När man lämnar paradiset

IMG_6087
Håhåjaja, ingen av oss hade någon större lust att lämna det vackra slott vi bott på under några dagar.

IMG_6090

SOM jag vill komma tillbaka. Sa till maken att det skulle vara übernice att ha en bloggträff här men då hostade han och sa att ”ehh, näe, då får hela bunten av er käka blodpudding ett bra tag framöver.” Well, inte mig emot, jag älskar blodpudding. Hur som. Här bor man om man vill fira något speciellt … som t ex makens 50-års dag.

 

När vi kör ut från slottet och har kommit en bit blir vi stoppade av polisen. En konstapel kommer fram och ber om körkort på knagglig engelska. Han frågar var vi kommer ifrån. Maken ska vara lite rolig och säger ”Zlatanland”. Konstapeln, som mest troligt är Italiens enda icke fotbollsintresserade snubbe, ser ut som ett frågetecken. Maken försöker göra sig ännu roligare men det går inte så bra och till slut får han tillbaka körkortet med ett ”goodbye”.

IMG_6097
Jag hinner dock notera att polisen i Italien åker flott… Å andra sidan befann vi oss i Sicilien, maffians och mutornas mecka så det var svårt att inte dra igång fantasierna. I Italien är ALLT otroligt möjligt … har jag fått lära mig av duktigt insatta.

 

För att ha kunnat bo som vi gjort har vi flugit billigt. Flyga billigt betyder mellanlandning. Värsta jag vet, men hej och hå vad det var värt det. Problemet var bara att när vi landade i Berlin, för att ta nästa flight hem, så kom vi för sent.

IMG_6103

Stockholms-flighten lyfte när vi landade så vi blev sittandes på flygplatsen i 4,5 timmar.

IMG_6104
Fantastiskt roligt. Not. Hade ju varit trivsamt om det vore Heathrow eller någon annan mega-flygplats med roliga affärer, men Tegel … ähum. Men, som talibanen sa: ”nu hinner dom ju i alla fall få med våra väskor”. Tiden mellan vi landade till att stockolmsplanet skulle lyfta var nämligen hyfsat kort och vi var därför lite oroliga över om de skulle hunnit få med våra väskor.

 

Sent på kvällen lyfter vi äntligen mot Stockholm. Sjukt trötta. Landar några timmar senare. Ännu tröttare. Går till bagagebandet. Inga väskor som tillhör oss. Maken och jag tittar på varandra. Hur stora är oddsen liksom? Vad jag inte berättat tidigare är att när jag och Säpo-frun åkte hem från Italien i förra veckan så missade dom vårt bagage från Helsingfors till Bromma. Lyckligtvis kom väskorna dagen efter. Jag säger därför till maken att vi nog inte ska hetsa upp oss. Väskorna lär ju komma med nästa flight.

 

Vi går bort till infodisken och ska göra en anmälan. Till saken hör att våra bagagekvitton försvann när vi fick nya boardingkort i Berlin. Eller rättare sagt, vi lämnade in de vi hade, bönan i luckan tog dom och slängde dom. Vi var för trötta för att registrera att våra väskkvitton satt på baksidan.

 

Kvinnan på Arlanda gör en notering om hur väskorna ser ut och jag talar om att jag minsann såg snubben i Italien sätta på etiketter på väskorna där jag tydligt såg att slutdestinationen var Stockholm. ”Så bra, då kommer dom åtminstone till Sverige” sa kvinnan. Jag tänkte att, well, spela roll om de kommer en dag senare, huvudsaken a t t de kommer. Talibanen fick panik, hon ska på kollo om några dagar och alla kläder hon köpte i Italien ska hon ha med. Jag lugnade henne med att tala om att det minsann är 4 dagar kvar så det är ”gott om tid”.

 

Då säger kvinnan: ”Asså, vi har ju stora problem med Tegel (flygplatsen i Berlin) så det är ingen idé att ni ringer oss förrän om 3-4 dagar, då har vi besked”. Jag hinner andas lugnt i 1,2 sekunder innan hon fortsätter: ”…men problemet är att det är STORA problem med väskhanteringen där, vi har flera tusen väskor som är på villovägar så det är inte ovanligt att man får vänta i 2-3 månader innan man får sin väska.”

 

”YOU SAID WHAT?!” 

 

Talibanen bryter ihop på riktigt och maken får panik de luxe. Han har ett gäng företagsfakturor i väskan eftersom han jobbat lite under våra dagar i Italien. Själv har jag alla mina dyr-krämer i väskan. Typ viktigare än några kollokläder och tråkiga jobbfakturor. I väskorna är också alla våra Mac-laddare, talibanens dator och annat smått och gott men väry viktig skit. Klockan var nu närmare 01.00 och vi insåg att det bara var att skratta åt saken.

