Måndag hela veckan lång

Sweet Lord så trött jag var igår. Jag har jobbat 10 dagar i sträck och eftersom jag är ganska lat egentligen så blir det aningen för mycket när det är mässtider. Skyndade till jobbet igår, hjälpte till att packa ordrar. Ni som väntar varor, de kommer. Det sista paketen kommer gå på fredag och måndag. Det är alltid lika struligt när det är mässor; då får allt annat läggas åt sidan. Tyvärr. Tack gode Gud för att ni har sånt tålamod.

IMG_7898

 

På eftermiddagen plockade jag upp talibanen i skolan och åkte till tandläkaren. Det var dags att sätta in tandställning i underkäken. Nu har hon haft en i överkäken i ett halvår och från att ha sett totalt krockskadad ut, har hon nu världens snyggaste tänder i överkäken. Hon kommer dock få ha tandställningen i nåt år till.

 

Dumpade talibanen hemma, åkte förbi hemma hos Wilmer-Malin, plockade upp henne och vi åkte vidare till Mall of Scandinavia. 

IMG_7906
Malin passade på att handla lite. 
IMG_7907
Hon köpte två superfina ringar. Själv har jag väldigt svårt att handla i butik sedan jag började ställa ut på Formexmässan. Jag har lärt känna så mycket folk där vilket lett till att jag handlar till inköpspris. 
IMG_7908
Apropå handla. Jag råkade få syn på Malins plånbok. Mest troligt en kvarleva från kriget i forna Jugoslavien, som hon kommer ifrån. Herregud. Måste se till att skaffa henne en ny för den där kan hon f-n inte gå omkring med längre. ”Jamen, jag har haft den så länge!”

 

Nähäää, menar du det! …tänkte jag och bestämde mig på stående fot att det blir mitt mission. Att hitta en ny fräsch plånka. 

IMG_7915
Efter det gick vi till Synoptik där Lena, som jag var med till Guatemala med Optiker Utan Gränser förförra året, och Åsa (till höger), butikschefen inte hade väntat sig besök av mig. Jag tjatar hål i huvudet på Åsa att hon ska söka sig till nästa resa med Optiker Utan Gränser, som Synoptik ordnar varje år. Den 1 september startar den officiella insamlingen av gamla glasögon, men det ska jag prata mer om då.
IMG_7938
Talibanen var ju på synundersökning hos henne här förleden och jag hämtade ut hennes glasögon. I normala fall borde talibanen ha varit med för att kolla att glasögonen satt bra, men jag hann inte hämta henne och nu är jag borta i några dagar, varför vi får åka dit på fredag för eventuell justering av bågarna. 
IMG_7939
IMG_7918
Malin passade på att diskutera glasögon med Åsa. Malins vuxna son är blind på ena öga pga en ovanlig ögonsjukdom och hon pratade med Åsa om att ta dit honom för nya glasögon.
IMG_7920
Efter Synoptik bjöd Malin mig på tidig middag. Eller snarare sen lunch. Sjukt gott.

 

Turbo hem, ut med Nisse, ner till tvättstugan, plocka upp tvätten, i med en ny maskin, klippa och måla tånaglarna, bädda rena lakan, packa resväska, förbereda middagen, till dyr-ICA och köpa hundmat, plocka ihop Nisses saker eftersom han ska bo hos hundvakten i några dagar, svara på sjutusen mail, peppa ledsen kompis. Och så fick jag ju positiva besked om castingen för ett projekt. Måste tillbaka på fredag för en kompletterande inspelning, sen är det bara att vänta på besked om jag var tillräckligt bra.

 

Idag tisdag. Sitter strax på ett plan till Oslo. Mässa. Bygga monter. På torsdag öppnar den. Torsdag kväll flyger jag hem.

 

Vore jag bra på att räkna så skulle jag räkna ned sekundrarna tills jag sitter på flyget hem igen.

 

Laters!

