Det här med tråkiga, envisa män som a l l t i d ska lägga sig i

Vi fick ju en vattenskada i vårt ena badrum förra hösten och efter många om och men påbörjades en renovering av det nu i somras. För 12-13-år sedan fanns det ett gammalt badrum från 50-talet på samma plats men på 4-5 kvadratmeter. Vi bestämde oss då för att göra ett megastort badrum med hotellkänsla. Nedan bilder är från nu när vi skulle tömma det, därav avsaknad av spegel och skåp som har stått vid varje sida om handfaten.

IMG_1932 kopia
Handfaten ska vara limmade i en granitskiva men eftersom vi aldrig har kunnat komma överens om tjocklek, slipning etc har den där provisoriska skivan från IKEA fått sitta där. Morr. Möblerna är egentligen från Marbodal Kök eftersom det på den tiden inte finns så breda skåp/underskåp. 
IMG_1933 kopia
IMG_1938 kopia
Ja, smaken är som baken men SOM jag har älskat det. 
IMG_1937 kopia
Dock var jag lite tveksam till det här kadavret men tänkte att, ”ja, man ska ju ha bubbelbad … a l l a har ju det, så okej’ra”. Typ.

 

Läckaget har bara varit i duschdelen. Huset flyttar på sig och det har medfört sprickor och således ett vattenläckage. Ja, det byggdes av fackmän men jag orkar inte dra hela storyn. Det blev en läcka och försäkringsbolaget bestämde att h e l a badrummet måste rivas.

 

Eftersom det inte går att få tag i samma kakel så kände jag att det nya badrummet ska gå i helt annan stil.

 

Jag är gift. Jättemycket gift. Med en man som är envis … och utan smak. Det nu gamla badrummet var vi förvisso 100% eniga om, bortsett från badkaret, vilket förvånade oss båda eftersom vi ALDRIG annars kan enas om en enda sak som har med inredning att göra.

 

Hur som. Nyårsafton 2015-2016 bestämde jag mig för att nu får det vara nog med att han lägger sig i varenda kuddfärg och annat här hemma. 2016 skulle bli the Year of the Wife. Under 20 år har jag stått ut med ekmöbler i allehanda former. Kan kanske bero på att vi drev ett par inredningsbutiker under några år där vi specialiserade oss på just ek- och valnötsmöbler som vi ritade och fick tillverkade på Österlen. Det sålde mycket bra, men var svindyrt … eftersom det var svensktillverkat. Vi insåg att just driva butik var supertråkigt. Roligare att vara grossist i den branschen och så har det sedan blivit.

IMG_4359 kopia 2

Nåväl. Vårt hem fylldes med bord, bänkar, byråer i ek och valnöt. Jag kunde tycka att det var snyggt. Hos andra. 

IMG_6681 kopia

… och med tiden kräktes jag.

 

Således tittade jag maken djupt i ögonen på nyårsafton och förklarade att nu jeflar får det vara nog. Nu är det j a g som ska bestämma. Han garvade och har väl med åren insett att det kanske är läge att släppa ek-sargen och låta kärringen få sin vilja igenom.

 

Tillbaka till badrummet. Eftersom det bara var duschörnan som det var problem med så fanns det ingen anledning att göra sig av med själva möblemanget. Jag funderade. Ville absolut ha en speciell färg och inser att det där möblemanget kommer inte in i badrummet igen. Passar inte. Vill inte. Har haft det klart.

 

Tillbringar kväll efter kväll med att surfa runt över hela internet. Letar efter något snyggt.

502017-01_1_S
Råkar se det här badkaret och dog. Ujuj. Vill ha. Det kommer från Golvpoolen.se, deras egna serie Arredo. Jag googlar vidare. Några veckor senare hittar jag en kommod på en inspirationssida hos en privatperson. Den var också från Golvpoolen.se och också deras Arredo-serie. Jag mailar företaget och har frågor eftersom de inte finns i Stockholm. Det visar sig att de är baserade i Skåne, Trelleborg, och att de har ett gäng butiker i Skåne men att man givetvis kan beställa var man än bor i Sverige.