 

Sa tack och hej åt den trevliga bönan och gick ut för att ta bussen till bilen. För er som inte brukar hänga på Arlanda kan jag berätta att det finns två stycken megastora långtidsparkeringar. De kallas för Alfa och Beta. De ligger en bit ifrån varandra och vi snackar tusentals parkeringsplatser.

 

Vi åker två gånger om året till våra mässor i Norge. Januari och augusti. Däremellan åker vi på semester. Vid SAMTLIGA resor ställer vi oss ALLTID på Alfa-parkeringen. A l l t i d. Vi har aldrig ens stått på Beta. Vi kommer ut från flygplatsen och maken ser en Beta-buss komma åkande. Han springer för att hinna. Jag gastar att det är fel, att vi ska med Alfa-bussen, men han är radiostyrd och kliver på med talibanen och Nisse i hasorna.

IMG_6107

Jag kommer inlunkandes efter och säger återigen att det är fel, men han hör inte. Vi är dessutom så sjukt jäkla trötta efter 18 timmars resande så det finns ingen ork till något tjafs ens. Halvvägs iväg inser maken vad det är jag har sagt. ”Ojdå, det blev visst lite fel här”.

IMG_6110

No shit Sherlock!

 

Vi hoppar av och maken tycker sig känna igen sig. ”Det är bara typ 100 meter bort till Alfa.”

IMG_6111

Vi gick och gick … och gick…jag noterar att några inte kommer bli så glad när de kommer hem från semestern. Om man glömmer stänga av lamporna, ja, då har man bråttom…

IMG_6112

Vi fortsätter att gå och 2 mil senare är vi framme. Klockan 02.10 ligger vi i våra sängar.

 

Idag fredag. Ska till jobbet strax. Har fått in massor med jätteroliga kläder som jag ska visa er i helgen. Har möte med K, trädgårdsmästarkompisen. Hon ska hjälpa mig att fixa vår ena monter på Formex-mässan, som är om några veckor. (Mässa för inköpare.) Sen ska jag till Wilmers Kaffebar och äta avokadomacka. Sjuk längtan efter det.

 

Och just det, ni som väntar på LidbyLiving-väskorna: de gick några igår och resten går idag. Basattnivet. Vi har råkat sälja lite mer än vi trodde, därav väntetiden. Men OJ så nöjda ni kommer bli, I promise!

 

Hur ser era helgplaner ut? Är semestern slut? Vankas det bäverbank? Taco-fredag? Jag tror att jag ska försöka hinna ut till Mirka och Peter. Det var ett tag sedan vi sågs.

 

Tell me.

 1. Vilken hemresa! Fy, det vill man inte uppleva. Hoppas väskorna kommer inom en snar framtid 🙂 Ska hem till mamma och göra färdigt det vi inte hann på semestern. Hoppas på sol. Ska se om jag hittar blåbär och kanske lite hjortron. Smaskens! Sedan blir det att vara i skogen med hundarna. Trevlig helg!

 2. Packar in barnen och sambon i bilen och åker till Göteborg imorgon bitti (tidigt) med oss tar vi sambons mamma och två bröder samt en brorsdotter och en flickvän (mamman till brorsdottern).
  Där ska vi trängas 9 pers i 2 stugor i en vecka. Liseberg och Ullared är väl det enda som är helt spikat. Kanske även en tur till Danmark med nån båt..
  Gruvar mig för bilresan.. men ska trycka i mig postafen så kanske man dormar av lite . Kommer hem lördag efter och börjar jobba måndag 15/8… *ångest*

 3. Fredagsplaner: efter jobbet köra 4 mil enkel resa för att lämna in min nya telefon för tredje gången, fick tillbaka den igår ”det är inget fel på den” men efter 20 minuter gick den återigen inte att använda 🙁
  Dottern hem från scoutläger idag och via en vän vidare till nån konserthistoria (fick en skum packlista på telefon igår ”eyelinern som står upp och ner på skrivbordet i en blå mugg, hårfärgen som står i bokhyllan” osv), sonen iväg på scoutläger imorgon 07.00 = mamman får kliva upp i ottan trots att hon ska på inflyttningsfest ikväll.
  Hämtade ut mina nya glasögon från Synoptik igår och där rullar filmen med en viss böna i zebrarandiga mysbyxor hela tiden så jag lämnade ifrån mig det gamla paret, pekade på Tv:n och sa ”Ge dom till Mona” (o dom är givetvis rosa) 🙂

 4. Jag föreslår att ni parkerar på Lindskrog framöver. Samma pris och så blir man lämnad och hämtad med en minibuss som bevakar din hemresa.

