Om att bo 4-stjärnigt i Italien

Mina erfarenheter från Italien är mycket begränsade. För några år sedan, 8 kanske, bilade vi runt lite i norra och mellersta delen av landet. Brände av Venedig, Toscana och de däringa ”måstena”. Upplevelsen var fantastisk, bortsett från maten som sög hårt. Av någon märklig anledning. För, det var just maten som var en av anledningarna till att vi valde att åka hit.

 

Åren går och jag gör en kompisresa till Toscana i förra veckan. Har noll förväntningar på maten och möts av det godaste kök jag ätit på många år. Äntligen.

 

Hinner hem och spendera 24 timmar med tvättmaskin och andra boring things innan det är dags för Sicilien. Maken och talibanen har bokat resan. Mina krav (och makens också för den delen..) är minst fyrstjärnigt samt wi-fi på rummet. Inga större krav 2016.

 

Kan man tycka.

 

Innan vi åker visas det fina bilder på hotellet. Oj så tjusigt. 

mavbild 2016-07-30 kl. 15.50.48
mavbild 2016-07-30 kl. 15.39.26
mavbild 2016-07-30 kl. 15.38.45
Skärmavbild 2016-07-30 kl. 15.52.30
mavbild 2016-07-30 kl. 15.52.19
avbild 2016-07-30 kl. 15.54.02
avbild 2016-07-30 kl. 15.39.36
När jag ser matsalen inser jag att det är all inclusive. Det har vi bott på många gånger, i alla fall jag och talibanen. Hon och jag har haft som tradition att resa ensamma till något bra all inclusive varje sommar medan maken jobbar där hemma. Augusti är starten på vår jobbigaste period på året arbetsmässigt. Augusti till januari har vi shitloads att göra och då just augusti börjar med årets två tyngsta mässor, Sverige och Norge, där vi ställer ut, så krävs en del förberedelser. För att talibanen inte ska ha världens tråkigaste sommar har vi gjort upp det som så att jag och hon drar iväg själva. Såg att det var någon av er som undrade varför maken aldrig är med på somrarna. This is the reason.

 

Jag tänker att ett fyrstjärnigt all inclusive i Italien knappast kan vara sämre än någon annanstans. Ehh. Det kan det.

 

Hur som, vi kommer hit sent på kvällen. Aptrötta. Tas emot av jättetrevlig personal och blir hänvisade vårt rum. Området är stort. Skitstort. Vi går och går och går. Till slut kommer vi fram till det sista huset på området. Så klart. Där bor vi. Kan säga att rummet kanske inte är lika fint som på fotot. Mycket spartanskt men vi är så trött att vi inte orkar bry oss.

 

Det jag däremot bryr mig om är att det är noll wi-fi. N.O.L.L. Efter nästan en vecka i italienska Florens veckan före med ett sug-nät får jag trippelkrupp. Går tillbaka 3,8 kilometer till receptionen och undrar var de har gömt wi-fin. ”Oh, there is no guarantee that the wi-fi will work in every room.” (Nä, jag ringer inte från rummet eftersom de pratade så dålig engelska och då har jag lättare att prata face to face för att göra mig förstådd …)

 

Jag är alltid trevlig när jag klagar. De få gånger jag verkligen gör det. För det mesta har jag överseende men det hade jag inte nu. ”Ursäkta mig, nu blir jag aningen irriterad. Min man har dubbelkollat med er om att det ska finnas fungerande wi-fi på just hotellrummet. Vi är i extremt behov av det när vi reser.”

 

”Sorry, you have to sit here in the lobby.”

 

Jag inser att jag inte kan göra ett skit mer än att se till att vi drar härifrån fortast möjligt. Dock lite för trött för att göra det omgående. Går tillbaka till rummet och har därmed fått årets dos av motion.

img_5606

Vi är superhungriga, griniga och vill bara sova. På rummet står tre tallrikar med mat. Detta eftersom köket hade stängt och det var det de kunde erbjuda oss. När vi stod i receptionen frågade vi artigt om vi möjligen kunde få äta där eftersom restaurangen låg intill och på så sätt skulle personalen slippa att gå en mil med maten till rummet. Men nä, det fick vi inte. Problemet var bara att rummet är yttepyttelitet, inte alls som på bilden ovan, varför vi fick knö ihop oss på sängen.

 

Vi somnar som stockar på de hårda sängarna och både jag och maken vaknar med skallebang de luxe. Tegelstenar till kuddar.

mavbild 2016-07-30 kl. 15.21.18

Här är vi just nu … men bara i ett par dagar.

mavbild 2016-07-30 kl. 15.31.59
avbild 2016-07-30 kl. 15.31.23

Och då bor vi här. Maken fyller som sagt 50 och har slagit på stort. Well, det verkar i alla fall som det som när man ser bilderna! 

castello-di-san-marco-charming-hotel-spa_269_1
maxresdefault

  1. Nu är du på rätt sida av ön;) En tripp till Vulcano kanske skulle passa tant? En ö där man kan bada gyttjebad och bli 20 år yngre. Hela ön luktar fis men vad gör man inte för en slät hy?;)

  2. Du måste till bar turrisi ovanför taormina och även besöka taormina! Såååå mysigt och vackert! Googla baren! Grym mat och utsikt med intressant inredning. En upplevelse våra barn fortfarande skrattar åt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..