 1. Varför behöver Malin en ny plånbok?Är den hel och funkar för henne räcker väl det? Ser så där härligt sliten ut som skinn kan bli. Låt henne bestämma själv, för bövelen!
  Å taccos – jisses, det behöver jag nog äta snart känns det som!

  1. För att hon inte unnar sig så mycket själv utan låter alltid andras behov hå före sina egna…även om hon just igår slog på stort. Ivrigt påhejad av mig!

 2. Asså den där regnjackan. Om du lyckas få tag i den där jackan i just den där färgen i xl eller xxl. ojojoj vad glad man skulle vara då!

 3. När jag såg bilden på plånboken var jag övertygad om att du skulle skriva att du måste skaffa en likadan för att den hade så snygg patina. Snopen blev jag när du skrev att den var ful och behövde bytas ut. Jag tycker det är charmigt med saker som har varit med länge, som man är bekväm med, som känns som en gammal vän, som har en historia att berätta och som har ”levt ett liv”, eller flera.
  Charlotta

 4. Den här shopping-hetsen för både dig själv och andra…. Reflekterar du någonsin över att all konsumtion av nya grejer belastar miljön? Varför köpa nytt när något är helt och funktionellt? Att unna sig? Nä ta lite större ansvar för den här planeten tycker jag och reflektera över vad som faktiskt behövs. Vi bor alla på planeten och vi har bara en….

  1. …och vad händer med ekonomin…som i sin tur är direkt avgörande för miljön, om man lägger ned konsumtionen? Jag kommer ALDRIG att sluta att handla. Jag är glad att vi är oliktänkande, vi båda behövs vare sig du håller med eller inte!

   1. Nej, ekonomin som kommer av överkonsumtion är inte avgörande för miljön. Det är en villfarelse som du försöker värja dig med. Jag säger inte att du ska SLUTA handla, men du kan på allvar inte mena att du hjälper miljön genom att konsumera mera. Om alla på jorden levde och konsumerade som vi i Sverige så skulle vi behöva tre jordklot. TRE. Jag vågar också påstå att du konsumerar mer än genomsnittssvensken.
    Det är såklart också direkt avgörande VAD vi väljer att köpa. Att produkterna är tillverkade på ett sätt som är hållbart både ur socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart sätt. Inget av de tre är viktigare än det andra, men faktumet att om det skiter sig med miljön så ligger vi brunt till kvarstår.
    Du får gärna vara oliktänkande, men du får sluta stoppa huvudet i sanden och låtsas som att du inte påverkar helheten. Och fatta att du påverkar folk skitmycket. Och tyck nu inte att jag är skitdum och tröstshoppa dig lite, knyt näven i fickan, svär lite över besvärliga skitkärringläsare som mig och lyssna på Johan Rockströms sommarprat från i fjol. Sen kan du fundera på shopping, och om det är värt det.

    1. I hear you. Och är för mässtrött för att argumentera, men jag fattar. I do. Never the less så lär jag inte ändra på mig än. En annan dag, men inte just nu. Som alltid finns det en orsak till allt…=)

 5. Håller tummarna att min blåa poncho kommer inom kort då 🙂 beställde den förra fredagen och längtar till att få hämta ut paketet!

  1. Den kommer. Men du har inte glömt att jag skrev … nånstans i nåt inlägg att det är 10 arbetsdagars leveranstid just nu när vi har mässor va?! Vi har en tjej på kontoret som packar men hon är ny och inte lika snabb som vi andra är. 25-åringen är sjuk och jag och maken är i Oslo. På måndag är allt som vanligt igen men satan i gatan så mycket vi har att packa för att komma ikapp och bli lika snabba som vi brukar vara.

 6. Jag vet att det skulle vara något längre leveranstid än vanligt. Vänta är bara inte min starka sida, speciellt när det kommer till shopping
  Hoppas dottern kryar på sig!

  1. Herregud, om du bara visste vad det har gått troll i den här ordern från fabriken. Senast var ett mail från UPS om att godsflygplanet hade ett tekniskt fel. Lagen om all jävlighet, men nu är dom i alla fall snart här. Tror planet landar idag..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..