Roliga arbetsdagar och Sveriges bästa smink

Efter att ha packat ordrar som en gnu igår kom Malin från Wilmer Kaffebar förbi. Hon är ofta ledig från caféet och kan därför göra lite vad hon vill på dagarna.

IMG_6345

Vi bestämde oss för att åka ut till Arlanda och leta efter mina försvunna resväskor. 

IMG_6350
Jag förberedde mig på att ta i från tårna för att få nån människa att lyssna och hjälpa mig och blev därför förvånad när Anna, som egentligen inte jobbar med försvunna väskor, släppte in mig och lät mig gå igenom de väskor som fanns i ankomsthallen.
IMG_6347
Det måste vara Arlandas mest otacksammaste jobb för FIFAN så många arga människor och FIFAN så många vilsna väskor.
IMG_6349
IMG_6348
Tyvärr fanns inte våra väskor där men Anna berättade att på våningen under fanns den riktigt ”försvunna-väskor”-avdelningen. Där har dom tusentals väskor men inte ens hon har tillträde dit så det kunde jag glömma.

 

Problemet är att man får ett telefonnummer att ringa. Numret går till ett internationellt callcenter i ett annat land. Där vet dom i n g e n t i n g. Maken ringde på morgonen och efter ett jefla liv och mycket tjat fick han ett annat nummer. Jag ringde det, satt i kö 42 minuter och väl framme visade det sig vara till en svensk avdelning, på Arlanda, men dom hade bara hand om försvunnet kabinbagage. …och hänvisade mig till det ursprungliga numret, till callcentret. Alltså, finns det NÅGON bland mina läsare som känner någon på Arlanda som kan hjälpa mig. Jag fattar att jag inte själv kan knalla omkring bland deras väskor (fast egentligen fattar jag inte alls det, det borde ju gå fortare…) men jag måste ha tag i någon som kan leta upp två röda väskor. Känns lagom surt att behöva köpa två nya laddsladdar till våra Mac-datorer, nästan 1000 kr styck, när dom ligger där ute på Arlanda. Well, känner ni någon så hör av er på stört!

 

Uppgiven åkte jag därifrån och jag inser att det kommer dröja flera månader innan vi får våra väskor, om någonsin.

 

Tillbaka till jobbet och jobba en stund till. Malin hängde med och fick för sig att röja upp i ett av våra utrymmen.

IMG_6352
Hon har nämligen svart bälte i att städa. Normala människor går på yoga, Malin städar.

 

Lite senare satte vi oss i bilen och åkte ut till en stor kakelbutik. Hantverkarna står redo för att sätta kakel i vårt badrum, men jag har inte fått häcken ur vagnen ännu. 

IMG_6357
Sweet Lord vilket ställe vi hamnade på, hur stor som helst!
IMG_6356
IMG_6358
IMG_6360
IMG_6359
IMG_6361
IMG_6368
Jag hade tänkt investera i en pedalhink från VIPP som jag varit sugen på i ett par år, men ångrade mig när jag såg dom här. Synd att bilderna suger för de var superfina. Särskilt den här rosa, som jag starkt överväger att köpa … för att bryta av de mörkgråa golvet och vita väggarna. 
IMG_6369
Jag önskar att jag hade shitloads med pengar för jösses vad det finns snygga grejer!

 

Jag hittade både väggkakel och golvklinker. Skrev upp artikelnummer och mailade iväg till företaget som fixar vårt badrum.

 

Sladdade förbi dyr-ICA på vägen hem och hämtade ut ett paket. Var lite förvånad eftersom jag först inte kände igen avsändaren, Gloss of Sweden, men sedan ramlade polletten ned. 

IMG_6354

I våras var jag på en pressresa till Rom med tidningen DaisyBeauty med chefredaktören Kicki vid ankaret. En fantastiskt rolig resa där flera stora och små smink- och hudvårdsmärken var representerade. Bland annat Gloss of Sweden. Det ägs av Marielle, och numer även hennes kompanjon Madeleine. De bor i Umeå och Marielle drog igång ett eget sminkmärke för några år sedan. Hon tävlar för övrigt i Make up-VM och kom 8:a senast så hon vet vad hon pysslar med kan man säga.  

IMG_6373
Alla deltagare fick beställa det vi ville ha, vilket jag gjorde men jag bad henne vänta med att skicka mina grejer till dess att hennes arbetsbörda lugnat ned sig lite. Produkterna är heeelt otroliga och hon/dom är SÅ värda den uppmärksamhet de har fått. 
IMG_6371
Man kan köpa en sån här ask med magneter, där man sedan fyller på med ögonskuggor som man själv kombinerar.
IMG_6372
IMG_6374
Jag beställde tre olika läppstift. Inte så bra på att ta plutmunsbilder men kan konstatera att detta märke kommer alltid att finnas i min necessär och byxficka. Lätt. Jeflar vilken kvalitet och vilken hög pigmentering allt har.
IMG_6375
IMG_6378
Den här sista ä r snygg, om resten av fejset har färg, jag lovar!
IMG_6387
Jag ska ta lite bättre bilder med min nya kamera sen, så får ni se. 
IMG_6382

Det roliga är Marielles namn på alla läppstift: hon döper dom efter kompisar. (Här om ni är nyfikna.)

