Hard work och Synoptik

IMG_7174
Fifan, det tempot igår. Frukost 07.00 med 25-åringen. Genomgång och planering av dagen. Igår kom DHL och hämtade 6 pallar med vår monterutrustning och i morgon, söndag, åker vi ut till mässan och börjar bygga våra två montrar.

IMG_7187

Jobbade som en gnu hela dagen men kände att det var något som ”kliade” i skallen. 15.04 vaknar min hjärna: talibanen hade en inbokad synkontroll för nya glasögon hos Synoptik i Mall of Scandinavia 15.30. Hon var hemma. Jag på jobbet. Kontoret ligger ganska precis emellan hemmet och Mall of Scandinavia. Kastar mig ned i bilen, ringer talibanen och ber henne kuta iväg till vår lokala spårvagn i Finhooden och åka två hållplatser.

IMG_7192
Plockar upp henne, kör som en dåre men inte jättemycket som en dåre och sladdar in på Synoptik 5 minuter sen. 
IMG_7213

IMG_7193
IMG_7195

Jag hade varit noga med att beställa tid hos just optiker-Lena. Hon är svinbra plus att vi var tillsammans på vår resa till Guatemala med Optiker Utan Gränser så vi känner varandra. Medan hon hjälpte talibanen gick jag ut i butiken för att prata med Åsa, butikschefen. Hon är nämligen en jefel på att hitta perfekta bågar som passar ens ansikte. Jag har fått SÅ många komplimanger för mina, vars detaljer aldrig framkommer här i bloggen. Nåväl, när jag bokade tiden var jag noga med att både Lena och Åsa skulle jobba.

IMG_7209
Det finns en Åsa till där, som är ny, men det är Åsa The Butikschef som gäller för min del.

IMG_7199

Medan talibanen satt i undersökningsrummet plockade Åsa fram ett gäng bågar hon trodde skulle falla madame i smaken. Noterade att Synoptik har megarea på i stort sett alla bågar. (Ser nu på hemsidan när jag kollar, att det är upp till 85% i fyra dagar till plus att man kan köpa två solglasögon för priset av ett par, så passa på!)

IMG_7198

Jag passade på att prova bågar också, svårt sugen på ett nytt par, men jag ska vänta till i vår. 

IMG_7214
Telefonen ringer när jag provar hej vilt och rätt när jag lägger på inser jag att jag tappat bort mina egna glasögon i mängden av alla andra medan jag pratat. Not so smart. 
IMG_7217
Ähum, de gick inte att hitta så jag ropade på Åsa som givetvis såg dom direkt.
IMG_7202
Lena och talibanen blev klara och det var glasprovardags. 
IMG_7203
And Åsa did it again; av de glasögon hon provade ut så var det de första paret hon plockade som talibanen fastnade för. 
IMG_7205
Med en mycket nöjd taliban, som dock får vänta i ett par veckor innan glasögonen och linserna kommer, gick vi vidare till Espresso House för fika. 
IMG_7212
Hon har varit borta på läger i 10 dagar, dagen efter hon kom hem, i torsdags, startade skolan och eftersom jag dragit hemifrån före 7 på morgnarna har vi inte haft tid att prata. Älskar att spendera tid med henne och då försöka vara där mentalt också. Nu äter mässorna (vi har Norge-mässan direkt efter den här) upp min hjärna fullständigt och jag är för det mesta på en annan planet.

 

Tillbaka till jobbet och plocka ihop pinalerna. Turbo hem, fram med datorn, jobba sig lite till. Sitter alltid i soffan.

IMG_6253

En halvtimme efter att jag kommit hem toksomnade jag. Mitt i en lång sms-konversation. Jätteartigt. Vaknade efter några timmar.

 

Vilket resulterade i att jag var vaken halva natten. Jättebra.

 

Idag lördag. Måste jobba lite men försöka packa ihop trädgården. Alla möbler. Nu ÄR det höst och det kommer gå fort, snart är det julafton.

 

Häpp!

 1. Här åkte alla dynor till utemöblerna fram eftersom sommaren verkar bjuda på en fin dag till. Perfekt när min äldsta fyller fyra just idag och det ska bli släktkalas. Tårtorna är klara i kylen, bullarna tinar på en plåt. Vatten ska kokas, saft blandas, lunch ätas och sedan är det dags för kalas. Nyblivne fyraåringen har väntat sedan uppvaket 6.30 imorse. Ha en fin lördag.

 2. Än är det inte höst…. Å det är väldigt långt kvar till vintern.
  Varför plockar du undan redan nu? är ju massor av dagar kvar å sitta ute…….

 3. Preciiis de bågarna (Burberry) har jag hemma just nu för att testa och har bestämt mig för att behålla. Tänkte faktiskt på dig när jag valde att boka tid just hos synoptik.

  Optikern var hur trevlig som helst, men tanten i butiken var inte trevlig alls, och det kändes som om jag bad henne om en stor tjänst när jag frågade om hjälp att prova ut vilka bågar som skulle med hem. Förstår mig verkligen inte på den attityden, hon var riktigt snorkig och det bär mig emot att köpa mina nya glasögon där just därför (fattar ju att hon inte är representativ för hela kedjan, men fick ändå en stor klump i magen av hennes sätt). Dock föll jag hårt för dessa från Burberry och den andra optikern i stan erbjöd inte just dem … Kan inte förstå hur man kan bete sig så, men borde ha varit lite beredd då hon var likadan när jag var inne i ett ärende tidigare. Why, liksom …

  1. Jag hade klagat på hemsidan! Eller till butikschefen. Jisses om de inte kan hjälpa en med att välja bågar. Det är väl det de är anställda till förutom att ta betalt och boka tider?
   Byter aldrig bort min optiker för de vet att det är de som får välja ut snyggaste bågarna till mig sen väljer jag bekvämast av dem. Ser ju inget innan glasen sitter i….

 4. Du måste ha missat att när det blir sommartid tar man fram utemöblerna och när det blir vintertid ställs de tillbaka!! Alldeles för tidigt att packa in utemöblerna tycker jag alltså

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..