtielva look-alikes) i den där gruppen ”Återbruka mera!”. Då ska jag sitta där och bara VETA vem som tog den trenden till Sverige. 😉

  Angående skorna så är de helt ok vid första anblicken. Dock är snörningsdelen lite för kort, vilket gör att ovandelen blir för lång och det i sin tur ger dem en gubbighet. Jag borde fan designa sneakers/ gympaskor, eftersom jag är dömd till att leva mitt liv i enbart såna och fotriktiga skor.

 2. Och snubblar du nu över de där pennorna på väggen så tar du reda på tillverkaren så kan jag leta rätt på vem som kommer att sälja dem. För såna vill jag ha 🙂

  För övrigt, ser det ut som om jag är I Bromma I morgon…..

 3. Jag känner igen torget utanför Sentralstasjonen. Jag brukar bo på Scandic Byporten. Jag kan tipsa om en jättebra restaurang om ni skulle ha ork en kväll. Börja att gå upp för Karl Johann från stationen. Nästan uppe på krönet går man in en tvärgata till höger, Øvre Slottsgate 16, och ca 25 in så ligger Brassierie France. Dyrt, som allt är i Olso, men den maten är att dö för! Boka bord för det brukar vara fullt. http://www.brasseriefrance.no/. Här är servicen i toppklass, något man inte brukar vara borskämd med i Norge.

  Om jag är i Oslo försöker jag gå dit. Mitt emot, på hörnet, ligger (eller låg, för jag vet inte om den är kvar) Michael Kors. Om man vill dregla på väskor.

 4. Ingenjören i mig lyfter ett lätt tveksamt ögonbryn åt kopparrörssängen och visualiserar elfel när lampsladden som löper i rören blir gammal och sliten och gör så att hela rörkonstruktionen blir strömförande. Säng med möjlighet till kremering. *vissel-vissel*
  Charlotta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..