Orka vara kulturell – älska vara ensam

Maken och talibanen är kulturtomtar. Själv är jag totalt ointresserad av att gå runt på museum och läsa femtusen jefla plaketter med tråkinfo. Som Wasa-museet. Snaaark så tråkigt. Jag är mer: går in, kollar, ojdå, fantastiskt, bra, hejdå. Det tar 10 minuter. På sin höjd. 

IMG_5867

Igår ville dom se Etna, vulkanen ni vet. Det ville inte jag och Nisse. Vinkade därför adjö åt dom på förmiddagen sen njöt jag av 6-7 timmar med mig själv.

IMG_6019
Att streama film, dricka kaffe och njuta av ensamheten är det lyxigaste jag kan tänka mig just nu faktiskt. 
IMG_5642
Sen går man och badar sig lite. I typ 10 minuter. Sen får jag abstinens av att ligga still. 
Skärmavbild 2016-08-01 kl. 21.30.20

Då går man och hämtar nya finkameran, pillar lite och tar några bilder. 

IMG_5955

Efter det beställer man en cappuccino till.

 

Sen kommer maken och talibanen hem. Jätttttteeeeintrassant med vulkanen och bla bla bla ”svarta stenar” och bla bla blaaaa, ”fick inte åka hela vägen upp … bara nästan 3000 meter”  och ”jättesvårt att andas” och ännu mera blattanbla blattanbla. En upplevelse tyckte dom. Bra, det är alltid bra med upplevelser men vi är olika. Min upplevelse var uppskattandet av ensamheten.

 

Vald ensamhet är underskattat.

 1. Jag älskar att vara ensam emellanåt, men samtidigt gillar jag upplevelser.
  Var i Berlin på semstern för att 2 i vår MC-grupp inte varit där. Trodde de ville dit för att se Berlin och sevärdheter. Inte då! Gå på några gator och titta på husfasader för att sedan sätta sig på en uteserveing och drick öl. Inget intresse, what so ever, av resterna av muren, minnesmonumentet över offren för förintelsen, knappt intresserade av Checkpoint Charlie. Visade en installation till minne av bokbålen. En i gruppen såg ut som ett troll som kommit ut i solen och höll på att explodera. Nej, det var en bortkastad dag, som vi kunnat använda till att åka MC i stället. Jag och maken har redan sett Berlin två gånger så jag hade kunnat skippa det.

 2. Håller med fullständigt om att vald ensamhet är mkt underskattat. Det passar nog inte alla dock, en del, som min man tex. skulle inte klara många minuter i ensamhet utan att bli hispig.. Själv njuter jag i fulla drag av att få göra vad jag vill, när jag vill eller inget alls!
  Ni verkar ha det väldigt bra borta i Italien hursom, ladda nu batterierna för här verkar sommaren ta sitt sista andetag, regn och kalla vindar väntar, usch!

 3. Haha! Känner igen det där för jag är också helt ointresserad av gamla kyrkor, murar och annat gammalt. Fast att strosa runt i städer gillar jag, kika på arkitektur, gå i butiker och fika. Och kan mycket väl tänka mig att göra sånt ensam också, ensamhet är underbart!

 4. Man får ju ont i ryggen av att snigelgå på sevärdheter, så jag passar gärna väskor på ett fik. Dock klarar jag mig utan kaffe men att sippa på ett glas vin eller bubbel i ensamhet går bra. Min man är en riktig ”nörd” när det gäller sådant. Jag suckar å lyssnar (tror han). Han har lyckats göra en son lika intresserad som han själv, den andra sonen har jag lyckats med. Han gillar att fika och glo på folk och att slappa. Precis som mamma.

 5. Ja självvald ensamhet är en underbar lyx. Har själv varit uppe på Etnas sluttningar bland svavelstinkande svarta stenar och fattade inte grejen alls. Ett annat tillfälle stod vi på en balkong nere i Mazzaro och såg glödande lava rinna sakta nerför Etnas sluttningar…idag skulle jag inte våga. Stor respekt för de däringa naturkrafterna numera

 6. Mina barndoms semestrar…camping i Europa och beskådandet av norra europas alla ruiner och en himla massa kyrkor. Min mamma åker på allvar till ”Dalsland för där har jag o pappa aldrig varit och det ska finnas många fina kyrkor där….”
  Så I feel you. Som fan.
  Vi är en liten skara bloggtjejer som reser ihop och SOM TUR ÄR finns Mie som också gillar att fika och ta en öl med frekventa mellanrum när man ska ut på stan och turista. Då kan de andra titta på stenväggar i lugn o ro utan två otåliga typer i hasorna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..