Söndag all day long

Igår morse ringde Malin och tyckte att jag skulle komma in och äta frukost hos henne på Wilmer Kaffebar. Man kan säga att man inte var nödbedd direkt. Men den här gången fick maken följa med. 

IMG_6253
Han har känt Malin lika länge som jag men aldrig varit på Wilmers och de har ett intresse gemensamt: geografi. Ärkenördar. Här sitter de och pratar om nån jä*la huvudstad i långtbortistan. Snark.

 

Malin har en dotterdotter som jag pratat om här i bloggen, Milou. 

IMG_6259

Hon är född i v26, har Downs Syndrome och är nyligen hjärtopererad. Den här damen har förändrat livet för hela familjen, på alla sätt, och kommer så fortsätta att göra.

 

Ett par timmar senare åkte vi hem. Jag hade ju fotat alla nyheter jag har med kläder men när vi lade upp dom i webshopen insåg vi att, även om vi är glada amatörer utan ambitioner att bli riktiga klädhandlare, så såg bilderna förjefliga ut. Alltså var det bara att ställa sig och modella lite. Maken fotade men vad jag inte visste var att mitt huvud skulle vara i bild.

IMG_6296
Bråttom som attan för att få upp bilderna på hemsidan, fota, fota fota. Först när det var för sent insåg jag att hela jag är i bild. Utan kammat hår, utan smink. Jättebra. Lyckligtvis log jag på de flesta av bilderna så de fick duga.

img_6270.jpg
img_6284.jpg
img_6286.jpg
img_6283.jpg
IMG_6274

Jag blir jätteglad över att se hur alla beställningar regnar in. Det betyder att jag inte är helt ute och cyklar, även om ni är ett gäng där ute som aldrig skulle köpa den här typen av kläder, haha! Modellen med pärlor i ryggen tog slut direkt trots att jag hade ett gäng och det tråkiga är att den är tokslut hos leverantören. HÄR hittar ni resten.

 

Igår bestämde jag mig för att lagamatstrejka. Klockan 19.00 kom talibanen ner och undrade vad det skulle bli till middag. ”Ingen aning, jag tänker strejka, du kan väl hitta på nå’t?!”  Två sekunder senare var hon uppe på rummet igen. Ytterligare en kvart går sen kommer maken:

 

”Vad ska vi äta?” 

 

”Ingen aning, jag tänker inte laga mat idag.” säger jag och försvinner in i min dator. Tittar upp en stund senare när maken kommer in med en bricka full med rostade mackor. Till sig själv.

 

20.00 är jag hungrig och gör en Kajsa Varg. 

IMG_6304
Potatissallad med rå falukorv.

 

Inget jag rekommenderar för fifan vad äcklig den kombon var. Maken tittade med stora ögon, medan dreglet rann ur mungipan, och jag blåljög och sa att det var JÄTTEGOTT!

 

Idag måndag. Talibanen ska strax i väg på 10-dagars kollo med två av sina danskompisar. Vi har aldrig varit ifrån varandra så länge. Jag kommer få abstinens.

 

Nu till jobbet och packa ordrar. Sen till Lidingö och fixa nya fransar.

 

Varför känns det som om det är höst för?

 1. Höst = för att det är 10° och ösregn….. Blä!!!! Längtar efter min poncho, hade varit perfekt nu att krypa in i och gräva ner sig i soffan typ.

 2. Mona du som är i svängen och känner allt och alla. Du vet ingen som hyr ut lägenhet i Sthlm?

  Har en lillasyster som bott dom senaste 2 åren i ett kollektiv på lidingö men blir nu av med det boendet då lägenheten ska renoveras. Hon är 28 år och fast anställd på migrationsverket. Hon har tröttnat lite på att bo i kollektiv/inneboende så hon skulle gärna vilja hyra en egen lägenhet och för en längre period. Max hyra 8000.

  Testa går ju. Du kanske vet något 😉

 3. Men hörru. Det är ju systemfel på allvar om Monas Matlagningsstrejk automatiskt innebär att den andra föräldern/ vårdnadshavaren tolkar det som ”utfodra endast sig själv”.
  Att tröjorna med diagonala pärlor tog slut direkt ser jag förövrigt som ett tecken från gudarna att jag ska hålla mig borta från bling även fortsättningvis. 😉

 4. Sonen 10 år (som du träffade på Wilmers om du kommer ihåg) hälsar till Malin och maken att det är coolt att vara duktig på geografi!

 5. Jahaja… Några yttepyttetips: Ställ dej längre från bakgrunden för att undvika skuggor, använd minst två (reflekterade) ljuskällor, minst 80 mm tele (på en systemkamera) och se till att fotografen hajar hur man ställer in bländare och skärpa 😉
  Och sen skall inte bilderna tas från helikoptervy. Om du inte vill att ditt huvud skall bli jättestort, förståss…
  Tröjan med knapparna bak var rätt ball 🙂

 6. Jag vet att du gärna skulle vilja vara där vi befinner oss just nu. Är i Minneapolis i USA. I USA’s största galleria, Mall of America. Mall of scandinavia kan slänga sig i väggen. Den här är enormt stor och igår hann vi bara mest en våning. Hoppas vi hinner med en till idag! Dessutom finns det ett nöjesfält inne i gallerian. Vi är imponerade och har aldrig sett nåt liknande trots att vi varit mycket i USA.
  Kram

 7. Så vadå…. Menr du att ditt barn vart utan middag igår? eller fick hon oxå äta mackor…..
  För stt ingen av hennes föräldrar vill laga mat?
  Jag hade åkt ut och köpt hem mat i såfall……

  1. Darling, hon är 13 år och lagar mat två dagar i veckan. Tror inte för en sekund att hon svälter ihjäl för att jag vägrade laga middag och hon då fick äta fil och två knäckebröd. Det fanns för övrigt mat i frysen, som hon inte var sugen på. Eller tror du på allvar att hon led skada?!=)

   1. Hahahaha, jösses. Tack för gapskrattet Laila.
    Talibanen lagar ju mat ganska ofta till hela familjen, det vet vi ju som följer bloggen. Tror inte hon tog någon större skada av att båda föräldrarna strejkar från matlagningen en kväll.
    Här hemma fixar nio- åringen sin egen frukost varje gång han är hos mig. Det går ingen nöd på honom heller. Dessutom gör han kaffe till mig, för att han vill.
    Barn kan fixa mat själva om de fått lära sig hur. Ju tidigare de lär sig desto bättre klarar de sig själva när de sedan är stora och flyttar hemifrån.

 8. Kan upplysningsvis meddela att bilden på ”poncho Annika” ljusbrun med paljetter fått fel bild…
  Skitsnygg långkofta, för övrigt.

  I min värld har ingen poncho ärmar, paljetter eller ej…
  MVH//
  Miskogen, bara liite dryg, sorry

 9. Men Laila hjärtat, varför inte bjuda på en näringsriktig veckomeny här på Monas blogg, jag om någon skulle vara tacksam 🙂
  Men ta inte med mackor på menyn, för det äter vi ganska ofta till middag i alla dess former just nu i vår familj.
  Inte köpemat heller, för det är curlingmat enligt oss, då frysen är full med mat att värma på.
  Och för guds skull, rekommendera inte Monas rätt med potatissallad och rå korv, för Mona drog nog nitlotten den kvällen 🙂

 10. Jag måste bara fråga… Kollo? Är det nått typiskt Stockholmskt? I min värld hör det till filmer från typ 60-talet och innan

   1. Jag har nog alltid bara kallat det läger när jag har varit iväg. Scoutläger, fotbollsläger, gymnastikläger och så… Men jag bor ju på landet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..