 

Jag måste bli bättre på att sminka mig ofta för det är s å mycket roligare att göra det när man har bra grejer. Tycker dessutom att det är roligare att sponsra ett svenskt varumärke (ja, det tillverkas i Kanada, men det är Marielle som bestämmer innehållet till 100%) än ett internationellt finns-i-hela-världen-märke.

IMG_6388

Kan för övrigt rekommendera ovan recept. Väry gott!

IMG_6320
Sen undrar jag om inte OS-sändningarna börjat gå över styr nu. Från att i alla år ha tyckt att den här mannen, vad han nu heter, sett lagom alldaglig ut, börjar han plötsligt bli rätt snygg.

 

Har tv:n varit på för ofta då, eller vad?

 1. Ser varken purjolöken eller persiljan i den färdiga rätten, grönt är gott och nyttigt! (Säger hon som alltid äter upp alla andras garnering på restaurang)
  Nej han är inte snygg då ögonen sitter ungefär en halvmeter för långt ihop för att han ska kunna vara det om du frågar mig…

 2. Om man vill att sin väska ska komma tillbaks fort kan följande vara smart:
  1: Märk den med något som inte alla andra har
  2: Avvikande färg/mönster på själva väskan underlättar
  3: Kom ihåg market på väskan samt var det sitter. Mät gärna och spara de uppgifterna någonstans.
  4: Notera vikten på väskan när den checkas in
  5: Ha adressen/telefonnummer på minst några saker I väskan.

  Ovan stående hade jag när jag blev av med väskan pg a något grinig incheckare på Tegel (fick den inte ens taggad) men jag fick tillbaka den inom tre dagar. Lönar sig att ha väska som sticker ut samt ha lite koll.

  Sminka mig slutade jag med för typ 20 år sedan. Duger jag inte utan duger jag inte med. Sen kliar det så förbaskat också…

  Angående herren så tror jag bara att du börjar bli gammal för han ser inte ett dugg snygg ut………

 3. Den där snubben genererar inget kill i magen. Håller med tidigare kommentarer – det är för tätt mellan ögonen. Dock var en, för mig, helt okänd man med häromdagen, i studion och det var någon som fick igång ett visst intresse, även om jag nu inte minns namnet eller vilka sporter han talade om.

  Himla tradigt att väskorna fortfarande inte kommit tillbaka. Kan man inte spåra dem eftersom du saknar det där lilla kvittot som man river av från bagagetaggen?

  1. Well, han genererar inget kill nu på dagtid hos mig heller. Jag måste göra nåt annat på kvällarna än hänga i soffan med datorn samtidigt som maken glor på OS…

 4. Känner du ingen på nära håll med Mac dator som du kan få låna en laddkabel o ladda när det behövs tlls du får tillbaka väskorna?

 5. Har Du ingen försäkring som täcker resväskorna?
  Våra försvann (för-alltid-försvann alltså) och vi fick jättebra ersättning – tror tom vi fick mer än vad sakerna i väskorna var värda 🙂

  1. När väskorna är konstaterat borta så kommer vi få 250 euro styck för våra två väskor. Tror jag det var. Låter mycket kanske men min nya parfym kostade 650 kr (köptes två dagar före vi åkte), tre Mac-datorsladdor runt 900 kr styck plus en jävla massa annat. Talibanen köpte kläder för ett par tusen t ex. Jag är stensur.

 6. Min man jobbar som bagagehanterare på Arlanda (törs man tala om sånt just nu… ). Mejlar dig hans telnr så försöker han hjälpa er.

 7. Vi brukar fota bagaget innan vi checkar in det, då är det ingen diskussion om vilken exakt färg, unik dekor eller vad de nu frågar efter. Annars blir det alltid problem att komma fram till om de är ”mellangrå” eller ”mer åt det mörkgråa hållet med kanske lite drag åt silver” 🙂

  1. Ehh, GISSA vad jag kommer göra i framtiden! Dessutom ska jag införskaffa en ny. En jävel som inte är svar, röd eller grå. Den ska synas härifrån till Nepal!

 8. Jag antar att ni har fått ett filenummer när ni gjorde förlustanmälan? De flesta bolag använder ett system som heter Worldtracer för hantering av bagage irregularities. Om du går in på bolagets hemsida kan du själv kolla vart ditt bagage är, dvs om det har blivit loggat. Arlanda är duktiga, så har bagaget kommit dit är det loggat i Worldtracer. Annars är det mycket troligare att det har fastnat i TXL, som är en total kaosflygplats när det gäller transfer.