 5. Hahaha … ”Zlatanland”, det ska jag lägga på minnet, så nästa dåre som frågar samma som polisen till din man när jag är utomlands, kommer jag svara med det.
  Göras i helgen? Jobba och det blir knappast något bäverbank eller tacos här inte
  Trevlig helg

 6. Kom hem från landet igår = har således en del att packa upp, tvätta, handla och tanka bilen står också på agendan. Men i övrigt tänker jag ta det lugnt… Kan ev överväga bäverbankning ikväll om min man ber jävligt snällt! 😀

  1. Men du…man behöver inte göra så mycket, räcker med o ligga (haha LIGGA )där så får nån annan banka…men BARA om the Bank-master lägger en på sovsidan o på med täcket efteråt, annars blir det Lena Handén! Jag ska skiljas…hrm..undrar varför

 7. Helgen stavas renovering för oss. Vi har hållt på varenda helg med sonens lägenhet sen i början av juli. I helgen blir den förhoppningsvis klar för han och hans flickvän kommer hem nästa vecka. De har inte kunnat göra detta själva eftersom de har jobbat 6h bilresa härifrån.

 8. Välkomna hem till ett grått Sverige med höstliknande vindar, (iaf. här där jag är..) ! Du kan inte ha fått många timmars sömn inatt! aja, du får somna tidigt ikväll ist. Ha en bra helg familjen.

 9. Bra att ni inte skällde på Arlandapersonalen. En ungdom i familjen jobbade där och det var otroligt jobbigt. Bagageproblem de luxe vilket den stackars personalen inte kunde avhjälpa eller var ansvarig för men var måltavlan för alla okvädesord.

 10. Går på en efterlängtad tre veckors semester nu, puh har jobbat hela sommaren nästan förutom min årliga resa till Reims. Dit åker vi varje år numera för att fylla upp hemet med den årliga åtgången med champagne. Du som älskar champagen dra dit alltså det är så himla fint. kan tipsa om en bra film på nexflix som heter Ett år med champagne. Ska vara hemma en vecka för att sedan dra till cavaland i tio härliga dagar. Sol, bad och goa drinkar/bubbel. Härliga tider 🙂
  Ha en trevlig helg!!

 11. Parkerar alltid på Måby. Man ringer och bokar plats, åker ner till deras kontor (ett par minuter från flygplatsen), lämnar bilnyckeln och flightnummer och så kör dom en till terminalen. När man sedan kommer hem så hämtas man utanför och körs tillbaka till sin bil. Alltid funkat klockrent, dessutom billigare än vanliga långtidsparkeringen.
  Helgen tillbringas i stugan i Sälen med pudlarna. Vi ska ta långpromenader, kolla efter bär och måla lite.

 12. Det blir nog mest jobb i helgen, eventuellt städning och gräsklippning också men det har jag redan skjutit på så länge att det skulle inte förvåna mig om jag skjuter på det några dagar till, jobbet är mycket roligare. 🙂 Det är festligheter i vår lilla stad fredag-lördag, men jag tror jag håller mig undan, det där med att trängas i öltält och liknande är inte riktigt min grej, en fridfull pudelpromenad är mer min melodi.
  Charlotta

 13. Det låter som en sann beskrivning av Air Berlin det där. Mina döttrar fick sitt bagage 2-3 dagar efter hemkomsten när precis samma sak hände dem för ett par år sedan.

 14. Mina planer i helgen? Trycka in så mycket sysselsättning det går så att jag slipper tänka samt blir uttröttad så att jag kan sova.
  Hatar att vänta på läkartider för viktiga provtagningar och undersökningar. Har jag otur får jag vänta tio veckor.
  Man kan ju tycka att det borde gå aningens snabbare när de misstänker cancer :-/

 15. Förboka plats i P-husen istället , bra priser på sommaren och andra lov, så skönt att kunna promenera till bilen
  Hoppas väskorna dyker upp snabbt, det är vanligt att de ”försvinner” när man missar en anslutning , men de brukar ju alltid dyka upp som tur är!
  Ha en fin helg! ☀️

 16. Hej Mona
  Du borde ta bort regnr till bilen du fotade med ljuset på. Inte så bra att publicera regnr och att de inte är hemma.

  1. Åh, det har du rätt i. Ögonen gick i kors när jag skrev inlägget så jag hade inte en tanke på att ta bort det men nu är det suddat … tack!

 17. Vi brukar parkera vid Flygets långtidsparkering vid Eurostop. Hämtning och lämning med minibuss precis vid bilen. Sjukt smidigt.
  För övrigt så har jag haft en veckas ledighet och började med en rejäl förkylning och tröttsam feber. Tur att semestern börjar på mångag. 🙂
  Hoppas väskorna återkommer å det snaraste. Trevlig helg!

 18. Åker hem från Berlin imorgon. Men direkt med SAS. Du behöver massa tips för att flyga bättre. Det går att flyga billigt och bra.

  Du är väldigt generös mot maken och åker med honom åt fel håll

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..