 

Tänker att det är a n i g e n lustigt att det just är Skåne de finns. Ni vet ju vad jag tycker om just Skåne så jag bestämmer mig på rotmos för att det är ödet. Om inte annat efter att jag läser det HÄR. Älskar företag med bra personalpolicy och värderingar som stämmer med mina egna. Först när jag rotar runt bland deras info ser jag att de även råkar vara Skandinaviens största fackföretag inom golv. Kan ju vara bra att veta när vi ska ta tag i hallen.

 

Till min stora förvåning och glädje slutar det hela med att vi ingår ett samarbete. Jag visar badkaret för maken. För att ta tempen. Han gick bananas. Åt andra hållet.

 

”Aldrig i livet att du tar bort mitt badkar!” 

 

”Men vafan, du har badat typ 4 gånger i det på 13 år!”

 

”Spelar ingen roll, det ska ingenstans. Punkt.”

 

Det finns stunder i det äktenskapliga livet när man inser att det kanske är läget att ge sig. Han får väl ha kvar sitt überfula badkar men jag har det här inlägget som bevis för att jag åtminstone försökte, när han om några år kommer säga. ”fan, du skulle ha skitit i vad jag sa och bytt ändå..” För den dagen kommer, trust me.

 

Jag bestämde mig raskt för att han inte kommer få se vad jag har valt ut för något. Varken färger eller typ av möbler. Bäst så. I nästa vecka börjar hantverkarna kakla, sedan ska möblerna upp. Det enda jag måste fixa är en granitskiva eftersom det mått jag har valt på möblemanget inte matchar några av Golvpoolens egna granitskivor.

 

Om några veckor är allt klart. Efter våra mässor. Då ska jag flytta in min säng där och aldrig gå utanför dörren. Har inte använt det badrummet på 10 månader och SOM jag längtar.

 

Over änd out.

 1. Googla bubbelbadkar och hitta ett med liknande form som det du önskade, men med bubblor så blir maken glad! Hörnbadkar är klumpiga och fula tycker jag!

 2. Alltså, hörnbadkar är så 90-tal 😉
  Du kanske skall be maken att rengöra badkaret så kanske han tänker om.
  Bubbelbadkar är äckliga, jag hade ett i mitt förra hus, dock ett rakt sådant.
  Barnen var små och skiträdda för bubblorna och ljudet från karet vilket gjorde att vi aldrig använde bubblorna.
  Hålen där bubblorna kom ut ifrån guckade igen och herregud vad äckligt det var att rengöra badkaret från skiten som hade bosatt sig i hålen. Kommer därför aldrig mer att köpa ett bubbelbadkar, än mindre bada i ett som jag inte vet är klinisk rent.
  Nu har jag istället ett litet rart kar på silvertassar 🙂

  1. Mm, jag vet, dock var det extremt stort i slutet av 90-talet/början av 2000-talet. Jag är den som badar oftast och har varit extremt noga med att det ska rengöras med specialmedel efter varje gång. Annars kläggar det igen, precis som du säger… Skulle dock bli mycket lyckligare om jag kunde få ett sånt du har, eller allra helst den jag hittade!

 3. Locka maken med att bygga en bastutunna utomhus istället och släng ut den fula 90-talsreliken! Ni kan ju göra tunnan i hans favorit-trä….Eller hälsa honom att just såna bubbelkar är väldigt populära på billiga lopphotell här i Peru (nej, jag har aldrig vågat sätta mig i ett när jag bott på såna ställen, huu)… Hehe.

 4. Vi hade samma våndor när vi renoverade 15 år gammalt vattenskadat badrum för ett år sen. Men ut åkte schabraket till förmån för nytt modernt strömlinjeformat och vi har inte ångrat oss. Stå på dig Mona!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..