Oj, jag kanske har glömt att berätta

Reklam för mina egna produkter

 

Det här med mina cashmere-ponchosar har gett mig mersmak när det kommer till kläder. Jag gillar att göra klipp. Tycker det är en sport att hitta kläder på rea, eller till bra priser. För länge sedan fick jag höra av någon väl insatt att Lindex (och mest troligt de andra kedjorna också) lägger på 7-8 gånger inköpspriset. Det är nog också därför de kan ha sådana sjuka reor ibland och fortfarande tjäna pengar.

 

I vår familj är det jag som är det ekonomiska puckot. Jag avskyr siffror och har inga ambitioner att lära mig matematik. Det överlåter jag till maken. Han är ett geni när det kommer till sånt.

 

Själv är jag ett geni på att shoppa. Det stör en del har jag märkt but I couldn’t care less. Så länge jag inte skadar någon så kommer jag fortsätta. Materiella ting är viktiga för mig av orsaker som har med min barndom att göra. That’s another story.

 

När jag drog igång försäljningen av mina ponchosar grundade det sig i att jag inte tyckte mig ha råd att köpa dyra cashmereponchos i finbutikerna. Visste att, om jag skulle ha en så ville jag att kvaliteten skulle vara überbra. Det betydde svindyr i finbutiken. Alltså var det till att leta fabrik själv. Jag frågade er om ni skulle köpa av mig om jag tog hem dom. Fick ett mail från en av er. Avsändarens pappa hade jobbat med cashmere i hela hans liv och läsaren gav mig därför tips om exakt vad jag skulle kräva för uppgifter från fabriken. Efter många om och men hittade jag en tillverkare som uppfyllde kraven och sen var det hela igång.

 

Maken var superarg på mig för att jag vägrade låta den kosta mer än 1.295 kr. I butik skulle den ligga på 2.495. ”Lägg den på 1.895, vi kommer inte att göra så mycket i förtjänst annars!” men jag vägrade. ”Jag vill göra det här på mitt sätt och vill att så många som möjligt ska ha råd att köpa en, även om 1.295 är dyrt för många också!” sa jag.

 

Försäljningen har gått över förväntan och jag är s å glad över att jag bara har 5-6 returer på flera hundra sålda. Det visar att ni är nöjda med kvaliteten eftersom returerna har handlat om ”fel färg”. Och det bästa betyget är från er som valt att beställa flera efter den första beställningen. TACK från hjärtat.❤️(HÄR finns dom för dig som inte vet vad jag pratar om.)

img_1396.jpg
img_1395.jpg

Men, jag fick som sagt mersmak. Hittade en annan poncho i ull/akryl härom veckan. Förvisso bara 10% ull, men det struntade jag i. OJ som ni har beställt. Och no wonder, för den ä r skitsnygg! (HÄR!)

 

Well, jag har ju inte för avsikt att bli The Queen of Ponchos men har som sagt fått mersmak. Tänker att jag vill köpa in grejer jag själv älskar och sälja till ett bra/vettigt pris. Jag v e t att det inte kommer passa alla plånböcker. Här inne har jag läsare som skrattar hela vägen till banken, men också utförsäkrade, sjukskrivna som aldrig någonsin kommer kunna ha råd. Jag kan inte tillfredsställa alla, så bli inte arga på mig. Det jag kan göra är att då och då tävla ut lite grejer. Har hyfsad koll på en hel del av er läsares ekonomi tack vare lång och trogen ”läsartjänst”.

IMG_5033
IMG_5525

Nåväl. Jag har hittat en kofta to die for. 25-åringen bara himlar med ögonen men helvitti så fin den är. 100% polyester men ujujuj s å fin. Pärlor längs hela kanten inklusive runt luvan. Finns i S/M och L/XL. Stor i storleken. Har tagit hem ett gäng men vågade inte satsa som på cashmeren varför det är först till kvarn som gäller här. Håller i detta nu på att undersöka om jag kan få hem flera. Den finns i svart, vit och grå.