  1. Japp, och vi har fyllt i allt som går att fylla i. Har precis fått besked om att Air Berlins ”handler”; Menzies, eller vad fan de heter, har datahaveri sedan flera dagar tillbaka och att bagagejobbarna måste skriva varje tagnummer för hand. Det handlar om 10-tusentals väskor. Suck säger jag bara…

   1. Aha…typiskt! Nästa gång ni ska ut åt flyga…komsi komsi..åk med oss, börjar på S och slutar på S. Eller så får du gifta dig med mig så flyger du billigt resten av livet (jag tror säkert våra män skulle godta ett sådant arrangemang)

 9. Nu är det som en oskriven regel, att all elektronik plus tillbehör lägger man aldrig i incheckat bagage utan i handbaget.

  Hoppas ni får tillbaka era väskor med allt i snart

 10. Men för helvetet så irriterande!
  Och jag skriver som tidigare skrivare men med lite tillägg som uppkommit ur en hel del erfarenhet med förlorat bagage från världens alla hörn där strukturen i bagagehantering är lite … si och så med:
  – Märk upp bagaget ordentligt med namn, adress, mejl, telefonnummer och se till att taggen sitter ordentligt fast och är ordentligt läsbar på bagaget. Ha taggen gärna i en avvikande färg (jag brukar ha rött) mot väskan.
  – Sätt på ett bagageband i skarp avvikande färg på väskan (jag har orange).
  – Skriv ned fabrikat, modell, färg och storlek på väskan och ha det som ett stående meddelande i mobilen. Jag har den infon ifyllt på min ”säkerhetslista” där passnummer, ID-nummer, försäkringsnummer, IMEI-nummer på mobil och platta, PUK-koder o.s.v. står uppskrivet och som jag har skicka till mig själv via mejlen som jag kan nå var som helst och när som helst.
  – Väg väskan och skriv ned (eller fotografera) vikten.
  – Fotografera bagaget du checkar in – alltid!
  – Fotografera lappen du får efter att ha checkat in bagaget – alltid!
  – När du anmäler bagaget förlorat – se till att be om att få läsa informationen de skriver ned för det händer att de skriver fel och du ser inte vad de har skrivit på den lapp du får från dem med ärendenumret. Det har de gjort för mig – och gissa om jag blev stensur då jag ser at personen har skrivit helt andra saker än det jag stod och sa till hen.
  Så, best of luck! Och behåll de röda väskorna du har – köp bara ett bagageband och taglapp i skarpt avvikande färger så har du skiljt ut väskorna. Billigare så 🙂 Eller ta sprayfärg och schablon och spreja ditt namn (hade så förut på en väska och det gick fan aldrig att ta miste på den) eller något annat.

  1. Jag har fått lära mig något nytt idag, som 99% av folk inte vet: man kan begära och betala lite extra för något som heter ”Priority check in”. Dessa väskor prioriteras och kommer ALDRIG bort. Det ska jag göra varenda gång framöver!

   1. Checkar alltid in mina väskor så. Flyger nästan varje månad.
    MEN en gång lyckades min väska komma bort och var borta i tre dagar i alla fall.

   2. Hmmm, det ska definitivt appliceras vid tillfällen då jag har packat saker i väskan som jag verkligen INTE kan bli av med. Tack (!) för tipset 🙂

   3. Jag flög under 5 års tid flera ganger I veckan med incheckat bagage. Allt har så här långt kommit fram. Endast 2 ganger Tegel och Washington som bagaget inte har kommit med hem tillsammans med mig. Men märke, vikt, storlek, avvikande färg, bild osv gjorde att de var hemma inom 3 dagar…..

 11. Nu får det faktiskt vara lite skärpning och respekt här. Killen på TV har inte bett om att få sitt utseende recenserat, så SNÄLLA låt bli att skriva era åsikter om hur avståndet mellan hans ögon (eller andra detaljer) påverkar era drifter negativt. Det räcker väl med ett ”Nja, inte min typ”?

  1. Precis min tanke… (även om jag kommenterade hans utseende längre upp… å andra sidan skrev jag bara att han var snygg ).

 12. Får jag gnälla lite på bloggens utseende? Smal strimma i mitten mellan två reklampelare, där bloggen är i mitten. Ihoptryckt, kan ej läsa alla kommentarer då de är klippta mitt i. Är det bara för mig det är så?

 13. Ja, det där med försvunnet bagage är ju något man kan få en hjärnblödning av. För 8 år sedan åkte vi hem från Thailand efter att min pappa som bodde där avlidit och begravningen hade varit. Allt bagage försvann på Heathrow som de just byggde om. Vi väntade och väntade och efter ett par månader fick vi veta att vi kunde glömma att få tillbaka det, man hade bestämt att alla väskor som strandat på Heathrow skulle auktioneras ut (trots ordentliga namnlappar på väskorna).
  Okej att siden och sånt försvann, men de få personliga saker vi tog hand om efter pappa, det förlåter jag aldrig SAS, Heathrow för.

 14. Vilka bra tips i kommentarerna om bagage men jag kan bara inte sluta tänka på vem ”Kinky Katrina” är.
  Hoppas det ordnar sig med bagaget

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..