IMG_5529
IMG_5526

Och tror du att du inte är någon ”vit” människa så tänk om, den är förjefla snygg på!

 

HÄR hittar du dom!

 

Jag kommer ta in fler grejer. Har massor i pipeline. Bland annat en lite lyxigare poncho. Ähum, det blir visst några fler ponchos i alla fall när jag tänker efter. Har nämligen hittat en annan variant med fransar. Jag som verkligen inte gillar fransar ändrade mig på studs när jag såg den.

 

Kommer skriva inlägg lite nu och då om mina kläder så du som inte gillar reklam får lov att scrolla lite. Mitt mål är att bygga upp en liten verksamhet med prylar som är By MonasUniversum. Min smak … som kanske passar en och annan av er där ute. Jag kommer göra misstag … så klart, och jag kommer lära mig en hel del av er läsare … så klart.

 

 1. Fina. Det är väl självklart att en butik måste ta mer betalt för de har andra kostnader och kanske lager än vad du/ni har. När det gäller reor så är det väl ingen större skillnad på Lindex eller någon som kör mer solo. 30-50 och slutligen 70%. Är mer förundrad över hur de dyra butikerna t ex kan gå ner i pris från 2000 till 1000 kr än Lindex från 200 till 100 kr. Får man fråga vad du köper in dina lite dyrare ponchos för? Du behöver inte svara om det är en affärshemlighet eller bara en ofin fråga, nyfiken är jag iaf.

  1. Det där med att fysiska butiker har mer omkostnader är sanning med modifikation och jag blir nästan lite irriterad när man får höra det av folk som uppenbarligen inte vet vad det kostar att marknadsföra en webbutik på riktigt.

 2. Som jag längtar efter min ullponcho! Hoppas den passar bara så jag kan behålla den, vill ju inte skicka tillbaka den…

 3. Hej, Mona! Jag för min del skulle ju önska att du tog in kläder i större storlekar, precis som jag sett att en del andra också har önskat.

 4. När kommer de fina rosa mupparna-koftorna in i shoppen? Och vad är de gjorda av egentligen?
  Mycket snygga, piggar upp höstmörkret att vandra runt Muppet-style!

 5. Kommer du ta hem Cashmere-ponchos löpande, tänker på färger som sålt slut?
  Har bestämt att min sambo ska få köpa en till mig när jag fyller jämt i november, och vill så gärna ha en grå utan polokrage, men den verkar vara slut nu?

 6. För några inlägg sedan frågade jag i när en poncho skulle kunna komma till nytta (väldigt poncho-skeptisk här) och vill bara tacka de personer som förklarade. Nu har jag faktiskt provat en i affär. Inte min grej, men ändå. Jag gjorde det. 😛

  1. Jag äger inte heller nån poncho. Har inte förstått när man ska ha användning för ett sådant plagg. Känns bara så opraktiskt. Men ska tilläggas att jag aldrig provat någon heller.

 7. Tycker att det är jättebra att du har den insikten att alla faktiskt inte har råd. Är tyvärr många därute som inte fattar att det finns fattiga människor. Du är bra du, Mona.

 8. Ponchos är det bästa Gud givit oss kvinnor (om Gud KU finns..) har haft det i två år and I am counting them in!! Har dock dina cashmere kvar att samla till min samling

 9. Jag tycker oxå det vore roligt med nått som även finns i större storlekar.
  Och säger som nån sa innan, det är skönt att läsa att du förstår att många av oss verkligen inte har några pengar. Brukar inte vara så. Men jag är glad att du hittar så mycket fint att sälja som gör så många glada!!

 10. Har klickat på S/M tre gånger… Vet inte om jag har köpt tre eller ingen… Kommer inte vidare till betalning… Hjälp mig att boka/beställa en vit str S/M!!!!!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..